20 Mart 2018 Salı

Okaka ne alaka, neden yazma gereği duydun diyebilirsiniz


Okaka ne alaka, neden yazma gereği duydun diyebilirsiniz. Devre arasında adı geçtiğinde en çok istediğim ve heyecanlandığım futbolcuydu. Kafamda bir forvet profili var ve devre arası transferinde de olmazsa olmaz olarak görüyordum. Sadece ilk 11 anlamında bakmıyorum, kenardan getirdiğiniz forvetin maçın çevrilmesi ya da tutulması anlamında önemi öyle büyük ki.

Fenerbahçe - Galatasaray maçında Fernandao'nun oynamaması bana göre hataydı. Fernandao'nun üstün kalitede bir forvet olmadığını düşünsem de Aykut Kocaman'ın kurgusunda yeri var. Mücadele ediyor, fizik anlamda güçlü, hava toplarında hakim ve savunmayı yıpratıyor. Oyuna girdikten sonra da bizi zorladığını, özellikle Maicon gibi bir isme karşı üstünlük kurduğunu düşünüyorum. Böyle bir forvetin kenarda olması kozdur.

Eren Derdiyok da çıkış gösterdi, buna rağmen yazıyorum. Söylemek istediğim ihtiyaç duyulan profil olmaması. Rakip savunmayı yıpratacak bir isim olmadığını düşünüyorum. Fizik anlamda çok güçlü değil, daha çok teknik özelliğiyle ayakta. İyi bir bitirici olsa da Gomis'le yan yana koyduğumda da uyumlu bir ikili değiller. Haliyle de Eren Derdiyok' kenardan getirmenin o kadar büyük bir hamle olduğunu düşünmüyorum.

Okaka böyle değildi işte. Fizik anlamda güçlü, pivot özelliği olan, ayrıca fiziğine oranla hızlı da bir forvetti. Bu tarz adamlara da gol sayısı anlamında bakmam, mücadele olarak verdiği etki mühim. Fatih Hoca da böyle düşünerek bu transferi istemiştir ama gerçekleşmedi. Transferin son güne kalması pazarlık şansını elimizden aldı ve yetişmedi. 

Transfer edilmiş olsa şu aşamada bambaşka bir noktadaydık. Bugün ise Gomis'e bir şey olmasın diye dua ediyoruz. Neyse ki Sinan Gümüş biraz olsun kıpırdadı da bir alternatif daha yazmış olduk. Yeni sezonda forvet transferi olmazsa olmaz olacak. Belki de Okaka için bir hamle daha yaparız, tam bu ülkenin forveti olduğunu düşünüyorum..

5 yorum:

  1. yeni başkan adayı ali fatinoğlu hakkında ne bilirsiniz burak bey.CV ye baktım da kaliteli, vizyon sahibi birine benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanlıca Boru'nun sahibiymiş kendisi. Galatasaray'a başkan adayı olarak reklam yaptığını düşünüyorum. Onca şube vardı, bir sponsorluk veremedi mi?

      Sil
  2. Everton macinda özlemiştim harbiden stoperleri sırtına alıp gezdirdi resmen 2. Yarı da,burada heralde stoperleri alıp eve götürür öyle fizikli bir oyuncu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir