11 Nisan 2018 Çarşamba

Garry Rodrigues'in düşen grafiğinin nedeni?


Twitter'da açtığım anket. Garry Rodrigues'in düşen grafiğinin nedenini ben de merak ediyorum. Bunun birçok nedeni olabilir. Transfer söylentileri, form düşüklüğü, fabrika ayarlarının bu olması ya da soldan ziyade sağ kanatta oynamasının gerektiği gibi. Biraz daha açalım bunları.

Transfer söylentileri bir anlamda olmadan olduğunu zannetmektir. Sinan Gümüş için de bunları yazıyordum ama transfer durumundan bağımsızdı. Taraftar bir anda yükseltti, o da kendisini oldum zannedip her şeyi bir kenara bıraktı. Garry Rodrigues ise sezon başından bu yana konuşuluyor, biz de çıkışı ve mücadelesinin altını çiziyoruz. Haliyle de transfer söylentileri konuşulmaya başlandı, bir anda 15 - 20 milyon avro arası değer biçildi. O zamandan bu yana Garry Rodrigues'in herhangi bir numarasını göremedim. Kasımpaşa maçında attığı golde kaldı sanki, sonrası yok.

Form düşüklüğü de yaşıyor olabilir. Belki de kendisine fazla yüklenmeye başladık, bu geçici bir durum. Alternatiflerin olmaması bu noktada kötü, kenara alıp dinlendirme şansımız yok. Mariano yokluğunda Linnes'i kullanabiliyorsun ama Garry Rodrigues kenara geldiğinde bakacağın isimler Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş. Israr etmek tek çare görünüyor, Fatih Hoca da Garry Rodrigues'le devam ediliyor. 6 hafta kaldı, form düşüklüğü yaşıyorsa da ayaklanması için tam zamanı. 

Fabrika ayarları da bu diyebiliriz. Aslında hep böyle bir isimdi, maksimumu belliydi ve ötesine geçemeyecekti. Garry Rodrigues'le alakalı beklentim 12. adam olmasıydı. Kenardan gelmesini ve enerji getirmesini bekliyordum. O ise performansıyla bunun çok üzerine çıktı. Tudor dönemindeki çıkışı değerliydi, Fatih Hoca döneminde ise daha da üzerine koydu. Bir noktaya kadar geldi, ötesi ise olmadı. Olabilir mi bilmiyorum, bunun yanıtı Garry Rodrigues'de. 

Fatih Hoca döneminde solda oynuyor, daha çok kat eden görüntüde. Tudor döneminde ise sağda oynuyordu ve çizgiyi iyi kullanıyordu. Solda oynadığında biraz daha golleriyle, sağda ise özellikle Gomis'e yaptığı asistleriyle ön plana çıkmıştı. Sağ tarafta biraz daha mücadeleci bir görüntüsü vardı, solda ise Brumacılık oynuyor. Bruma'yla farklı isimler, onun gibi olabilmesi zor. Bruma'nın potansiyelinin ve yeteneklerinin ucu çok açık. Garry Rodrigues ise biraz daha mücadelesiyle var olmak zorunda. Bunu da sağ tarafta daha iyi yaptığı düşünülüyor.

Hepsi demek de mümkün, birbiriyle bağlantılı seçenekler. Ağırlıklı olarak ise transfer söylentileri oy almış. Bana da biraz böyle geliyor, o haberler ortaya çıktığından bu yana kayboldu. Bu adam kapalı savunmalar karşısında oynuyordu, illa açık alan bulmasına gerek yok. Oyun aklının yüksek olmadığını ben de düşünüyorum ama en azından mücadelesinin altını çizerdik. Umarım geri döner diyeyim, şampiyon olmak istiyorsak onun iyi oyununun da payı olacak..

16 yorum:

  1. sağ tarafta başlar inşallah başak maçında

    YanıtlaSil
  2. bu adam hep böyleydi. ne yazık ki taraftarımız kasımpaşa'ya attığı gole aldandı. berbat şut çekiyor. o gol mucize.
    dar alanda etkisiz. son pas tercihleri rezalet. oyun zekası düşük. diğer kanattan gelişen ataklarda kale önüne koşmaz, kanatta bekler. golü koklama özelliği sıfır (yasin koklar mesela)
    bir de bu adamı 20'ye satacakmışız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık ya pes.Öldürmüşsün adamı resmen

      Sil
    2. 10 milyon civarı bir rakama bu yüzden tamamdım :)

      Sil
  3. Bu adam hızı ve sag kanattaki takım oyunuyla değerli oluyordu. Bitirici rolünde degil besleyici rolünde sağ kanatta oynamasi gerektiğini dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda da gelişiyordu bence. Özellikle Gomis'le ikili oyunlarıyla.

      Sil
  4. Garry de bana göre doğal dalgalanmalar dışında büyük bir form düşüşü yok. Garry hızlı çalışkan bir adam. Ama dar alanda ince bilek hareketi olan tekniği ile adam eksilten biri değil. Forvet özellikleri olmakla birlikte iyi bir bitirici doğru zamanda doğru yere boş koşu atan biri de sayılmaz. Yanı sete set hücumda boş alan bulamadığı maçlarda nispeten kötü gorünmesi oyun yapısından kaynaklı bence.

    Çift forveti daha fazla düşünmeliyiz. Adam eksilten aynı zamanda pas kabiliyeti olan ortasahamiz pek yok. Tolga ciğerci nın attığı ceza sahası içi boş koşuları bile arıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form düşüklüğünden ziyade transfer haberleri çıktığından bu yana bir sallanma oldu diye bakıyorum.

      Sil
  5. Fatih hoca geldikten sonra yükselen bi formu vardı solda.Son 3 4 maç iyi değil evet.Onu sağa atıp ligin başındaki verimi alırız almasına da Feghouli solda nasıl olur o muamma işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli solda da yapar bence, o oyun aklıyla oynayabilir.

      Sil
  6. Rodrigues hep böyleydi.Dar alan oyuncusu değil,gole gitmez birkaç tane istisna görmüş olabiliriz lakin dar alan oynuyorsak sol tarafta Tolga Ciğerci oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalı savunmalara karşı kitlendi maalesef, bu kadarını tahmin etmedim.

      Sil
  7. Bu transfer olayı Garry'i yaşı itibariyle tabi ki etkiler! Çünkü artık 27 oldu bu yaşta bir kanat oyuncusu için yapacağı transfer, en önemli transferi olur! 3-4 senelik büyük bir kontrat aldı aldı avrupadan yoksa bir daha işi çok zor. Ancak türkiye ya da arap ülkeleri gezer! Bunu da değiştirecek bir nokta var o da seneye şampiyonlar liginde oynayıp ekstra performas yapması yoksa transfer işi olmaz rodrigez'in!! Şimdi ben bile bunu düşünürken adam kendisi için bunu düşünmüyor mu ;) Tabi ki kafasında transfer var! Amma ve lakin yetenekleri kısıtlı bir oyuncu ve oyun içinde en büyük eksisi yapabildiklerine değil yapamadıklarına odaklanması! Şutu kötü, sağa çekip vurmaya çalışıyor 20 şuttan biri belki gol olur ama ısrarla yapamadığına odaklı, halbuki dar alanda hızıyla adam eksiltip sert yerden asiste odaklansa belki 5 denemeden 1 inde başarılı olacak ama mental olarak birqz dağınık oldupu için çok zorluyor! Solda oynaması bu yüzden handikap çünkü sağda oynasa ister istemez asiste odaklı oynamak zorunda çünkü sol ayağı hiç yok! Solda oynadıkça çekip vurayım golu atayım havasında hep! Fatih Hoca buna bir çözüm bulmalı yumurta kapıya dayandı bu saatten sonra kimse garry'nin saçma hareketlerini çekmez!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir özelliği kalmadı sanki. Israrla şut deniyor, bu da beni çıldırtıyor :)

      Sil
    2. Ben bu adamın en önemli özelliğinin çizgiye, sıfıra inmesi olarak görüyorum. Bunu yapmaz oldu.

      Sil
    3. Büyük futbolcu olmak sadece yetenekle olmuyor malesef mental açıdan da güçlü olmak gerekiyor. Görüyoruz ki Garry mental açıdan çok yetersiz Hem transfer hem de şampiyonluk baskısını kaldıramıyor!! Beyni tamamen ERROR veriyor şu an :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir