4 Mart 2018 Pazar

Galatasaray formasıyla ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu


Galatasaray formasıyla ligde bir sezonda 30 golü deviren en son futbolcumuz Hakan Şükür'dü diye hatırlıyorum. 96 - 97 sezonunda 38 golü vardı ki bunu bir daha kim yakalayabilir bilmiyorum. 97 - 98 sezonunda da 33 golü vardı, bunu da yakalamak zor. 

Jardel yapabilirdi belki bunu, 2000 - 2001 sezonunun ligin ilk yarısında 18 golü vardı. Ligin 2. yarısında ise sakat geçirdiği dönemler vardı ki o sezon ligde 24 maç oynadı ve 22 golde kaldı. Bu da Galatasaray formasıyla ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu yaptı kendisini. O sezon 23 golle Bursasporlu Okan Yılmaz gol kralı olmuştu. 

Oysa 2008 - 2009 sezonunda 20 golle Milan Baros gol kralı olmayı başarmıştı. Skibbe'yle devam etsek belki o da bu gol sayısının üzerine çıkardı, Bülent Korkmaz'ın göreve gelmesinin ardından bir anda kesilmişti gol sayısı. Tarihimizin gördüğü en iyi forvetlerden biri o da. Sakatlık durumu yaşamasa daha farklı rekorların da sahibi olabilirdi.

Geldik Gomis'e. Bursaspor maçında Baros'un gol sayısını yakalamıştı, Karabükspor maçının ardından Jardel'i de geçmiş oldu ve Galatasaray formasıyla ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. 23 maçta 24 golü var, gol krallığı yarışında 18 gollü Burak Yılmaz'ın 6 gol önünde. Gol krallığının en güçlü adayı (belki de tek), 30 golü devirmesi de fazlasıyla olası.

Sadece bu değil, iştahıyla da fark yaratıyor. Karabükspor karşısında 5-0 öne geçiyoruz, onun arzusu, isteği bitmiyor ve rakibini kendi yarı sahasına kadar kovalıyor. Zaten savaşıyor, mücadele ediyor, sadece gol noktasında yok. Jardel böyleydi, büyük bitirici, usta bir gol ayağıydı ama işin mücadele kısmında görmezdiniz onu. Baros ise daha teknik, klas bir forvetti, o da farkını böyle yaratmıştı. Gomis ise savaşıyla, isteğiyle, arzusuyla bu noktada. Bunu da 32 yaşında yapıyor.

Gomis'in arzusu Marsilya'da kalmaktı. Marsilya ise Gomis'i daha az bir rakama takımda tutmak ve onun önüne bir isim alma arayışına girdi. Gomis için şartları zorlamadılar, görmezden geldiler. Bizim için fırsat bu noktadan sonra ortaya çıkıyor, büyük bir transfer yaptık. Marsilya ise o boşluğu doldurmak adına Mitroglu'na 15 milyon avro bonservis verdi. Mitroglu geçen sürede 12 maça çıktı ve 3 gol attı. 2.5 milyon avro bonservis verdiğimiz Gomis ise 23 maçta 24 gole ulaşmış durumda..

11 yorum:

  1. Bu adamın sevmeyeni yok. Bu kadar hırslı ve aynı zamanda sempatik olmak çok büyük mesele. Umarım uzun yıllar daha devam eder gollerine. Gençlere de çok güzel örnek oluyor. Gomisin bu takımda şampiyonlar ligi oynamasını çok isterim mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok isterim, umarım uzun bir süre devam ederiz..

      Sil
  2. Burak kardeşim valla sen benden fazla yaşayacaksın herhalde tam da ben sana sormak istiyordum. Bende Galatasaray tarihinde gördüğüm ceza sahası golcüsü olarak 3 futbolcu var. Bunlar Jardel-Baros-Gomis. Sence hangisi en iyisi ben Gomis'ten yana kullanıyorum tercihimi. Nedeni ise bitmek bilmeyen iş disiplini ve iştahı. Top ayağına geldiği anda gol de geliyor. % 'lik oranı çok yüksek gerçekten. İyi ki de gelmiş çok rahatız ya çok hemde onu izlerken anlatamam, sende öyle değil misin? Burak kardeşim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baros teknik özellikliydi, defansın arkasına daha iyi sarkardı mesela. Jardel tam bir bitiriciydi, 20 üzerinden 21'di. Gomis ise hepsinden barındırıyor + fizik olarak çok güçlü. Ben de Gomis derim.

      Sil
    2. Teşekkür ederim kardeşim

      Sil
  3. Yanılmıyorsam ligde ki en gollü yabancı gol kralı 28 golle Alex. Gomis'in bu unvanı alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Gomis her türlü övgüyü hakeden bir futbolcu, bu konuda bütün kamuoyu hemfikir zaten, Gomis bize şunu gösterdi ki yaşı ne olursa olsun güçlü,kalıplı,ayağında top tutmayı bilen hele birde siyahi ise (fiziksel avantajlarından ötürü) bu tarz forvet ligimizde her türlü iş yapar! Yönetim bundan sonra forvet transferinde bu kriterleri gözönünde bulundurmalı ve öyle transfer yapmalı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferde karakterin altını çizmek lazım, sadece yetenek yetmiyor..

      Sil
  5. Hocam bence Gomis senin şu sağ taraftaki fotoğraflardan biri olmayı haketti bile...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir