17 Mart 2018 Cumartesi

Belhanda ve Feghouli bu maç özelinde olmazsa olmazlar, kopmamaları gerekiyor


Taktik / teknik gibi konulara giremiyorum. Sahaya çıkan futbolcularda bitiyor iş, bu noktadan sonra ne desek boş. Bu tarz derbiler de genellikle farklı etmenler dahilinde gelişiyor. Kadıköy'de yıllardır kazanamıyoruz ve o yıllar içinde çok iyi oynadığımız dönemler de oldu. Galatasaray'ın da yarın için avantajları var, aynı şekilde Fenerbahçe'nin de. Umarım kazanır ve yarın bu saatlerde sevinçten kontrolümüzü kaybederiz.

Aykut Kocaman'ın derbi için Mehmet Ekici / Soldado hamlesi yapabileceği söyleniyor. Bu biraz Aykut Hoca'nın ezber dışına çıkması demek. Derbilerde oynadıkları doğru bir oyun vardı ve genelde de istedikleri sonucu aldılar. Fernandao ve Aatıf'ın sahada olmasının nedeni yaptıkları baskıdan geçiyor. Başakşehir'i ön alanda yaptıkları şok baskıyla yenmişlerdi. 

Soldado ve Mehmet Ekici daha kaliteli ayaklar olsa da bu baskıyı yapabileceklerini sanmıyorum. Soldado daha klas bir bitirici ama mücadele olarak Maicon ve Serdar Aziz'i zorlayacak forvet değil. Oyun aklıyla ayakta kalır ve iş yapar, bunun için de hücumda baskın taraf olmaları lazım. Mehmet Ekici ise biraz daha topu tutayım ve iyi kullanayım üzerine bir tercih. Sıkıntısı şu, Linnes / Feghouli kanadını boşaltmış olacaklar. İkisinin de hücum etkisi yüksek, bence bu avantajımız olur.

Galatasaray'ın beklediğim 11'i ise klasik. Geçenlerde bir 11 yazdım ama böyle oynarız üzerinden yürümedim. İç sahada belki o 11'e dönülebilir, bilemiyorum. Fenerbahçe karşısında beklediğim tek değişiklik Donk yerine Fernando'nun oynaması olacak. Umarım hazırdır ve bu maçı 90 dakika kaldırabilecek gücü vardır. Onun sakinliğine, liderliğine ve agresif yapısına ihtiyacımız olacak.

Muslera
Linnes Maicon Serdar Nagatomo
Fernando Selçuk Belhanda
Feghouli Gomis Garry

Sakin kalmalıyız ama topun da Galatasaray'da kalması gerekiyor. Geri düşsek dahi aynı sakinlikte devam etmek gerekecek. Konyaspor maçında yaşadığımız paniği bu maçta görmemek gerekiyor, geri dönemeyiz. Sakin kalmamız ve ısrarla kendi oyunumuzu oynamaya çalışmamız bizi avantajlı kılar. Feghouli ve Belhanda'nın oyun aklı, Garry Rodrigues'in hızı kıymetli. Fenerbahçe'nin bekleri bu anlamda avantajımız.

Galatasaray'ın son zamanlardaki klasik düzeni bu. Fernando'nun nasıl döneceğini bilmiyorum, belki de Donk oynar. Topa sahip olmalıyız, bekleyen taraf olmamamız gerekiyor. Fenerbahçe'nin orta sahası sert, kaptıkları toplarla hızlı çıkmayı deneyecekler. Nagatomo karşısında Dirar'ın avantajları olabilir, sertlik noktasında da Josef / Topal orta sahası daha baskın olur. Belhanda ve Feghouli'nin maç içinde kopmaması, ipleri eline alması lazım. 

Mücadele noktası beni düşündürüyor. Donk da dahil olmak üzere sinebilen futbolcular. Fernando'nun varlığı bu anlamda olmazsa olmaz. Mücadeleleri de büyük maçlarda en büyük avantajları. Bu anlamda kendi oyunumuzu oynamak, topa ağırlıklı olarak sahip olmak gerekecek. Hücumda çok daha kaliteli ayaklara sahibiz, kazanırsak da bu hücumla olacak.

Bu maça Valbuena başlasa korkardım mesela. Çok hareketli ve Linnes'e sorun çıkarabilirdi. Çok hızlı sayılmayız, seri oyuncuların etkisi büyük oluyor. En önemlisi sakin kalmak, bunun altını tekrar çizelim. Feghouli, Belhanda ve Maicon gibi isimleri karta yakın görüyorum. Belhanda ve Feghouli bu maç özelinde olmazsa olmazlar, oyundan kopmamaları gerekiyor..

4 yorum:

  1. konya maçında oynamaması hataydı bence fernandonun, en azından 2.yarı da girebilirdi, inşallah sıkıntı olmaz çünkü donk baskı anında konya maçında baya zorlandı, böyle bir maçta hata yapma şansı çok yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı oldu aslında. Oyundan çıkması maç kondisyonu ile alakalıydı, kaldıramadı.

      Sil
  2. Büyük maçlarda büyük oynamak bazı futbolcuların fitratında var.Bazıları ise ne kadar yetenekli olursa olsun büyük maçlarda kaybolur gider.Örnek vermek gerekirse Melo büyük maçlarda kendini aşan bir futbolcuydu! Performansını geçtim, o kadar agresif bir futbolcu olmasına rağmen , hiç bir derbi maçında kendine yapılan provasyonlara karşı cevap vermemiş, aksine çok sakin kalıp üst düzey performans göstermiştir. Bu konuda Melo benim için efsanedir! Maça gelirsek Fenerbahçe mutlaka Belhanda ve Feghouli üzerine oynayacaktır.Bu maç ikisi içinde,taraftarın gözünde yükselebilmeleri açısından büyük fırsat! Umarım değerlendirebilirler. Bizim Fenerbahçe maçlarında ki en büyük handikapımız; mesela Belhanda ve Feghouli performans olarak tartışılıyor daha iyi olmaları bekleniyor falan bu futbolcular Fener de olsa bu maç çıkar 1 gol 1 asist yapar acayip bir futbul oynar bütün seneyi kurtarır! Biz de ise en güvendiğimiz futbolcu en kötü oyununu oynar ya da kırmızı kart falan görür! Böyle acayip bir ortam yani! Ama yine de yeneceğiz. Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir gerginlik yoktu, rahatlıkla da oyunumuzu oynadığımızı düşünüyorum. Gerginlik olmaması sürpriz, ben de beklemiyordum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir