22 Mart 2018 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #26; Sergio Canales


Belhanda artık bir 8 numara. Onu öyle görmek ve beklentiyi bu yönde ayarlamak gerekiyor. Takip edenler bilecek, ısrarla yazdığım konu. Fatih Hoca'nın da Belhanda'nın bu oyunundan memnun olduğunu düşünüyorum. Yaz dönemi için "gelen tekliflere Belhanda" satılır yorumlarına asla katılmıyorum. Takımda kalacağını ve bu düzen içinde önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.

4-3-3 oynuyoruz ama hocanın aklındaki düzenin 4-1-4-1 olduğunu düşünüyorum. Her iki düzen için eksikler var. En önemlisi Badou Ndiaye tarzında bir tempo silahının olmaması. Bu yönde kesinlikle bir hamle yapılacağını düşünüyorum. Diğeri de yaratıcı bir futbolcu ve 10 numara noktasına böylelikle geliyoruz.

10 numara için de konuştuğumuz tek isim Emre Akbaba. Böyle bir isim gerçek anlamda gerekli. Ne 11'de ne de kenardan getirebildiğimiz yaratıcı bir 10 numaramız yok. Belhanda, Feghouli gibi isimler bu işe yatkın olsalar da rolleri çok farklı. Fernando / Belhanda ikilisini düşünüp önlerinde bir 10 numara düşünüyorum. 

Bonservis ödeyebilecek miyiz bilmiyorum. Emre Akbaba'nın önünü tıkayacak olan durum bu olabilir. Sergio Canales'in ismi de Galatasaray'la anılır oldu. Kendisinin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve olası bir hamle olduğunu düşünüyorum. Real Sociedad'da bu sezon ligde 28 maçta 2 gol 6 asist, Avrupa Ligi'nde ise 7 maçta 6 asisti var. 

Sakatlığa yatkın bir isim olsa da Real Sociedad performansıyla fazlasıyla istikrarlı aslında. Bu sezona bakınca 10 numara oynadığı kadar sağ ve sol kanatlarda da oynadığını görüyoruz. Teknik özelliği ve oyun aklı yüksek bir isim, ismiyle de heyecanlandırıyor. Belhanda ve Feghouli'yi joker olarak kullanabildiğimiz gibi Canales'i de kullanabiliriz. 

Fernando / Belhanda önünde Canales'i düşünüyorum. Badou Ndiaye tarzında bir orta sahayla da Canales'i kanatlarda da düşünebiliriz. Feghouli de 10 numara özellikli bir sağ kanat, Canales'i de aynı özellikle sol tarafta kullanmak mümkün. Saf bir kanat olmasa da biraz daha topa sahip olmak ve pas yapma noktasında etkili bir plan. Yine de ağırlıklı olarak kanat gibi düşünülmez, orada hocanın aklında olan isim daha saf bir kanat.

İhtimali varsa zorlamak gerekir. Kadro kalitesini fazlasıyla yükseltecek bir futbolcu. Real Sociedad dönemi fazlasıyla istikrarlı, orada kalmak da hedefi olabilir. Daha yüksek bir seviyeye gideceğini düşünmüyorum, Valencia günlerinde o potansiyeli olsa da eşiği geçememişti. Şu an 27 yaşında, güçlü bir sözleşme önemli bir hedef. Onu da Galatasaray verebilir..

4 yorum:

  1. Sanırım real madrid altyapılı bir oyuncu. Biraz oynarsa çok rahat piyasa yapabilir. La liga da kiralık oynayıp sonra geri dönmüştü madride ama yine olmamıştı. Tabiî ki o seviye bambaşka bizde iş yapar diye kesin diyemiyorum ligimiz sert bir lig ve ileri oyuncular için her zaman zorlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı uygun, kalitesi var ve bu ülke ayağa kalkmaları açısından büyük nimet. Şu an da kötü durumda değil asla.

      Sil
  2. 10 numara pozisyonu için Ganso konuşuluyordu bi ara.Emre'yi de uzun süredir konuşuyoruz.Ben de oraya oyun aklı üst düzeyde olan bi futbolcunun alınacağını düşünüyorum.Onun yedeği ise büyük ihtimalle Atalay olacak.Fatih hocanın yazın altyapıdan bi kaç oyuncuya  takım forması giydireceği tarzında haberler çıktı.Hoş böyle haberler çıkmasına da gerek yok zaten çünkü hocayı biliyoruz tanıyoruz mutlaka alttan futbolcu çıkaracaktı.Benim düşüncem bu yönde.Kısaca bi 10 numara alınır yedeği de Atalay olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ganso da olabilir, imkansız hedef asla değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir