5 Nisan 2018 Perşembe

62. dakikadaki Kewell / Baros değişikliği


Kötü sezonlar üzerine konuşmayı daha çok seviyorum galiba. Nostalji yazılarımın önemli bir bölümünü "hayal kırıklıkları" oluşturuyor. Bir zaman sonra hayal kırıklıklarını dahi konuşmak keyifli olabiliyor. Bu fotoğrafta hayal kırıklığı futbolcular değil, yaşanan sezon. 8. bitirmiştik o sezonu, her haliyle felaket bir dönem. O sezon oynadığımız en iyi maçlardan biri ise 6 Şubat 2011 tarihinde oynanan ve 4-2 kazanılan Eskişehirspor maçı. Lorik Cana ve Stancu'nun golleriyle 14. dakikada 2-0'dı bu maç, 44'de Kewell ile 3-0'ı bulmuştuk. Bu maçta Sabri Sarıoğlu'nun orta sahada oynadığı aklımda ve iyi de bir maç çıkarmıştı. 77'de maç 3-2'e gelse de 81'de Baros'la 4-2 kazandık. Fotoğraf ise 62. dakikadaki Kewell / Baros değişikliği. Her ikisi de Galatasaray için çok özel yabancılar. Baros'un şansı ertesi sezon yaşanan şampiyonlukta pay sahibi olması. Kewell'ın da şampiyonluk görmesini çok isterdim ama öyle kötü döneme geldi ki yapacak bir şey olmadı. Yine de o kötü sezonlar içinde parlayan isimler bunlar. Forma da çok güzel bu arada, TT Arena'nın ilk sezonu için yapılmış bu formayı çok beğeniyordum..

12 yorum:

  1. Yanlış hatırlamıyorsam o sezonki başkan Adnan Polat'tı. Yani Dursun Özbek'ten sonraki en kötü başkan. Adnan Sezgin'de çok ısrar ettiği için bir sürü çöp futbolcu aldık ve tarihimizin en kötü kadrosu ortaya çıktı. Doğal olarak 16 mağlubiyetle rekor kırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek'ten sonraki en kötü başkan Canaydın bence :(

      Sil
  2. Bu formayı ben de çok beğenmiştim ama bi daha bu tarz bi şey düşünülmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonluktaki forma benziyordu sanki.

      Sil
  3. Kewell kanat forvet tanımının sözlükte ki karşılığıdır :) Her yönüyle müthiş bir adamdı. Fatih Hoca ile çalışmasını çok isterdim. Belki bir kaç sezon daha kalabilirdi ama karaciğer rahatsızlığı onu çok zorluyordu.Kısmet değilmiş.Adnan polat döneminin suçlusu net olarak Adnan Sezgin'dir! Yiyici yönetici tanımının net karşılığıda kendisidir. Fatih Hoca'yı bu yönden de çok seviyorum . Çünkü en haz etmediği iki isim varsa Galatasaray'da biri Adnan Sezgin diğeri Bülen Tulun'dur. Bu ikisinin Galatasaray'a verdiği zararları anlatmaya kalksak buralara sığmaz! Neyse çok fazla uzatmayayım yorumu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski de böyleydi aslında :)

      Sil
    2. Podolski de başkaydı ama kewell bambaşkaydı:) ingiliz zerafeti vardı adamda umarım galatasaray ile yolları tekrar kesişir:) O ingilizce aksanına ayrı hayrandım:)

      Sil
    3. Ben de Kewell'ı bir adım öne koyarım. Zaten Podolski çok fazla kanat forvet oynayamadı, direkt forvete devşirdik :)

      Sil
  4. Beyaz formalı 99 numaralı oyuncu da fotoğraf a yakışmış :)

    YanıtlaSil
  5. Fotograf gercekten cok ozel.
    Hem Kewell ve Baros diger tarafta ise Umit Karan degisiklik icin bekliyor. Bu macta oyuna girip frikikten gol atmisti sevinmemisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz fotoğrafları paylaşmaya devam edeceğim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir