2 Mart 2018 Cuma

Transfer tarzı "2018" #24; Giorgio Chiellini


Bu kez de biraz imkansızı kovalayalım. Pepe'yi düşünerek insan hayal ediyor da böyle bir ihtimalin gerçekleşme olasılığı pek yok. Pepe biraz olsun o seviyeden düşmüştü ve yeni bir arayış dönemine girmişti. O seviyede yine kalırdı da bugün olduğu gibi vazgeçilmez olamazdı. Chiellini ise hala en üst seviyenin elit stoperlerinden biri, Juventus'un vazgeçeceği bir isim değil. 

Galatasaray'ın genel stoper durumunu konuşmak lazım. Gelecek sezon için mutlaka bir stoper hamlesi gelir, o da iddialı bir isim olur. Denayer'in kalacağını düşünmüyorum, Serdar Aziz'e ne kadar güveniyor olsanız da iş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde seviye yükselmeli. Tarz noktasında yazıyorum, iyi bir sol ayaklı stopere ihtiyaç var. Sezon başında Acerbi ile tüm şartlar zorlanmıştı, o olmayınca Maicon alındı. Burada esas olan Maicon'u tamamlamak.

Ujfalusi'yi düşünün, onun sol ayaklısı gerekiyor. Piyasaya baktığımda da o tarz stoper bulmak zor. Bu sol stoperin lider özelliği de olmalı, geriden oyun kurabilmeli, partnerini yükseltmeli. Pepe bu anlamda ülke için büyük bir örnek oldu. Zamanında da Ujfalusi'yle bunu yaşadık, Semih Kaya'nın geldiği noktayı hatırlarsınız. O zamandan bu yana da böyle bir stoperimiz olmadı, buna Maicon dahil.

Chedjou'dan beklenti yüksekti, başaramadı. Biz ona farklı misyonlar yükledik, kaldıramadı bunu. Maicon ona göre daha lider karakterli bir isim olsa da savunmanın liderliği başka bir şey. Onun da şansı Serdar Aziz, Maicon'a oranla bu özelliğinin biraz daha yukarıda olduğunu düşünüyorum. Yine de seviye yükseldiğinde bu yetmeyecek.

Chiellini doğru tarz, tam ihtiyaç duyulan profildi. Lider stoper, sol ayaklı, geriden iyi oyun kurar, tecrübesiyle de büyük fark yaratır. Juventus ondan vazgeçmeyecek tabii, 3 yıllık yeni sözleşme imzalayacağı yazılıyordu. Sürpriz olmaz, bu tarz bir stoper bulmak zor. Onlar da o rotasyonu sürekli güçlendiriyor ama bazı isimler sabit, vazgeçilmez. Chiellini de onların başında geliyor.

8 yorum:

  1. 36 yaşında ki barzagli bile hala juventusta bencede uzatılır

    YanıtlaSil
  2. Fatih hoca her döneminde lider stoper almıştır.Yazın da mutlaka böyle bi hamle yapılacaktır

    YanıtlaSil
  3. Harika bi transfer olur defansı toparlar ve Maicon chiellini ikilisi... bülent-popescu kadar efsane olabilir. Ama dediğin gibi çok zor transfer. Popescu'yu buraya çağıran bir Hagi vardı. Chiellini için de aynısını yapacak bi efsanemiz yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popescu'nun biraz da kıvamı Türkiye'ye doğru düşmüştü. Chiellini hala üst seviyede olduğundan buralara düşmez.

      Sil
  4. Imkansiz. Bence dünyada hiçbir klüp bu oyuncuya Hayır diyemez. Haklısın Denayer olmaz serdar da müzmin bir sakat. Stoper çok ama çok onemli. Bence dünyada en zor bulunan mevki stoper. Hele hele sol stoper. Şimdiden bulmak lazım. Inşallah önümüzdeki yıl şimdiden planlaniyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız tabii, onu belirttim :) Yine de yazmak durumundayım, onu yazma bunu yazma dersem yazacak bir şey bulamam :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir