28 Şubat 2018 Çarşamba

Transfer tarzı "2018" #23; Dieumerci Mbokani


Şu durum hiç aklımıza gelmedi. Badou Ndiaye'de olduğu gibi Gomis için de bir transfer gündemi vardı ve bunu hiç dillendirmedik. Çin'e gitme durumu vardı, o dönem ödemelerde de yaşanan güçlük derken konuşuluyordu bu konu. Ocak ayının sonunda Okaka'yı konuştuk mesela, çok iyi alternatif olacaktı ama transferi durumunda Gomis'in Çin'e gidiş yolu açılır mıydı?

Bu konu hiç aklıma gelmedi, bir muhabbet içinde hatırlattılar. Olabilir miydi bilmiyorum, çok da mantıksız gelmedi. İşimize gelmezdi tabii, Gomis bambaşka bir seviye ve şampiyonluk yolunda varlığı çok önemli. Doğru olan Okaka ile o rotasyonu desteklememizdi, gün itibariyle sadece Gomis'e bakıyoruz ve herhangi bir alternatifimiz yok. 

Sezon sonunda transferle alakalı hareketli günler olacak. Gomis'le alakalı yeni bir Çin durumu olur mu bilmem, 9-10 milyon avro'luk bir teklife hayır denemeyeceğini düşünüyorum. Gomis'in yeri de Gignac ayarında bir isimle dolar. İş bununla bitmiyor, forvet noktasında alternatifleri çeşitlendirmek lazım. Eren Derdiyok'un dahi transferi gündem olabilir, onun da adı Basel gibi takımlarla anılıyor. 3-4 milyon'luk bir teklife hayır denilmez ki varlığıyla da doğru bir alternatif olduğunu düşünmüyorum.

Okaka'yı yeni sezon için düşünebiliriz. Gerçi bu dönemde oynamaya ve yükselmeye başladı, şartları sezon sonunda ne olur bilmiyorum. Mbokani'nin ise sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, bu anlamda gündeme gelebilecek bir futbolcu. Alternatif için yazıyorum bunları, Gomis'in yanına veya arkasına gibi düşünmek gerekiyor, yerine alınacak isimler değiller. 

Mbokani'nin yaşı 32, bu bir handikap olabilir. 2 yıllık bir sözleşmeyle düşünülebilir, Türkiye için hala gücü var diye düşünüyorum. Bir handikap var, daha doğrusu bilinmezlik, o da sakatlıkla alakalı. Aralık ayından bu yana sakat ve henüz geri dönebilmiş değil. Ukrayna Ligi'nde araya denk gelmesi nedeniyle konuşulmadı belki ama bir bilinmezlik var. Bu sezonu gayet iyi geçiyordu, 24 maçta 11 gol 1 asisti var. Tüm Dinamo Kiev kariyerinde ise 70 maçta 30 gol 13 asist.

Özellik itibariyle de biraz Gomis'e benziyor. Pivot olsa da hareketli bir oyuncu, hızlı da. Ortalama bir bitirici, fizik anlamda güçlü diyebiliriz. Eren Derdiyok da pivot ama hareketsiz, mücadele ve güç noktasında o kadar iyi değil. Okaka bu anlamda farklı seviyede olsa da ona göre bitiriciliği daha iyi, yine hareketli ve rakip savunmayı karıştıracak bir forvet. Türkiye'de bu tarz isimler yürür, tarz itibariyle uyacağını düşünüyorum..

4 yorum:

  1. Gomis giderse Mbokani gitmezse yanina Doumbia da dusunulebilir, su belli oldu ki kalburustu forvetlerin hemen hepsi bizim ligde bir sekilde tutunuyor. Umarim bu yazilarini yetkililerden de okuyan vardir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doumbia da oynuyor, almasını zor görüyorum.

      Sil
  2. Eren giderse yerine 1 yabancı almamız gerekmiyor mu? Yabancı kontenjanı full durumdayken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka yerlerden açılacak, öyle düşün. Belki yerli kaleci alacaksın gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir