14 Şubat 2018 Çarşamba

Transfer tarzı "2018" #14; Kwadwo Asamoah


Hala bekliyoruz, bu aşk bitmez. Yaz dönemi de en çok onu konuştuk, Ocak ayı transfer döneminde de en çok onun adını andık. Gelecek yaz dönemi adına da eminim ki bir numaralı gündem maddesi yine Asamoah olacak. Şu an ipler bizim elimizde, bu konuda herhangi bir mazeret kalmadı. Juventus'u beklemek zorunda değiliz, Asamoah'ın transferi gerçekten isteniyorsa gün itibariyle bu iş bitirilmeli.

Belli ki Juventus'da kalmayacak, kesin olan bu. Ligin ilk yarısındaki ateşi de söndü bu arada, forma istikrarını kaybetti. Ligin ilk yarısında Alex Sandro'nun sallandığı dönemde Asamoah'ın ön plana çıktığı maçlar oldu, bugün ise yine eski günlerine döndü. İyi olan sakatlık konusundaki sıkıntıları bir kenara bırakması, eskiden uzun sakatlık dönemleri oluyordu. Son 2 sezonda ise gayet sağlıklı, ne olursa olsun Juventus'un da güvendiği bir alternatif.

Alex Sandro için Chelsea'nın büyük ilgisi vardı ama Ocak ayında Emerson'u transfer ettiler. Alex Sandro'nun Juventus'da kalacağını düşünüyorum, sezon sonunda da Spinazzola geri dönecek. Haliyle Asamoah'a yer kalmıyor, zaten sözleşme uzatılacak olsa bugün beklenmez. Asamoah'ın menajeri 10 takımdan teklif aldıklarını söylüyor, bir taraf da Galatasaray'ın Asamoah'la sezon sonu için ön protokol yaptığını söylüyor. Yaz döneminde belli ki yine bir numaralı gündem olacak.

Asamoah'ı Ocak ayında alacağız diye düşündük, bu yüzden o dönemi Latovlevici'yle geçmeyi düşünmek mantıksız bir hareket değildi. Eylül ayı gelmiş, Avrupa'da transfer kapanmış ve Asamoah'ı alacağız diye düşünüyorsunuz. Latovlevici tutmadı ayrı konu, transferi mantıksız değildi. O tutmadı ve Asamoah'ı alamayınca son 1.5 gün itibariyle Nagatomo geldi bu sefer de. O iyi başladı, ayrıca önemli bir tecrübe. Yaz dönemine kadar idare edeceğini, sezonu kurtaracağını düşünüyorum.

İş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde ise Nagatomo da yeterli olmayabilir, Asamoah orada çok daha güçlü bir isim. Bu Nagatomo'dan kaynaklı memnuniyetsizlik değil, Şampiyonlar Ligi adına gerekliliği yazıyorum. Tabii Nagatomo da 2. isim olarak düşünülebilir, herhangi bir sol bek yedeğimiz de yok. Sol / sağ bek oynuyor, tecrübeli bir isim ve Asamoah'ı değerli kılan da orta saha özelliği. Birçok pozisyonda oynayabiliyor, sol bek kullanıldığı kadar ortada da düşünülür, bu anlamda sol beki bir isimle daha doldurmak lazım.

Asamoah'ı çok konuştuğumuz ve artık iyi tanıdığımız için şöyle böyle diye teknik yorumlar yapmayacağım. Hepimiz biliyoruz artık, gelmesi durumunda vereceği katkının farkındayız. Geçen yaz döneminde yıllık 2.2 milyon avro karşılığı anlaşılmıştı, şimdi buna bir de imza parası eklenir ki ederi de var. Talipleri mutlaka olacak ama Galatasaray'da kazanacağı parayı da bulması güç. Transferi oldukça olası görüyorum, gün itibariyle de bu iş bitirilebilir..

2 yorum:

  1. Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala görüşme yapılıp gelecek sezon için imza attirilabiliyor. Asamoah düşünülüyorsa transfer bitirilmeli şimdiden yaz döneminde enerji başka transferlere harcanır. Gerçi su da var ki yaz döneminde transfer yapabilecek paramız var mı? Yok... ve de olacak gibi görünmüyor su aşamada

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir