11 Mart 2018 Pazar

Çık ve şampiyonluk mesajını ver


Zorlu bir sürece gireceğimiz doğru da bu süreç içinde de favorinin Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Anlaşılmayan bir şey var, Tudor dönemi bitti. Onun da özü şu, "zor" adı altında oynanacak herhangi bir maçta rakibe göre kurgulanmayacağız. Tudor bunun cezasını çekti ve rakibe göre şekil aldığı herhangi bir maçı kazanamadı. Fatih Hoca'nın oyunu iç saha / deplasman diye fark etmiyor. İçeride iyi oynuyoruz, deplasmanda görüntü kötü ama felsefe hep aynı.

Beşiktaş, Başakşehir gibi maçları kendi sahamızda oynamanın avantajı büyük olacak. Bu tarz maçlara 3 puan gözüyle bakmak istiyorum. İç sahada zaten iştahımız iyi, iş kendimizi dizginlenemek. Tudor'un Fenerbahçe maçını hatırlayın, o tarz bir kalıba asla girmeyeceğiz. Fenerbahçe deplasmanı zorlu olsa da oradan en kötü ihtimalle beraberlikle dönmenin avantajı büyük. Bunun dışında o kadar da büyük bir zorluk göremiyorum. Şampiyonluk hedefi olan bir takımın kazanması gereken maçları oynayacağız.

Ligin ilk yarısında olanlarla bugünü pek fazla karıştırmamak gerekiyor. Şartlar fazlasıyla değişti ve bugün içinde bulunduğumuz noktada daha iyiyiz. Sivasspor / Kasımpaşa deplasmanlarında gelecek 4 puanın şu aşamada bizi çok daha avantajlı kılacağı doğruydu. Olan oldu, önümüze bakacağız. Bu anlamda maç maç gitmek en doğrusu. Şu an rakip Konyaspor ve şampiyonluk yolunda mesajı net vermemiz gerekecek.

Karabükspor'un içinde bulunduğu konum çok kötü olsa da o maçta atılan 7 gol bir gövde gösterisiydi. Konyaspor maçında da yüksek bir iştah bekliyorum ve sonucu hem oyun hem skor anlamında farklı almalıyız. Sergen Yalçın yeni teknik direktörleri oldu, kümede kalma anlamında Jahovic / Eto'o gibi yüksek yatırımları var ve mutlaka bir noktada direnç gösterecekler. O direnç bu maçta gelebilir mi bilmiyorum, savunma anlamında büyük sıkıntıları var.

Anlatmak istediğim şu, çekinmeye gerek yok. İç sahada zaten iyiyiz ve yüksek bir oyun iştahımız var. Kendi oyunumuzu oynadığımız ve iştahımızı sahaya yansıttığımız sürece her maçın favorisiyiz. Konyaspor'u hafife aldığımı düşünmeyin, Galatasaray'ın kendi durumuyla alakalı yazıyorum. Sadece bu maç için de değil, Beşiktaş / Başakşehir gibi maçları sahanda oynayacaksın ve teknik direktörün Fatih Terim.

Muslera
Mariano Maicon S.Aziz Nagatomo
Donk Selçuk Belhanda
Feghouli Gomis Garry

11 beklentim bu. Fernando neden yok diye sorular gelse de ben onu Fenerbahçe maçına saklama taraftarıyım. Bu maçtaki korkum "sarı kart cezalısı" konumuna düşebilecek isimler. Mariano, Feghouli ve Fernando sınırda. Karabükspor maçından önce bunları sıfırlamak gerekiyordu ya da en kötü ihtimalle Konyaspor maçına çıkarken diyelim. Önemli isimler, en azından alternatif noktada. Konyaspor maçında mümkün olduğu kadar dikkat etmeli. Çünkü pusuda bekleyen bir hakem olacak, geçmiş haftalarda bu kartların ne kadar rahat çıktığını gördük. Karabükspor maçı en büyük örnek, en ufak faul sarı kartla cezalandırılıyordu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir