3 Mart 2018 Cumartesi

Karabükspor 0-7 Galatasaray, işin ciddiyet noktasındayım


Yağan yoğun yağmur, zeminin de ağırlaşmasından ötürü tek beklentim "aman sakatlık olmasın" yönündeydi. Bu maçta kazanmak bariz olan olsa da o kadar da kolay olmayabilirdi. 2 gündür ısrarla yazıyorum, rakibi hafife almamalı ve son ana kadar ciddiyeti elden bırakmamalıyız. İşin ciddiyet noktasındayım, bu maçın ilk yarısında konuşulacak şey de o.

Maça fazlasıyla arzulu başladık ve 18. dakikada 3-0'dı maç. Karabükspor'un teknik direktörü ve bazı futbolcuları maç öncesinde sürpriz ve iddia yönünde bazı açıklamalar yapsa da sahaya yansıması pek olmadı. Arada büyük kalite farkı var, işin ciddiyeti de ilk adından itibaren sahaya yansıyınca böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. 

İşin taktik / teknik boyutunda konuşulacak bir şey yok. Klasik Galatasaray iştahı, ön alanda baskı ve mücadele olmazsa olmaz. Rakibin durumu etken olsa da bu iştahın altı ısrarla çizilmeli. Gomis ilk andan itibaren istedi ve 4 gol attı. Feghouli desek ilk yarıda geçmiş haftaların aksine bir etkisi vardı ve o da asist noktasında büyüdü. Mariano / Nagatomo kendi kanatlarında maç sonuna kadar durmadılar.

Bunları görmek şu açıdan mühim. Bu tarz maçlarda ayağa kalkmak, hamlığı atmak kıymetli. Linnes / Mariano kıyaslaması yapıyoruz haftalardır. Linnes'in daha formda olduğunu ama Mariano'nun çok daha fazlasını verebileceğini söyledik. Forma adaleti mühim, Linnes'in oynaması doğaldı. Mariano'yu ise bu tarz maçlarda kazanmaya başlarsın, bir noktadan sonra 11'e yerleşir. Nagatomo için de asist yapamaz, orta açamaz, ters ayaklı gibi algılar vardı. O da her geçen hafta üzerine koyuyordu, bugün asist de yaptı. Bu anlamda böyle maçları önemsiyorum.

Fernando'yu da izlemiş olduk, maç ölçü olmasa dahi kondisyonu noktasında kıymetliydi. 2. yarıda doğal olarak tempo biraz daha düştü ama Galatasaray arayışına devam etti. İlk yarıda çok övdüğüm Feghouli'nin bazı pozisyonlarda laubali davranması dışında sorun yok. Galatasaray'ın daha fazlasını aradığını söyleyebilirim, o imkanları da buldu. Temponun düşmesi, hele ki böyle saha şartları içinde yanlış değil.

Profesyonel dünya, bu tarz sonuçlar doğal. Fazla gol atmamanın bir "saygı" göstergesi olduğunu düşünmüyorum. Oynamamak ya da ciddiye almamanın saygısızlık olduğunu düşünüyorum. İmkan varsa şartları zorlarsın, bunu Barcelona yaptığında ayıp olmuyor. 7-0'lık skorda bir şey yok, 10-0 da bitebilirdi, yine bir şey olmayacaktı. Rakibin kim veya ne durumda olduğunun önemi yok, biz aynı ciddiyetle devam etmeliyiz.

Tabii böyle bir maçın ardından Mete Kalkavan'ın konuşulmayacak olması üzücü. Bir örnek vereyim, Fernando eğer Konyaspor maçında da sarı kart görürse Fenerbahçe karşısında cezalı olacak. Verdiği sarı kartları bir düşünün, başka söze gerek kalmıyor. Karabükspor'a oranla daha büyük bir direnç gösterdi ama yetmedi tabii. Hiç ıskalamadı, resmen pusuda bekledi. Şu maçı kırmızı kart yemeden bitirmek büyük mucizeydi. Maicon'dan korkuyordum mesela, bekledi bunu.

Dediğim gibi, önemli olan ciddiyet ve disiplindi. Bu maçın deplasman fobisi noktasında bir artısı olacağını sanmasam da bu sonuçla kazanmak güzel. İyi / kötü bir mesajdır, bazı futbolcuları kazanma noktasında da artısı oldu. Başta Fernando gelir, sonra Feghouli, devamında Mariano / Nagatomo, en son da Baros'un rekorunu kıran Gomis..

19 yorum:

  1. abi 4 gol atan gomisten son cümlede bahsetmişsin :)

    YanıtlaSil
  2. Feghouli, Gomis başta olmak üzere kaliteli ayaklarımız işi ciddiye aldı ve maç ilk 20 dk da bitti zaten gerisi keyifli bir seyirlik oldu.Gomis'in devre arasında çıkmayıp, doksan dakika sahada kalmak istemesi ne kadar istediğinin göstergesiydi.Fernando ikinci yarıda çok kasmasa da ne kadar kaliteli bir futbolcu oldupunu bize tekrar hatırlattı, özlemişiz! Mariano büyük kalite çok net! Konya maçı çok kritik ama bu istek ve ciddiyetle kayıpsız atlatacağımızı düşünüyorum.Mete kalkavan sinsisi Türk Telekom' a gelmesin, gelirse büyük olaylar çıkar! Gomis'e ayrı bir parantez açmak isterdim ama açarsam kapatamam :) Seviyoruz kendisini ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ayrı bir yazı yazdım işte, parantezi açtım :)

      Sil
  3. Ne diyoruz hep, bu zamanda artık hakemi de yeneceksin...M.K ilerisi icin spoiler verdi bu mac..Futbolcular bu hususta cok dikkatli olmali...kritik viraja giriyoruz..önde bas felsefesi oturmaya basladi feg,belh,gomis terimden kirbaci yemisler bu iyi, skor kaç olursa olsun basmaya devam ettiler..saracoglunda ki mac virajin keskin yeri, bana göre buradan 3 puanla -evet 3 dedim yanlış değil- cıkarsak ki önde etkili basarak azcık ta şans yaver giderse statik oynayan fb yi orada yeneriz..bu halde de motivasyon olarak rakipleri ciddi yıpratırız...gomis hücum hattında elde kalan tek silah, sakatlanması sezona bedel olabilir...üzerine kasten oynayabilirler dikkatli olmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun dönüşü öz güven de sağlayacak, daha emin bakıyoruz, çünkü alternatif sahibiyiz. İş en kötü ihtimalle Saraçoğlu'nda kaybetmemekte yatıyor.

      Sil
  4. Feghouli hafta içinde ya da geçen hafta sarı kart görmeliydi, hiç olmadı bugün görse olurdu. Çok sert bi fikstüre giriyoruz en önemli oyuncularımız sarı kart sınırında. Daha kötüsü oyuncularımız yok yere kart gördüğü halde konuşulmaması, halbuki bunun sıkıntısını şimdi çekeceğiz. Bu sene hakemler Galatasaraya kasti çalıyorlar ama gündeme getiren ne yöneticimiz ne medya mensubumuz var.
    Aykut Kocaman "derbiden önce bize çok kolay kart vediler" dedi. Bjkye Fb maçından önce iki sınırdakş oyuncusuna da kart verdiler hatta Taliscanın kartı yanlıştı, şimdi sıra bizde , onlara yapılan bize de yapılacaktır fırsat bulunursa. Mariano Feghouli Fernando sınırda, Belhanda her an kart görmeye meyilli.
    Haftaya oynanacak maçı atlatsak bile Feghouli ile Belhanda Kadıköyde çok büyük ihtimal ceza alırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de görmeliydi, çünkü her an kart görmeye müsait bir isim. Konyaspor maçında tehlikeye attık.

      Sil
  5. bence kadıköy'de oynamasın yıldızlarımız. kart sınırında olanlar yani. çünkü yüzde 99 yenileceğiz. trabzon maçı falan daha önemli.

    YanıtlaSil
  6. Bu sonuç rakibin durumu ne olursa olsun futbolculara bi özgüven getirecektir bence.Umarım kalan deplasmanlarda da bu iştahı görürüz çünkü artık hata yapma lüksümüz neredeyse yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Toparlanma maçıdır, formu düşük olanlar o ürkekliği üzerinden atmıştır.

      Sil
  7. İki haftadır bariz gollerimiz verilmiyor ve bütün takdir hakları Galatasaray aleyhine kullanılıyor. Hakem'den ziyade hakemlere üstten bir talimat mı veriliyor anlamış değilim çünkü her hakem bunu yapıyor bize karşı ve şu da var ki şampiyonluk yarışındaki en centilmen takım biziz kesinlikle işi cirkeflestirmeye yönelik bi şey yapmıyoruz. Daha zor ve stresli haftalarda canımızı yakacaklar gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca geldiğinden bu yana böyle devam ediyor. Bekliyordum da gerçi..

      Sil
    2. Maç sonrası bunlara kısaca değinip geçmek gerekli aykut kocaman gibi ağlayarak değil de abdullah avcı daha mantıklı yapıyor kısaca söyleyip geçiyor

      Sil
    3. Tabii ki, ağlamayana meme yok.

      Sil
  8. Feneebahce macindan puan alirsak sampiyonuz deriz sanirim ben bu macin ozelinde yorum yapmak istemiyorum sadece Fernando'ya ve Gomis'in rekorlarina sevindim. Isci sehri emegin sehri Karabuk'e de gercekten uzuldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu duruma kendileri düştü, ben de üzgünüm ama yapabilecek bir şey yok. Umarım en kısa zamanda toparlanırlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir