10 Mart 2018 Cumartesi

Fatih Hoca mutlaka Mariano'ya dönecekti ve bunun bir zamanı vardı


Bu yazıyı daha önce yazmayı planlıyordum. Mariano / Linnes konusunda haftalardır konuşuyoruz. Bu iyi bir rotasyon, hangisi oynasa orayı dolduruyor. Linnes'in görev adamı olduğunu düşünüyorum ve Fatih Hoca döneminde bulduğu bütün şansları iyi kullandı. Mariano ise sakatlık dönüşünü iyi geçiremedi ve o dönem de Fatih Hoca zamanına denk geldi.

Dolayısıyla forma adaleti Linnes dedi. O dönemler Linnes oynamalı dediğimde tepki yiyordum. Oysa doğru olan buydu, forma adaleti başarı yolunda olmazsa olmaz. Mariano'nun yapabilecekleri elbette Linnes'in önünde, ismi ve kariyeri ortada. Bu Mariano'yu kaybetmek demek değildi, ben de bunu anlatmakla uğraştım ama başaramadım.

Düşündüğüm gibi gelişti her şey. Fatih Hoca mutlaka Mariano'ya dönecekti ve bunun bir zamanı var. Önce Bursaspor maçında süre verdi, devamında kupada Akhisar karşısında 90 dakika oynattı ve Karabükspor deplasmanı itibariyle de Mariano'yu geri kazandı. Bu süreçte Linnes'i de kazandık, forma adaletinin altını çizerek tüm futbolculara o güveni verdik. 

Linnes oynamalı dediğimde tepki yedim, sonrasında Mariano'ya dönülmeli dediğimde ise yine tepki geldi. Forma adaletinin altını çizen bendim ama bu yorumlar bana yapılmaya başlandı. Oysa bir süreç vardı ve yazdığım da buydu. Her şey beklediğim gibi gerçekleşti diyebilirim. Tepki göstermeden veya yangın çıkarmadan önce beklemek lazım ya da yazılanları daha iyi okumak diyeyim.

Sağ bek konusu Galatasaray için çok büyük bir sorun. Eboue'den bu yana ilk kez Mariano'yla orayı doldurduk diyebilirim. Sezona iyi girdi ve pozisyonunda ligin en iyisi olduğunu gösterdi. Sakatlığının ardından ise dönüşü iyi olmadı, performansı gerçek anlamda yerlerdeydi. Linnes gibi alternatife sahip olmak ve onu kullanabilmek bu anlamda kıymetli. Sol bek için böyle bir rotasyon yok ama sağ bek konusunda elimiz gerçekten güçlü. Nagatomo dahi sağ bek adına ciddi bir alternatif.

Yaz döneminde iyi bir sol bek alır, Nagatomo'yu da orada tutmayı başarabilirsek çok güçlü bek rotasyonlarından bahsedebileceğiz. Mariano umarım bu çıkışı Konyaspor maçında da sergiler. 11 oynamasını bekliyorum ve sezonun kalanında da bu böyle sürecek. En doğru zamanda kazandık, zorlu süreçte ona ihtiyaç olacak. Mariano'suz süreçte Linnes temposuyla fark yarattı, Mariano'nun farkı ise geriden kurabildiği oyun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir