6 Mart 2018 Salı

Neden Garry Rodrigues'in oyuncu özellikleri diyebilirsiniz, onu da cevaplayayım


FM 18'e ara transfer güncellemesi geldi ve kariyere sıfırdan başlamış durumdayım. Football Manager ile alakalı yazı yazmak, hatta kariyer hikayesi anlatmak hedefim olsa da yapamadım bunu, pek zaman olmadı. Bu oyunda fazlasıyla iyi ve iddialıyım. Her FM serisini oynayamıyorum gerçi, FM 14'den bu yana ara vermiştim. Hatırlarsınız, FM 17'i almış ama oyunun motoruna bir türlü alışamadım. FM 18'e ise bir anda ısındım, belki de Galatasaray'ın kadro ve maddi yapısıyla alakalıdır. Gerçekten güçlü çünkü, ilk defa böyle bir Galatasaray var. Ara transfer güncellemesiyle gücü biraz düştü gerçi, hem Badou Ndiaye'nin gidişi, hem de ekonomik olarak biraz daha geriye gitmesi. 3 milyon avro transfer bütçesinden kısmışlar, Badou Ndiaye gibi bir ismin de yerini doldurmak zor. Orta sahada "mazzela" denilen tip olmazsa olmazım, hangi takımda oynarsam oynayayım bu tarz bir isim bulmak zorundayım. Neden Garry Rodrigues'in oyuncu özellikleri diyebilirsiniz, onu da cevaplayayım. Biraz olsun güçlerinde iyileşme var, mesela bitiriciliği az da olsun yükselmiş. Yine de yeterli değil bu güçler, kendisiyle oynamak isterdim ama gözden çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu özellikleri kimine normal gelebilir de Yasin Öztekin, Sinan Gümüş gibi isimlerin özelliklerinden sonra çok az diyorum. Oyunu ilk aldığımızdaki kadro iyiydi de bu güncellemenin ardından işimiz gerçek anlamda zorlaşıyor. Tabii benim adıma bu oyunun keyfi zorluğunda, 2 milyon'luk bütçeden bir anda 30 milyon'luk transfer çıkarabiliyorum. Taktik noktasında iddialıyım, daha da iddialı olduğum nokta ise ekonomi..

10 yorum:

  1. Güncellemeyi etkinlestirmeden de oynanabiliyor sanırsam... Ben de her serisini alırım ama bu biraz pahalı geldiği için yazı beklemeye karar verdim şimdilik 2017 ile devam ediyorum. Öyle bir takıntı olmuş ki Galatasaray'dan başka takımla oynayamiyorum ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman tadı olmaz :)

      Sil
    2. Ben ilk yüklediğimde o şekilde oynarım sonra başka bir kariyere de güncelleme ile devam ederim. Rodrigues in özellikler biraz düşük olmuş sanki

      Sil
    3. Bu artmış hali üstelik, daha da düşüktü.

      Sil
  2. Hocam aslında Youtube'ta bir kanal açıp yorumlu analizli bir Galatasaray kariyerine başlasan muazzam keyifli olurdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi beni aşar o konu diye düşünüyorum :)

      Sil
    2. Bana kalırsa bu iş senin için çayda çıra hocam. Youtube'ta kanal açmak eski bir blogla koca Galatasaray taraftarının algısına yön veren biri içim ne kadar zor olabilir ki:). Hem geniş kitlelerce takip edilmen,hem oyunun meraklısının fazlalığı, hem şu ana kadar Türkiye'de emsalinin olmayışı... Hiç beklemediğin saçma bir başarıya neden olabilir:) Olmazsa da senle braber takipçilerinin de keyif aldığı bir olay olur bir düşün derim:)

      Sil
    3. Sence taraftarın algısına yön verebiliyor muyum :) Çok teşekkür ederim düşüncen için bu arada.

      Sil
  3. Burak Bey, size oyunla ilgili bir tavsiye vereyim. İlk sezonda Muslera-Mariano-Maicon-Denayer-Nagatomo-Tolga-Fernando-Belhanda-Rodrigues-Soso-Bafe 11 iyle 34 maçlık sezonda sadece bir yenilgi aldım. Rodrigues özel antremanlarla iyi bir gelişim gösteriyor. Özellikle patlayıcılığı sayesinde 4-5 maçı net onun sayesinde kazandım. Nagatomo-Rodrigues ikili çok iyi oturuyo belli bir müddet sonra. Bence bir deneyin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir