17 Şubat 2018 Cumartesi

Transfer tarzı "2018" #17; Jonathan Bamba


Sözleşmesi biten futbolcular özelinde daha çok yaş haddi bir noktada olan, tecrübeli isimleri ağırlıklı olarak yazıyoruz. Piyasa onlar üzerinden dönüyor gibi görünse de alınabilecek genç isimler de var, Jonathan Bamba da onlardan biri. Saint Etienne forması giyiyor, 21 yaşında ve bu sezon Ligue 1'de 21 maçta 6 gol 6 asistle oynuyor.

Şu an mevcut kadroda dahi bir kanat eksiği olduğunu düşünüyorum. Feghouli, Garry Rodrigues, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'lü bir kanat rotasyonu var. Fatih Hoca'nın Ocak ayı için olabilirse diye 3. transfer isteği kanat isteğiydi. Kanatlar önemli, oradaki tempo ve mücadeleyi seviyor. Garry Rodrigues bu sezon için zaten yükselen bir isim olsa da Fatih Hoca döneminde biraz daha parladı. Hatta mevcut kadroda hocanın olmazsa olmazı dahi diyebiliriz.

Onun da yaz dönemi için transfer ihtimali konuşuluyor, gidişi sürpriz olmaz. 10 milyon avro'nun üzerinde bir rakama da sıcak bakılır, yeni sezonun transfer bütçesi de Garry üzerinden oluşur. Yerini doldurmak adına da genç, potansiyelli ve o tarzda bir ismi getirmek çok mantıklı bir hareket olur. Jonathan Bamba da o pozisyon için olabilecek bir isim, Galatasaray'ın bu alternatifi ciddi anlamda düşünmesi gerekiyor.

Jonathan Bamba'nın patlayıcı gücü çok yüksek. Garry Rodrigues bir tık daha hızlı olsa da Jonathan Bamba da hızıyla ön planda. Garry'e göre farkı biraz daha iyi bitirici olması, bu sezon gol anlamında çok iyi iş çıkarıyor. 6 gol 6 asistle devam etmekte, çok iyi bir hücum performansı var. Mücadelesiyle ön plana çıkar, Garry Rodrigues'de olduğu gibi. Her iki kanatta da oynayabiliyor, forvet özelliği var, teknik özelliği biraz zayıf ama temposu / mücadelesi oldukça yüksek.

Fransa Ligi'nden gelen isimlerin de Türkiye'de iyi iş çıkardıklarını düşünüyorum. İş atletizm noktasına gelince burada yaratılan fark büyük oluyor. Jonathan Bamba iyi bir yatırım, henüz sözleşme uzatmamışken bugünlerde bu işi de bitirmek lazım. Garry Rodrigues takımda kalsa dahi böyle bir transferin gerekli olduğunu söyleyebilirim, illa bir kanadın yerini doldurmaya gerek yok. 

Dediğim gibi, bu sezon gösterdiği performansla fazlasıyla ön planda. Bu konseptte sürekli söylediğim gibi, sözleşmesi biten isimler bizim için oldukça kıymetli. Maddi anlamda yaşanan sorunlar malum, yeni sezonun transferleri için bonservis ödemek zor olacak. Bu tarz isimler üzerine odaklanmak lazım, özellikle de genç ve potansiyel adaylarına..

4 yorum:

  1. bu tarz hamleler yapılmalı. porto bencifa buna benzer hamleler yapıyor ya ucuza alıyor yada bonservis vermiyor. parlatıp satıyor. satarken onun arkasını hazırlıyor yine benzer bir hamle ile yerine oyuncu alıyor ve düzen çalışmaya devam ediyor. bizde bu şekilde bir düzen oluşturmalıyız. brumanın arkasını bence rodrigues ile doldurmuş olduk. şimdi onu ön plana çıkartıp iyi bir fiyatla satıp jonathan bamba ile devam edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz hamleler yapılmalı ve şu güne de bırakılmamalı hatta. Yaz dönemini bugünden kurgulamak mümkün, gidecek ve yerlerinin dolması noktasında.

      Sil
  2. Bonservis vermeden alsak fatih hocanın elinden çıktıktan sonra beşe satsak bile kâr olur ki daha pahalıya satariz çok rahat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talibi çok, sıkıntı orada. Umarım alabiliriz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir