10 Nisan 2018 Salı

Her maç şampiyonluk yolunda kritik bir hal aldı ve maalesef avantajımızı yitirdik


Oynadığımız her maç bir öncekinden çok daha zor. Son 7 haftaya girerken en büyük favori bizdik, Gençlerbirliği mağlubiyetiyle de bu değişmiş değil. Avantajımızı yitirdik, olası Başakşehir galibiyeti sonrasında cepte bir beraberlik hakkı vardı. Şimdi öyle bir hak yok ve TT Stadyum'unda Başakşehir kaybetmediği an en büyük favori. Beşiktaş'ı da hiç hesap etmedik ama onlar da çok ciddi şekilde geliyorlar.

Bir hatamız da olaya sadece Başakşehir / Beşiktaş ekseninde bakmak. Alanyaspor, Akhisarspor ve Göztepe deplasmanlarını unutuyoruz. Gençlebirliği deplasmanında herkesin daha büyük bir korkusu vardı ama böylesini de beklemiyorduk. Bu deplasmanlarda "kesin kazanırız" gibi bir yargı kuramayız. Rakiplerin de puan kayıpları olabilir ama "deplasman" konusu çok can sıkıcı. İş sahada gerçek bir şampiyonuz, deplasmanlarda ise 7. durumdayız. İş ağırlıklı olarak iç sahadan geçse de bu deplasman karnesi kabul edilemez.

Fatih Terim bu noktada en büyük avantaj olmalı. Kendi kurmadığı bir takım, eminim ki sezon başı o olsa mevcut çoğu ismi görmüyor olurduk. İyi ama alternatifi olmayan bir takımız. Kötü dediğimiz Belhanda'yı kenara aldığımızda yaşadığımız sorunları görüyorsunuz. Kenarda ne bir tane yaratıcı futbolcumuz, ne güvenebileceğimiz bir kanat, ne de forvetimiz var. Mevcut bazı isimleri yükseltiyoruz ama onların da maksimumu belli.

Deplasmanlardaki isteksizliğe takılıyorum. Kabul etmeliyim ki hocanın da hataları var. Sivasspor maçında Belhanda'yla başlamaması, Kasımpaşa maçında 45'de panik halinde 4-4-2'e dönmek, Gençlerbirliği maçında ise Belhanda / Selçuk İnan'ı kenara alarak işi doldur boşalta yıkmak. Kabul edelim ki bu 3 deplasman hocaya yazar ve şu maçlara 0 puan yazdık. Şampiyonluk elden kaçacaksa da bu deplasmanları unutmayacağız.

Şampiyon olsak dahi gelecek sezon çok büyük bir değişim bekliyorum. Sonuç ne olursa olsun Fatih Hoca'yla ısrarlı şekilde yılları devam ettirmek gerekiyor. Eleştirebilirim ama kimse aksi bir sonuç çıkarmasın. Gördüğüm hataları yazıyorum sadece, iç sahadaki müthiş oyun ve iştahla deplasmanların farkını anlayamıyorum. Fenerbahçe deplasmanı beni çok umutlandırmış ve bu fobinin bittiğine inanmıştım ama durum böyle değilmiş. O maçta iştah gösterip Gençlerbirliği karşısında yokları oynamayı kabullenemiyorum.

Başakşehir maçı da zor olacak, iç sahada oynasak dahi. Abdullah Avcı iyi bir taktisyen ve kaybetmemek için sahaya çıktığında da istediğini alabiliyor. Yüksek bir iştah ve arzu bekliyorum, kazanmamız halinde yine favoriyiz. Sonrasında ise kaybetme lüksü yok, 6'da 6 yapmak zorundayız. Akhisar deplasmanı da zor, dönüşünde Beşiktaş derbisi de. Her maç şampiyonluk yolunda kritik bir hal aldı ve maalesef avantajımızı yitirdik..

6 yorum:

  1. Ne olursa olsun her maçta önde baskı yapacağız.Bu işin sonu ya şampiyonluk ya da 4.lük ortası yok!! Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
  2. trabzon maçında takımı beğendik. ama 2 gol de bireysel hatadan geldi. bu durum moral bozucu.
    bazı muhabirler futbolcuların aklımız başakşehir maçındaydı dediğini iddia ediyor. böyle mantık olmaz! o zaman alanya'ya da yenilelim, akıllar bjk maçında diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bireysel hata ama sen zorladın rakibi buna. Gençlerbirliği maçında zorladın mı mesela. O baskının eseri hatalar.

      Sil
  3. Düşme tehlikesi yaşayan alanya ile deplasmanda oynamakta zor. 6 maçta 16 puan şart.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir