24 Mart 2018 Cumartesi

Portekiz'de özellikle Maicon için dillenen bir konu bu


İkisi de iyi oyuncular ve başarılı sezonlar geçiriyorlar. Porto'da oynadıkları dönemde kazandıkları Portekiz vatandaşlıkları da var. Brezilya Milli Takım'ında da bugüne kadar yer almadıkları için Portekiz adına oynama ihtimalleri var. Tabii bu şu ana kadar kullanılmadı ve kullanılacak gibi de görünmüyor. Portekiz Milli Takım hocasının Maicon için bu yönde bir açıklaması var.

Portekiz'de özellikle Maicon için dillenen bir konu bu. Stoper rotasyonunda sıkıntı görüldüğü için Maicon'un ismi sık anılır oldu. Devşirme durumuna fazlasıyla açıklar aslında. Yine Brezilyalı olan Deco, Pepe gibi isimler bu ülkenin formalarını giydiler ve çok başarılı oldular. Maicon'un da bu konuda bir hevesi olduğu söylense de nedense şu ana kadar kapılar kapalı kaldı. 

Bu sezon ki yabancılarımızın ortak kaderi bu sanırım. Belhanda, Linnes, Garry Rodrigues ve Muslera dışında kalan yabancılar Milli Takım'larda oynayamıyorlar. Maicon, Fernando ve Mariano'nun ise herhangi bir Milli Takım geçmişi dahi yok. Brezilya için zaten o kapı kapalı, Portekiz için ise Maicon dillendirilir olsa da adım atılmayacak gibi görünüyor.

Bir yandan iyi diyorum. Takımla kalıyorlar, ekstra bir yorgunluk / sakatlık ihtimali yok ve odaklandıkları tek nokta Galatasaray. Bir yandan da iyi değil diyorum, herkes Milli Takım forması giymek ister ve ekstra moral kaynağıdır. Bu isimler bilerek mi seçildi bilmiyorum, transferleri gündem olduğunda acaba bu durum gündem oldu mu.

Gomis'in önü tıkalı, kendi beklentisi de yoktur. Denayer ise Belçika Milli Takım oyuncu havuzu içinde olsa da son zamanlarda düşüşte ve çağrılmıyor. Feghouli'nin Cezayir Milli Takım'ında yaşadığı bazı sorunlar var ve kesik yemiş durumda. Donk'un da eminim ki böyle bir düşüncesi yoktur bile. Biz de bu oyuncularla birlikte çalışmaya devam ediyoruz, iyi taraftan bakalım..

6 yorum:

  1. fernando 4 maç oynamış milli takım da, 2013 yılında

    YanıtlaSil
  2. Önlerinde çok iyi oyuncular var problem o... gitmesinler daha iyi diyor mantıklı yanım. Diğer bi yanımsa Sneijder in dünya kupası ve avrupa şampiyonası senelerindeki formunu hatırlatıyor...

    YanıtlaSil
  3. İnsan bu denli kaliteli futbolcuların sürekli çağrılmasalar bile o milli takım havuzu içinde olmasını bekliyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir