3 Mart 2018 Cumartesi

Jackson Martinez & Galatasaray, Çin piyasasını iyi araştırmak lazım


Transfer ihtimallerini zorlamaya devam. İçinde bulunduğumuz sezonun transfer ihtimallerini yazarken "Çin piyasasını iyi araştırmak lazım" demiştim. Bu ihtimal gelecek yaz dönemi için de geçerli, hatta altını daha da çizmek gerekir. Jackson Martinez ve Mbia gibi isimler kulüpleriyle olan sözleşmelerini fesih ettiler ve boşa çıkmış durumdalar. Önümüzdeki günler ne getirir bilinmez ama eğer bu isimler yaz dönemini bekliyorlarsa transferlerini gündeme almak lazım.

Çin'de transfer dönemi kapandı. Yabancı kontenjanından kaynaklı da mevcut isimlerden kolaylıkla vazgeçebiliyorlar. Mevcut çoğu yabancı da 2-3 yılın ardından Avrupa'ya dönmenin hesabını yapıyor, birçok geri dönüş yaşadık. Zamanlama kötü oldu tabii, şu iş Ocak ayının sonunda olsa bu iki isim için şartları zorlardık. Mbia gündeme geldi gerçi, transferi için şartlara bakıldı diye biliyorum. O gün de yazmıştım, keşke gelseydi.

Jackson Martinez için 2 Mayıs 2017'de yazmışım, tekrar paylaşalım;

Çin'e gittiği dönemde Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biriydi. 42 milyon avro bonservisi vardı, Atletico Madrid'de bir sezonu tamamlamamıştı. Badou Ndiaye'nin transferi gibi düşünsek de bir fark var. Falcao sonrası Jackson Martinez'in gerçek anlamda beklentiyi karşıladığını söyleyemeyiz. Böyle bir teklif gelince de hayır demediler, Jackson Martinez'in Çin günleri başlamış oldu.

Çin dönemini çok fazla takip edemedim. Burada konuşalabileceğim Jackson Martinez'in kalitesi ve bu tarz forvetlerin Türkiye'de çıkardığı iyi işler. Sakatlık durumuna bakılmalı tabii, benim araştırdığım kadarıyla büyük bir sorun görünmüyor. Piyasası her geçen zaman daha da düştü, Çin Ligi'nin onun kalitesine iyi geldiğini söyleyemeyiz. Yine de Avrupa için piyasa sahibi olabileceğini düşünüyorum.

Klişe cümle olsa da fazlasıyla doğru. Bu tarz forvetlerin yeniden doğduğu ülke "Türkiye" oluyor. Bunun birçok örneği var, Jackson Martinez de bu kapsama fazlasıyla girer. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın iyi forvet alternatifleri var. Biri Soldado, diğeri Negredo gibi bir ismi kenarda tutabiliyor. Kalite ve form anlamında en iyisi Gomis olsa da arkasını dolduramadık. Bizim de kenardan böyle bir isim getirmemiz gerekiyor ve bazı pozisyonlarda garanti oynamak, yaşa bakmamak lazım. Jackson Martinez de 31 yaşında, önünde en az 2 senesi rahatlıkla var.

Hareketli, güçlü, bitirici ve her iki ayağını da kullanabilen bir yaratıcı forvet. Eskiden atlet özelliğiyle de ön plana çıkardı, haliyle geriledi. Tecrübe ve kalitesine güveneceğiz, Gomis'in arkasını gerçek anlamda doldurabileceğini düşünüyorum. Mali noktada sıkıntılı zamanlara gireceğiz, yaz dönemi bonservis noktasında büyük harcamak zor. Bu tarz isimleri kovalamalı, Jackson Martinez de iyi bir alternatif. Yaz döneminde Gomis öncesi gündemdi, bonservis sorunu olduğundan çok fazla konuşulmadı, bunu da eklemek lazım..

12 yorum:

  1. İnstagram hesabından takip ettiğim kadarıyla yürümeye yeni başlamıştı sürekli bileğini güçlendirmeye çalışıyor bikaç aydır önümüzdeki yıla kadar çok zaman var ama dönüşü zor gözüküyor benim izlenimim instagram hesabına bir göz atmanı öneririm abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumuna bakmak lazım demem bu yüzdendi. Sakatlık geçmişine baktım, orada nedense belirtilmemiş.

      Sil
  2. Sağlıklı ise eğer gomis iyi bi paraya transfer edildiği takdirde onun yerini doldurmak icin transfer edebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in yerine olmaz, o büyük kumar. Arkasına olur, alternatif gibi düşünülür.

      Sil
  3. Mbia sözleşmesini feshetmiş kesinlikle alınması gereken bir isim! hedefi olan bir takımda ,büyük takımın büyük futbolcusudur.Umarım Mbia tranferini gerçekleştirebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mbia'nın oyun tarzını seviyorum. Şu örneği vereyim, Donk tarzında bir isimdir ve Donk'un çıkışını izliyoruz. Mbia kalitesi o pozisyonda neler yapardı, bunu düşünelim. Hem orta saha hem stoper noktasında.

      Sil
    2. Size katıyorum hatta donk'un kalitesinin en az iki gömlek üstünde bir isimdir Mbia! O kadar avrupa ligi finali görmüş o kupayı defalarca kaldırmış bir isim olarak, şampiyonlar liginde bize çok şey katabilecek bir futbolcu..

      Sil
    3. Büyük bir tecrübesi var. Ocak ayında da istemiştim, yine isterim.

      Sil
  4. Herhangi bi sorunları yoksa Mbia ve Jackson Martinezle şimdiden siz kesmekte yarar var.Şimdiden anlaşırız buraya da gelip kişisel antrenmanlarına devam ederler.Sonrası zaten yaz kampı

    YanıtlaSil
  5. Diarra olsun diye cok ugrastik olmadi bence Mbia da onun kadar flash bir isim Fellaini basligina yazmistim sagolsun Burak degindi bu konuyu daha da goz onunde tutmamiz lazim zira kendisi bizim ligde de oynadigi icin Galatasaray'da oynamak ister diye biliyorum. Tek korkum secim vs seklinde bir bahar gundemimiz ve bolca mali sorunumuz olmasi zira yonetimin su an transferi dusundugunu hic sanmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mbia ismi flaş değil ama görev adamı, çok kaliteli bir futbolcu. Ayırmak lazım bu noktada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir