16 Nisan 2018 Pazartesi

Fatih Hoca'yla birlikte yükselir diye düşündüğüm isimlerden biri de Denayer'di


Fatih Hoca'nın göreve gelmesinin ardından yükselir diye düşündüğüm isimlerden biri de Denayer'di. İstikrarı, maç içinde yaşadığı akıl tutulmaları, çabuk dağılması gibi konuları hep eleştirdik ama hızı ve atletizmiyle tam hocanın kalemiydi. Bunu da hep Dany üzerinden konuştum. Dany'den verim almış Fatih Terim'in Denayer'i çok daha iyi bir noktaya getireceğini düşünüyordum.

Dany / Semih Kaya ikilisiyle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yürümüştük. Asla ideal bir ikili değiller ama savunmayı orta sahaya yaklaştırmak derken de hızlı oyuncular tercih ediliyor. Denayer / Serdar Aziz ikilisi kalite noktasında Dany / Semih Kaya'nın önünde. Fatih Hoca takımlarında da ideal ikili olabileceklerini düşünüyorum.

Maicon konusunda yanıldığımı itiraf edebilirim. Ağır kaldı maalesef, özellikle açık alanda yakalandığında onu geçmek kolay. Pas ve teknik özelliği var, agresif, geriden oyunu iyi kuruyor, bence havadan da iyi ama açık alanda olmuyor. Fatih Hoca'nın düzeninde tutunması zordu, nihayetinde kesildi. Yeni sezonda da mutlaka bir stoper alınır, Maicon'un geleceği yok gibi.

En başından beri Serdar Aziz > Maicon dedim, hatta lider özelliğinin de altını çizdim. En kötü günde dahi Serdar Aziz ön plana çıkıyor. Güçlü, hamleli ve üzerinden kontra yakalamanız zor. Denayer'le birlikte uyumlu olacağını düşünüyorum, top kullanma ve topla çıkma noktasında Denayer iyi bir isim. Hızı zaten anahtar, özellikle Mariano'nun çıkışlarında sigorta.

Kalan haftalarda da Denayer / Serdar Aziz'le devam ederiz. Bu ikilinin bozulacağını düşünmüyorum. Maicon'un geçen haftalarda ağır kalmasından kaynaklı sorun yaşadık. Denayer'le en azından açık alanda yakalandığımızda daha çabuk geri döneriz. Fatih Hoca'nın elinde de Serdar Aziz / Denayer ikilisinin iyi işleyeceğini düşünüyorum..

12 yorum:

  1. Ujfalusi-Serdar ikilisi tadından yenmez olurdu bence. Ujfalusi'nin yanında Semih bile sırıtmadıysa Serdar neler neler yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz çok daha üst seviye, bambaşka olurdu.

      Sil
  2. Denayer'in kesinlikle kalması taraftarıyım.Denayer'in en büyük eksiği pozisyon bilgisi, maç içinde bazı anlarda ceza sahasında pozisyonunu kaybedip gol yedirebiliyor ki avrupa şampiyonasında belçika/ izlanda maçında felaketti sürekli yerini kaybedip gol yedirdi! Ama daha yaşı 22 ! Genç bir stopere pozisyonunu nasıl alması gerektiğini öğretebilirsin ama ona hız ve atletizm'i öğretemezsin! İyi bir stoperinde zirve yaşı 26 27 den sonra başlar bence o yüzden denayer değeli bir oyuncu hele de senelerdir gs de olupta bir adım gelişmeyen genç falan diye euroları alıp yatan Koray günter gibi bir örnek varken! Ben denayer'i tutar maicon'u satarım net! Madem risk alacağız, bu riske değecek bir oyuncudur denayer.. Karakterini hiç konuşmuyorum bile aidiyet duygusu benim diyen birçok galatasaray'lıdan daha fazladır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisini bilemiyorum. Yeniden kiralayabilir miyiz bundan da emin değilim. Talipleri olur, City de kesinlikle elden çıkarır. İmkan varsa tutmalıyız, hocanın elinde çok daha iyi bir noktaya gelmesi olası.

      Sil
  3. denayer daha hızlı ve mücadeleci. hava toplarında zayıf evet. ama maicon da çok başarılı değil ki! şu adam iri yarı ve kel diye tipine aldanıyorlar. son derece yumuşak, top tekniği yüksek bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer'in topla çıkabilme özelliği de var.

      Sil
  4. Denayer kalan maçlarda da iyi oynarsa yeniden kiralanması için şartlar zorlanır ve city geçen yılki gibi uyuzluk yapmazsa seneye de Denayer'i izleriz.Ayrıca Maicon'un kalması zor.Hoca dayandı sabretti ama son maçta yeter artık dedi ve başakşehir maçında kesti.Maicon'un iyi kötü bi piyasası var ve 5-6 milyon euro civarına da satılır gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'un kalması bu noktadan sonra bence de çok zor gibi duruyor.

      Sil
  5. Maicon kendi ülkesinde lig devam ederken geldi yorgunluk belirtileri olabilirmi formundaki düşüş sence?
    Koray günter de ayrı bir hayal kırıklıgı bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabii ki. Sezonu da erken açtık, onun sezonu devam ediyordu derken hiç dinlenme fırsatı bulamadı.

      Sil
  6. yıllardır beklenilen stoper transferinde maicon tercihi yanlış mı oldu?yazık olur büyük paralar da verilmişti.İlk maçlarda çok da mutlu etmişti taraftarı bu performans üzücü oldu.Karar erken verilmeli para ederken satılıp yerine daha isabetli transfer yapılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki yine toparlar, o kadar umutsuz değilim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir