13 Şubat 2018 Salı

Tecrübesinin hakkını veriyor, sıfır sorun bir isim


Çok enteresan bir döngü. Transferin son günü Nagatomo harici başka hamleler de denedik ve o isimlerden Okaka direkten döndü. 1.5 günde hamle yapmaya çalıştık, istenilen kira ücreti de fazla geldi ve sürenin azlığı itibariyle başka hamle ya da pazarlık şansı doğmadı. Hal böyle olunca da Carrasso takımda kalmış oldu, 1 isim daha gelmiş olsa gidecek isim olacaktı. Konyaspor deplasmanı kadroda olmama nedeni buydu, sözleşmesinin feshi bekleniyordu.

2. bir transfer gerçekleşmeyince takımda kaldı, Muslera'nın yokluğunda da kaleyi devraldı. Her şerde bir hayır durumu, Carrasso belki de şampiyonluk yolunda çok kritik bir öneme sahip olacak. Muslera formsuz, ayrıca yedek kaleci noktasında yılların bitmeyen çilesi var. Carrasso'yla birlikte ilk kez orayı doldurmayı başardık, en azından daha güvenliyiz. 

Carrasso da büyük profesyonel, şu ana kadar sorun çıkardığını duymadım. Eray İşcan kaç kez önüne geçti, bir kez isyan etmedi. Sözleşmesinin fesih olma durumunu o da biliyordu, yine de kaldığı müddet bu formanın hakkını vermeye çalıştı. Büyük tecrübe, ayrıca lider de bir karakter. Antalyaspor maçı belki onun adına bir ölçü değil ama doldurdu işte orayı, sorun yaşamadık. Yarın forma ona geldiğinde yine güvende olacağız.

Antalyaspor maçının ardından bir performans değerlendirmesi yapmak zor. Rakibin net pozisyonu yok çünkü, geneli uzaktan atılan şutlar. Lider karakterini ön plana çıkardı, sürekli geriden uyarılarda bulundu, savunmacılarla bire bir konuştu. Maicon'u kafa kol aldığı anlar var, sürekli uyardı. Çok da iyi uzun top atıyor, o anlamda güçlü. Tekniği bence Muslera'ya göre daha önde bile diyebilirim, en azından kontrolsüz değil. Tecrübesinin hakkını veriyor işte, sıfır sorun bir isim.

Carrasso'yu bu forma altında 2. kez izledik. Ben seviyorum kendisini, acayip ısındım. Keşke imkan olsa da çok daha uzun zaman bu formaya hizmet etse. Sadece kalecilik olarak düşünmeyin, antrenör anlamında dahi olur. İyi bir yedek kalecimiz var, buna inanalım. Carrasso gayet iyi hatırlanacak, yaz döneminin başarılı işlerinden biriydi..

8 yorum:

  1. mariano bile kesik yedi formsuz olduğu için bence muslera da yemeli artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiyebilir tabii ki, o rekabeti herkes hissetmeli.

      Sil
  2. Kırmızı kart pozisyonunda Orta sahaya kadar gelip Belhandayı " Ne yapıyorsun" deyip uyarmaya çalışması manidardı!! Başkası olsa banane deyip soyunma odasının yolunu tutabilirdi. Futbolcu karakteri böyle anlarda ortaya çıkıyor. Büyük tecrübe ve iş ahlakı olan bir futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider oyuncu, dün sırf o hareketlerini izledim ve büyük keyif aldım.

      Sil
  3. bu sezon hariç en az 2 sezon daha oynar. dünyanın en yüksek kaleci maaşlarından birini alan muslera'dan kurtulup bu adamla yola devam etmeliyiz. muslera o maaşı bırakıp asla gitmez tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben devam etmeliyiz diyemem, alternatif olarak kalabilir.

      Sil
  4. Bu sene sonu biz Carrasoyu salsak bile bizim ligden talibi olur buralarda kalabilir gibi geliyor. Beto gibi Carrasso da ayni sekilde yasa bakilmadan transfer edilecek ve her takimda oynayacak kapasitede bir kaleci. Bizim ligde cok yanlis bir yas algisi var ve altyapi eksigimiz cok oldugu icin yastan cok tecrube burada on plana cikiyor. Dogru pozisyon alan ve yer tutan her oyuncu bu ligde cok degerli. Carrasso ozelinde adamin ayaklarinin cok duzgun olmasi, surekli oyunun icinde olmasi ve sogukkanliligiyla tecrubesini birlestirmesi en buyuk artilari bana gore, sene sonu yabanci sayisinda sikinti cikmazsa kalmasini isterim zira yillardir Musleranin arkasini ilk defa guvenli sekilde doldurabildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kalır, önemli bir tecrübe ve gideceği takımda mutlaka katkısı olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir