17 Nisan 2018 Salı

Fatih Hoca önemli bir taktik adamı, her ne kadar bu görülmek istenmese bile


Bu duruma kendimiz düştük. Kalan hedef maçlarda kaybetmeyerek dahi rahat bir konumda olabilirdik. Anlamsız deplasman kayıplarıyla birlikte her maç bir hedefe dönüştü. Alanya deplasmanı belki de Başakşehir maçından daha zor, en azından Galatasaraylıların kafasında. O halkayı kırmak ise kazanılacak tek deplasman maçına bakıyor.

Başakşehir galibiyeti öz güveni tazelemek noktasında önemliydi. Abdullah Avcı bu tarz maçları sever ve genellikle de kaybetmemesi gereken zamanlarda o maçı vermez. Taktik yönüyle ön plana çıkar diyelim, oynuyor bu maçları. Tabi büyük bir değişiklik var, Tudor ve Fatih Terim arasındaki fark büyük. Rakibe göre kurgulanmak ayıp değil ama bunun altını doldurduğunuz sürece. Tudor bunun altını dolduramadı ve oynadığı tüm büyük maçları kaybetti. Hatta Başakşehir'e 5-1 gibi bir skorla yenildi.

Fernando / Donk ikilisini bir arada kullanmak savunma disiplini noktasında önemli. Ondan da önemlisi hava savunmasında güçlü kalmak. Abdullah Avcı'nın duran toplara çalıştığı netti, ilk maçta da bunun acısını yaşadık. Denayer / Maicon değişikliği ise savunmayı biraz daha hızlandırmak anlamındaydı. Maicon / Mariano arası ilk Başakşehir maçında bitmişti, üstelik Maicon'un da son haftaları kötü. Fatih Hoca, hızlı ve atlet savunmacıları sever. Semih Kaya / Dany ikilisiyle Şampiyonlar Ligi'nde yürüyorduk, Serdar Aziz / Denayer ikilisi Fatih Hoca yönetiminde kumar değil.


Kalan maçlara bakalım. İpler bizim elimizde olduğu için Galatasaray'ı konuşacağım, rakiplerle ilgilenmesi gereken takım biz değiliz. Yoksa her takımın taraftarı "kalan maçlar kolay" diyecektir. Bu sadece Beşiktaş için geçersiz, Galatasaray deplasmanına gelecekler. 

Galatasaray'ın kalan maçlarına bakınca 5'de 5 elbette mümkün. Deplasman konusunda sorun olsa da Alanya ve Akhisar deplasmanlarının kazanılabileceğini düşünüyorum. O konu da tek maça bakıyor, Alanya galibiyeti bizi kalan deplasmanlar noktasında rahatlatacak. Başakşehir maçının önemi ise hem hedef, hem geri dönüş, hem Beşiktaş maçı için önemliydi. İç sahada güçlüyüz ve mutlak favoriyiz. Bu da bizi Beşiktaş karşısında favori kılacak.

Doğru, sabırlı ve sistem dahilinde oynayarak kazandık. Gençlerbirliği maçında sabırsızdık, kaybetmek bu yüzden. Hatta kaybedilen diğer deplasmanlarda da oluşan panik havası etkendi. Hamle şansımızın olmadığını ben de düşünüyorum ama en azından sabırlı kalalım, disiplin bozulmasın. Başakşehir maçında kenardan gelen hamleler yerinde ve doğruydu. 11 noktasında da doğru tercihler vardı. Fatih Hoca önemli bir taktik adamı, her ne kadar bu görülmek istenmese bile. Kurguyu oturttuk diye düşünüyorum, deplasmanlarda da bu disiplin mühim..

8 yorum:

  1. Alanya maçını rahat bi şekilde alacağımızı düşünüyorum.Çoğu insan gençlerbirliği maçı yüzünden alanya maçından çekiniyor ama 2 takım arasında çok büyük farklar var.Gençlerbirliği inanılmaz katı bi defansla oynadı.Maça da 1 puan alırsak iyi, kontrayla atacağımız bi golle kazanırsak bu muhteşem olur diye çıktılar.O katı defansı aşamadık çünkü takım anlamında çok çok kötüydük.Orda iyi olan Fernando ve Serdardı sadece.Alanya ise daha açık oynuyor.Zaten kapanmaya müsait bi takım da değiller.Ha gol yer miyiz?Evet yeriz belki ama yediğimizden fazlasını da atarız bence.Alanya'nın hücum hattı ne kadar iyiyse defansı da bi o kadar berbat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasman maalesef bir fobiye dönüştü. Bunu da aşmak bir galibiyetten geçiyor.

      Sil
  2. Burak bey Baaksehir'i yendikten sonra sosyal medyadaki Besiktaslilarin yorumlarini goruyorum hepsi bizi cok rahat yenecekelerini dusunuyor.O kadar kendilerinden eminler ki! Ama insanlar artik takimin basinda Fatih Terim oldugu gercegini gormeliler. Ben acikcasi Besiktasi yenecegimizi dusunuyorum ama sampiyonlukta cok umudum yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim daha çok var ama ben en çok göztepe maçından çekiniyorum

      Sil
    2. Şampiyonlukta da umudum var. Beşiktaş maçını da kazanacağız..

      Sil
  3. Fatih Hoca ile sohbet etme imkanı bulmuş bir futbolsever olarak söylüyorum karizmasını zaten geçtim de, oyunun taktik kısmını biraz konuşmaya başladığınızda bir süre sonra '' Ben bu futbolu şimdiye kadar çok yanlış izlemişim, Allah benim belamı vermesin'' falan diye geçiriyorsunuz içinizden :) Çok ta Fatih Terim güzellemesi yapamamıza gerek yok zaten her yönüyle bir Galatasaray efsanesinden bahsediyoruz. Bence şampiyon olursa en anlamlı ve zor şampiyonluğunu kazanmış olacak! Biz taraftar olarak her zaman arkasındayız, Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelleme değil aslında, o an neyi yazmam gerekiyorsa yazıyorum. Konu nereye giderse ya da ne sorulur, tartışılırsa :)

      Sil
    2. Ben kendi açımdan söyledim zaten burak yoksa sen yaz biz okur yorumlarız :) Hatta daha çok yazmalısın bence, çünkü Fatih Hoca'nın yazılacak o kadar çok özelliği var ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir