7 Mart 2018 Çarşamba

Değişimde Cenk Ergün'ün mutlaka payı var, teşekkür etmek gerekir


Fatih Hoca'nın göreve gelmesinin ardından beklediğim bir gelişmeydi. Pasif bir role geçmişti ve şu anı bekliyorduk. Çok uzun yıllardır çeşitli görevlerle Galatasaray'a hizmet veren bir isim. Onun için "kurumsal hafıza" demek de mümkün. İnsanlar onu daha çok bu sezon başındaki transfer harekatıyla tanısa da o iş çok daha derin.

Ben iyi bir futbol aklı olduğuna inanıyorum. Bu işe kafa yoran, kendini geliştiren bir isimdi. Sezon başında büyük paralar harcadığımız doğru. Belhanda ya da Maicon gibi isimlerin bonservisleri çok eleştirildi, o paralara elbette bu futbolcuları getirmek mümkün. Değişimin altı çizilmesi gerekiyor, bu paraları sürekli harcıyorduk ama elde kalan bir şey olmuyordu. Özellikle de Dursun Özbek dönemi için.

Bu tarz isimlerden oluşan bir transfer harekatı "vizyon" işidir. Eksikleri var elbette, doğru bir kadro mühendisliği olduğuna inanmıyorum. Daha büyük bir değişim gerekiyordu, çoğu ismin alternatifi dahi yok ve bu durum da Galatasaray'ın elini sezon başından beri bağladı. Yine de enkaz diye nitelendireceğimiz 2 yıl var, o 2 yılın sonunda da doğru bir harekat izlendi, en azından 11 noktasında değiştik.

Bu harekatta da Cenk Ergün'ün mutlaka payı var, teşekkür etmek gerekir. Eğer bu yetkiler kendisine 2 yıl önce verilmiş olsa daha farklı bir senaryo izledik. Şöyle bir örnek vereyim. 2015- 2016 sezonunu hatırlarsınız, o yaz dönemi alınan / alınmayan isimleri. Cenk Ergün'ün Kuba / Grosskreutz harekatı vardı, her iki isimle de anlaşmıştı ama veto gelmişti. Sadece Hamza Hamzaoğlu değil konu, daha büyük bir Mehmet Özbek gibi sorun vardı. Bunlarla uğraştık, transfer bu isimlerin elindeydi.

Görevi daha önce alsa her şey farklı olabilirdi. Bugüne dönelim, Fatih Hoca'yla da çalışması imkansızdı. Futbol konusunda ön plandadır hoca, kendi ekibiyle yoluna devam eder. Cenk Ergün de bu noktadan sonra daha pasif bir rolde çalışamazdı. Eğer bu işe kafa yorar, devam edeceğim derse çok daha önemli işler yapabilir. Ben iyi bir "sportif direktör" olacağına inanıyorum..

12 yorum:

  1. Cenk Ergün'ün de çok abartılacak bir yanı yoktu bence. Yüksek para vererek oyuncu getirmek zor değil. Haldun Üstünel lazım bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haldun Üstünel de o dönemin yüksek paralarına isimler getirdi mesela, bir fark göremiyorum. İsimler kalite olsa da genel manada yine kadro mühendislikleri kötüydü.

      Sil
  2. Uzun yıllar Galatasaray için çalışmış ama son bir iki sezon duyduk biz adını. Teşekkür etmek lazım transfer ettiği her oyuncudan bir şekilde katkı aldık.

    YanıtlaSil
  3. üstünel az mı para harcadı sanki? keita elano vs dönemin bonservisleri ortada. ucuza emekli adamlar aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem için büyük paralar harcandı, bugün olduğu gibi. Gelen isimler tabii ki iyiydi, onları da ikna mesele. Ama doğru kadro mühendislikleri olmadı.

      Sil
  4. Galatasaray'ın Terrenao vakasıdır. Fatih Terim'i istemezük diye bağıranlardandı. Etliye sütlüye geçen yıla kadar karışmadan maaşını almıştır. Transfer sihirbazı da değildir. Yaptığı transferlerdeki fiyatlara bakılarak özellikle de menajer komisyonları incelenerek bu kolayca anlaşılabilir. Galatasaray'a bedava kazandırdığı bir iş göremiyorum. Görevinden ayrılması nazarımda şarttı. Yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yla çalışması imkansızdı, onu biliyorum bir tek.

      Sil
  5. Klübe yaptıpı hizmetlerden dolayı teşekkür eder yollarını ayırırsın, üstüne çok konuşmaya gerek yok! Klübün profesyonel bir çalışanının çok büyütülmesi taraftarı da değilim, sonuçta işini yapıyor. Haldun üstünel ismi de böyleydi tamamen medya pohpohlamasıydı o dönem için, sonuçta parayı klüb veriyor sen de gidip alıyorsun.İkna etme olayına gelirsek, O kadar da ikna yeteneği olsun artık bir klübün tranfer yetkilisinin yoksa zaten orada ne işi var. Benim artık bu kadar pis bir futbol ortamında yöneticilerden tek beklentim komisyon falan alıp ceplerini doldurmamaları!! Yiye yiye birtiremediler şu klübü hala! Ne büyük klüpmüşüz biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de yazmak istedim, onu yazma, bunu yazma durumuna girersem yazacak bir şey bulamam :)

      Sil
    2. Siz yazın tabi ki :) Benim ki sadece ironi

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir