7 Mart 2018 Çarşamba

Nagatomo'yla günü kurtarmayı deniyoruz ve şu aşamada başarılıyız


Asamoah'dan yana bir beklenti kalmadı. Juventus'da da kalmayacak ama İtalya'dan da ayrılmıyor. Inter'in Asamoah için yıllık 3 milyon avro'luk teklifi vardı, bizim de üzerimize çıkmış oldular. Bizim için tek ihtimal geçen yaz dönemiymiş, bu konuda gerçekten büyük bir hayal kırıklığı var. Alternatif yaratamamak büyük hata, Cenk Ergün'ü övdüm ama bu konuda da eksi ona yazılır.

Biz Asamoah'la Mariano'nun şartlarında anlaşmıştık, son ana kadar uğraşmamıza rağmen olmadı. Şimdi ise bizimle anlaştığı rakamın üzerine koymuş durumda. Keşke gelseydi, bu ayrı nokta. Asamoah üzerine tonla analiz yazdık, oynayabileceği her pozisyon üzerine uzun uzun düşündük. İyi futbolcu, büyük joker, kıymetli bir alternatif. Fark yaratacağı kesindi, olmadı. Şunu da anlıyoruz ki yeni sezon için ön protokol gibi haberler külliyen yalanmış.

Nagatomo'yla günü kurtarmayı deniyoruz ve şu aşamada başarılıyız. Kendisinin transferini isteyen, ilk günden bu yana arkasında duran yegane insanlardan biriyim. Onun hakkında da dev bir memnuniyetsizlik ve ön yargılar vardı. Burası Türkiye, maalesef unutulan bu. Inter gibi transfer açlığı yaşayan bir takımda onca yıl takımda kalabilmek büyük olaydır. Belli bir tecrübesi ve kalitesi var, elbette burada iş yapacaktı.

Türkiye için yorumum sabit. Tecrübeniz olsun, nerede ne yapacağınızı iyi biliyorsanız farkınız oluyor. Nagatomo da böyle, ülke şartlarında çok iyi bir bek. Sağ bekte de kullanabileceğiniz, sorunsuz, takım içinde pozitif bir etki sağlayan futbolcu. Görev adamı, takım oyuncusu demek mümkün. İş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde mutlaka bir üst seviyesi isim gerekir, bu ayrı nokta. Önce şampiyonluk diyoruz, bu anlamda Nagatomo'yla başarmak mümkün.

Inter'in gözden çıkardığı bir isim, tecrübesiyle alakalı belli piyasası mutlaka var. Kiralarken de opsiyon maddesi yoktu, elimizi bağlayabilecek durumlardan biri de bu. Ben kalmasını istiyorum, çünkü sorunsuz bir alternatif. Her iki bekte de kullanabileceğiniz, yedek kaldığında sorun çıkarmayacak, görev aldığında ise sırıtmayacak bir futbolcu. Bir üst seviye sol bek gerekli ama onun da arkasının dolması lazım. Bu anlamda Nagatomo kıymetli.

İş Nagatomo'da bitiyor, kalmak isterse kalır. Fatih Hoca'nın da onu tutmak isteyeceğine inanıyorum, bu tarz sorunsuz ve görev adamı diyebileceğimiz alternatifleri sever. Linnes'i bundan tutuyor mesela, tertemiz bir yedek. Nagatomo da aynısı olacaktır ve birçok pozisyonda kullanabilmesi büyük bir şans. Rakamların da makul seviyede kalacağına inanıyorum, umarım takımda kalır..

12 yorum:

  1. Şampiyon olursak nagatomo'nun kesin kalacağını düşünüyorum.Kendisi açısından da burada ki şampiyonluk çoşkusunu gördükten sonra ve şampiyonlar liginde oynama şansı varken başka bir takıma gitmez.Gerçi ben şampiyon olamasak da kalması taraftarıyım o ayrı bir konu.Seyrettiğim kadarıyla da şampiyonlar ligi için yetersiz olduğu kanaatinde değilim! Grup maçları ve bir üst tur için yeteri kadar tecrübesi, pozisyon bilgisi ve fiziksel gücü var, ilk maçlarda acaba boyu açısından hava toplarında yetersiz kalır mı diye düşünmüştüm ama onu da zıplama yeteneğiyle kapatıyor sorun yok yani! Asamoah olsa daha iyi olabilirdi tabi ki ama şu an içşnde bulunduğumuz mali durum ve geçmişte bek oyuncusu seçiminde yaptığımız felaket hatalar nedeniyle nagatomo'yu bulmuşken maceraya hiç gerek yok bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bonservis noktasına takılıyorum. Aslında Inter bir kolaylık yapar, iş Nagatomo'da bitiyor. Yine de CL deyince o pozisyon adına daha güçlü bir alternatif gerekiyor.

      Sil
  2. nagatomo ile 1 yıl daha beraber olabiliriz. bence hiçbir sakınca yok bunda. ama 1 yıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden 1, ısrarla altını çizdin :)

      Sil
    2. e yaşlı be abi :)

      Sil
    3. 31 yaşında. Çok rahat 2-3 senesi var diye düşünüyorum.

      Sil
  3. ulan nedir şu italyan takımlarından çektiğimiz..
    juventus asamoah ile bize asrın kazığını attı. çok zor unuturuz bunu. adam resmen en büyük ukdemiz olacak.

    inter'e gelince. hatırlarsanız melo'yu aldıklarında biz ısrarla medel'i istedik. inat etti vermedi herifler. ne medel'miş be demiştik. hatta o dönem yuto önerildi onu da biz almadık, sabri ve carole ile devam ettik!

    o "vazgeçilmez" medel'i bjk'ye verdiler sonra yok pahasına. al sana bir italyan kazığı daha..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo'dan yine de güzel kazandık aslında. Zamanlaması kötü olunca bir şey ifade etmedi..

      Sil
  4. Kalması takım adına da çok iyi olur onun adına da... hem mücadelenin içinde kalıp hem para kazanıp hem de avrupa piyasasında kalabilecegi tek yer Türkiye... Umarım kalır yeni bir sol bek alınsa bile rahat 20 maçın üstüne çıkar önümüzdeki sezon da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da pozitif bir insan, saha kenarında da artısı büyük oluyor.

      Sil
  5. Eğer makul bi bonservis bedeli istenirse ve ondan daha iyi bi sol bek bulamazsak alınmasını isterim çünkü uyum da sağladı.Ancak daha iyi bi sol bek alırsak yine kiralanması iyi olur 1 yıllığına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben alternatif anlamda kalması durumunda dahi istiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir