11 Nisan 2018 Çarşamba

FM 18 hikayeleri #2; Nice isimlerle oynadım ama en keyif aldığım Talisca oldu

FM 18'de şartların o kadar zor olmadığını söyleyebilirim. Keyifli, sarıyor da ama biraz basit sanki. Özellikle de sezon ortasında verilen büyük bütçelerle. Eski FM'lerde yıllar sonra böyle bütçelere kavuşabiliyorduk ama ilk sezonun ortasında dev bir transfer bütçesi karşımıza çıkıyor. FFP ayarını tutturmak gerekiyor ama onun da o kadar zor olmadığını söyleyebilirim. Önemli transferler geliyor, para da harcıyorum ve buna rağmen 2 senedir kâr ediyorum.


2018 - 2019 sezonunda da rahat bir şampiyonluk kazandım. Bir önceki sezon tüm kulvarlarda hiç mağlup olmamıştım. Bu sefer mağlubiyetlerim oldu ama benim adıma sezonun farkı ligde ulaştığım gol sayısı. 34 maçta 110 gol attım ki FM tarihimde kendi adıma bir rekor. Bunu da sağlayan ismin Talisca olduğunu söyleyebilirim.


Sezon başında Belhanda'yı satıp Talisca'yı aldım. Belhanda da iyi bir isimdi ama oyun kurucu görevi destekti. Talisca ise hücum rolünde, 2. bir forvet gibi. Toplamda 19 gol 19 asisti var ve takımı bambaşka bir seviyeye getirdi. Gol yükü ağırlıklı olarak Gomis'in üzerindeyken hem onu dengeledi, hem daha da yükseltti. FM'de nice isimlerle oynadım ama en keyif aldığım isim kesinlikle Talisca oldu. Bir ara en sevdiğim ve keyif aldığım 5 ismi de sıralarım.


Shoya Nakajima'yı da konuşmak lazım. Bir önceki sezonun Ocak ayında takıma katmıştım ve Avrupa Ligi'ni kazandığım sürecin kilit ismi olmuştu. Aynı performansına bu dönemde de devam etmekte ve Feghouli, Talisca, Nakajima, Gomis hattı en az Kewell, Lincoln, Arda, Baros hattı kadar keyifli. 13 gol 24 asisti var ve Ocak ayında Asya Kupası'nda olmasına rağmen bu istatistiği yaptı. Günümüzde de potansiyel sahibi isimlerden biri ve Galatasaray'la devam ediyor. FM'deki potansiyelini gerçek hayatta da gösterebilirse bambaşka şeyler konuşulur.

Bu FM kariyerimde değişimi zamana yaydım ve daha büyük keyif alıyorum. Her sezon yenileniyor, biraz daha gençleşiyorum. Sezona bakınca yine rahatlıkla kazanılan Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası var. Avrupa Süper Kupası'nı kazanamadım, o da hedeflerimden olacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise gruptan lider çıktım, 2. turda Juventus'u eledim ama çeyrek finalde Valencia'ya elendim. İçeride 3-2 kazandım, deplasmanda 2-1 yenilerek veda ettim.


Taktikte çok fazla değişim yok. Oyun kurucuya hücum rolü verdim, o da Talisca'dan kaynaklı. Ağırlıklı olarak kullandığım kadro bu olsa da çık sık rotasyon uyguluyorum. FM kariyerlerimde olmazsa olmazım bu rotasyonlar. Alex Telles vardı sol bekte ama Badou Ndiaye'nin bize yaptığını o da bana yaptı. Değişim olacak, gelen iddialı isimler var. Defansif orta saha ile devam etmeli miyim onu düşünüyorum.

Sormak istedikleriniz, başka paylaşmamı istediğiniz konular varsa onları da yorum kısmına yazın. Sevildi bu seri, ben de mümkün olduğunda devam ettirmek istiyorum. Her ne kadar oyun kolay olsa da zaman geçiriyoruz işte..

4 yorum:

  1. Burak bey tebrik ederim guzel kariyer. Bence hicte butceyle alakali degil guzel bir scouting basariniz var. Dogru oyuncular bulmussunuz tahminimce firsat transferleri var. Ancak büyük takim kucuk lig bu siralar sıkmaya başlıyor. Tavsiyem championship denemeniz. Premier lig düşmemeye oynayan takimda olur. Bu scoutingle bir sure sonra yeni leicester vakalari olabilir. Iyi eglenceler ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniyorum onları da bir yandan :) Şimdilik Galatasaray'la başladım, elbette değişim olacak.

      Sil
  2. Sen bunları paylaştıkça benim de gidip oyunu alasim geliyor :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir