13 Mart 2018 Salı

Carole adına kayıp bir sezon izliyoruz


"Carole'e B takımında oynama teklifinde bulunduk. Bu şekilde her gün antrenman yaparak ritim kazanabilirdi. Fakat o, bu teklifi kabul etmedi. Buraya şov yapmaya gelmiş ve gerçek şu ki olanlar utanç verici."

Sevilla cephesinden Carole için gelen açıklama bu. Layun transferinin ardından liste dışı kalmıştı ve şu aşamada ligde forma giyemiyor. Sezon bitene kadar da bu böyle devam edecek ve Carole adına kayıp bir sezon izliyoruz. Ligin ilk yarısında bulduğu şanslar olsa da istikrar hiçbir şekilde gelmedi. Galatasaray'da da zaten kötü bir dönemden geçiyordu.

26 yaşında bu adam, çok daha büyük beklenti sahibiydik. Galatasaray'da da iyi başlasa da o kötü havaya kapılan isimlerden biri oldu. O süreçte çok fazla sivrilen futbolcumuz yok zaten. Carole'den ise sivrilmesini beklerdik, yapamadı. Üstelik çok önemli şanslar bulmasına rağmen. Bir ara alternatifi dahi yoktu ve belki de bu rekabetsiz ortam onun düşüşünü hazırladı.

Yaz döneminde Galatasaray'a dönecek olsa da sizce bir şansı olabilir mi? Ligin ilk yarısında da az şans buldu, ikinci yarısında liste dışı kaldı. Oraları görmenin dahi bir artı sağladığını Bruma'da görmüştük ama böyle bir tablo da yoktu. Carole'nin geri döndüğünde şansının olabileceğini zannetmiyorum. En azından B takımında oynama teklifini kabul etseydi ve kendini yeni sezona hazırlamış olsaydı. Böylelikle kendini daha da sıfırlıyor.

Eminim ki onun da farklı beklentileri vardı. Sevilla'ya transferi sürprizdi ve düşüşte olan bir isim için de büyük şans. Bir anlamda Carole'nin potansiyelini göstermez mi bu. İyi değerlendiremedi bu şansı, kadro dışı kalmayı da kabullenemedi. Ben bunun için buraya gelmedim demiş olabilir. Sözleşmesini fesih etse ve Galatasaray'la idmanlara çıksa yine kendisi için daha iyi olabilirdi..

14 yorum:

  1. "şova gelmiş" açıklaması ilginç.. carole'a her şey denir ama şımarık denmez. şahsen ben artistliğini görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediklerini yaptıramayınca futbolcuyu suçlamak adına böyle açıklamalar gelmiş..

      Sil
  2. Terim in istediği tarz bir oyuncu değil sol bekte. stoper olarak denendiginde şansı iyi değerlendirmeliydi yapamadı. Sevilla dönemi sonrası küçük miktarda bonservisle satma şansımızı da kaybettik sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine x takımlara kiralayabiliriz, bonservis zor. Biraz menajer başarısına bakar.

      Sil
    2. Senin de dediğin gibi belçika liginde filan tekrar gösterebilir kendini fransa 2.ligi ya da...

      Sil
  3. Belki az çok bişeyler kapmıştır bunu bilemeyiz.Biz Donk iyi diyoruz ama o da geçen sene İspanya'da forma giydi.Onun da iyi oyununda bunun mutlaka etkisi vardır.Carole'e dönersek Fatih hoca eğer olur da sol bek almazsak ona bi şans verir eğer Carole olumlu yanıt verirse Fatih hoca kullanabilir ama tabi buna pek ihtimal vermiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir tecrübe kapmıştır da artık genç değil, zaten belli bir olgunluğa gelmesi gerekiyordu. Bu anlamda gelişim sağladığını düşünmüyorum.

      Sil
  4. Buyuk takim gibi oynamak istiyorsak buyuk futbolcularla oynamamiz gerekiyor. Bize Yuto'nun as versiyonu lazim, Carole ise Yuto'ya yedek bile olamaz ya da sol bekin Sabrisi bile degil. Hep imkanlardan bahsediyoruz ama imkan istenirse yaratiliyor yani skandal olsa da bir Grosskreutz kalitesinde adami transfer edebiliyorsunuz yeter ki arastirilsin ve yonetimle teknik ekip beraber calissin benzer paralara Carole'den iyisi her zaman var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole ilk geldiği dönem gibi olsa gayet yedek olurdu. Büyük futbolcu konusunda değilim, şans vermezsen nasıl büyük futbolcu bulabilirsin.

      Sil
  5. Hocam sans verilir de Bruma, Sinan gibi herkes tarafindan cok yetenekli oldugu gorulen genclere sans verilir bu ayarda takimlarda ki zaten onu kanitlamanin yeri de A takim degil ki bunun bir suru alt seviyesi var. Galatasaray'in icinde bulundugu durumda hele sadece rakiplerle degil turlu turlu engellerle mucadele ediyorsun bu bakimdan hataya kesinlikle yer yok zira hakemin tek hareketinde mac cevrilmez duruma gelebiliyor. Bu nedenlerde dolayi Carole benim yedek adayim bile degil ve senin de belirttigin gibi sans verilse de seviye atlayacak bir durumda degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Carole'nin ilk geldiği güne değindim. İlk geldiği gün itibariyle Bruma, Sinan gibi isimleri yaşındaydı ve potansiyelim buradayım diye bağırıyordu. Yazıyı tam anlayamadığını ya da okumadığını düşünüyorum. Şu an benim de Carole'den bir beklentim yok, yazıda da bu yazıyor zaten. Ben geldiği günün altını çizdim yorumda.

      Sil
  6. Lato bizde ne yapıyor şimdi? Neden Lato gönderilip Carole çağırılmadı kimse bana anlatamaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl göndereceksin, sözleşmeden çıkmak o kadar kolay mı? Ya da Carole'yi çağırsan işin maddi durumu nedir. Bilmiyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir