25 Şubat 2018 Pazar

Şu konuda yangınlar kopuyor ve buna bir anlam veremiyorum


Şu konuda yangınlar kopuyor ve buna bir anlam veremiyorum. Bu konuda "adalet" duygusu çok daha ön planda. Fatih Terim göreve geldiği günden bu yana konuşuyorum, ortada iyi bir Linnes görüntüsü var. Fatih Hoca onu asıl yeri olan sağ beke koyduğu günden bu yana iyi bir çizgi yakaladı, haliyle de forma onun oluyor.

Kalite kıyası yapamam, elbette Mariano çok daha önde. Hatta ismen baktığımızda da ülkenin en iyi sağ beki. Ligin ilk yarısında iyi bir görüntüsü olsa da Tudor'un son dönemlerinde o da sallanmaya başlamıştı. Devamında bir sakatlık dönemi oldu ve geri dönüşü iyi olmadı. Forma da doğal olarak Linnes'e geçti, çünkü Fatih Hoca döneminde boşu olduğunu düşünmüyorum.

Mariano'yu kazanmak önemli olsa da bu neden Linnes'i kaybetmek anlamına gelsin. Bursaspor maçında Mariano oyuna girdi ve iyi performans gösterdi, kupada Akhisar karşısında da 11 başlar. Hoca onu da kazanıyor, Mariano'nun olası bir iyi performansı daha kendisini 11'e tekrar yazar. İsme çok takılıyoruz, inanın ki Fatih Hoca bu konuda işini iyi bilir. Bu tarz 2-3 haftalık dinlendirmeleri daima işe yaramıştır, son örneği Belhanda işte.

Sağ bek için iyi bir rotasyonumuz var. Mariano çok kaliteli bir sağ bek, Linnes de forma bulduğunda işini iyi yapıyor, sorun çıkarmıyor. Sadece bu da değil, yönlü oyuncular. Arkalı önlü de oynarlar, Linnes sol beke de geçer, Mariano'yu orta sahada da kullanabilirsiniz. Akhisar karşısında bunun bir denemesi dahi olabilir.

Anlamsız bir "yangın" bu. Ben adaletli hareket edildiğini düşünüyorum ve zaman içinde taşlar çok daha iyi şekilde yerine oturacaktır. İyi bir hücum düzeninde büyük iş çıkaracak iki tane sağ bekimiz var, keşke bu rotasyon sol için de geçerli olsa. Mariano'yu kaybetmek diye bir şey söz konusu değil, bunu anlamak gerekiyor..

2 yorum:

  1. Sag bek rotasyonumuz son derece saglam hatta daha da ileri giderek ulkenin en iyi sag bek rotasyonu bizde diyorum solda da Yuto'yu tutup Asamoah ya da ayni ayarda birini alirsak yapilacak nokta transferlerle birkac sene ilk 2den asagiya dusmeyiz Avrupa'da da is yapariz. Caner-Gokhan ikilisinin siradisi basarilarindan sonra beksiz kalan Fenerbahce'nin ne durumlara dustugunu dun gece izledik, Quaresma hicbir macta bu kadar alan bulamadi Bayern macinda top goremeyen adamlar kanatlari otobana cevirdi, bizim ligde beki saglam olan cok buyuk avantaj sagliyor; bu bakimdan Linnes de Mariano da cok onemli. Bugun sen Linnes'i gondermek istesen Basaksehir bile talip olabilir o derece bir sistem adami ve ne yazik ki ne yaptiysa tatmin edemedi bu markaci taraftari. Bu adam daha ne yapacak anlam veremiyorum gercekten, hayatinda hali saha maci yapmamis adamlar Linnes'e laf ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de idealim bu, keşke olsa. Nagatomo ve Linnes ayrıca sağ / sol bek oynayabilen isimler ki Asamoah'ı ortaya çeksek orayı yine en iyi şekilde dolduruyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir