20 Nisan 2018 Cuma

Kalan 5 hafta adına şampiyonluk kadrosunun bulunduğunu düşünüyorum


Başakşehir maçının ardından yazacaktım, Akhisar mağlubiyetiyle de onaylamış olduk. Rotasyon için düşündüğümüz bazı isimlerden herhangi bir katkı alamayacağımızı gördük. Başakşehir karşısında da iyi oynayan, güvenli bir 11 vardı. Haliyle de kalan 5 hafta adına şampiyonluk kadrosunun bulunduğunu düşünüyorum. Sakatlık ya da cezalar gibi durumlar olmadığı sürece bu kadro devam edecektir.

Muslera
Mariano Denayer S.Aziz Nagatomo
Fernando Donk Belhanda
Feghouli Gomis Garry

Maicon'dan kaynaklı yaşadığımız büyük sorunlar olmaya başladı. Bazı defolarını yazsak dahi bunlar çok fazla gün yüzüne çıkmadan devam ediyordu. Son haftalarda ise performansı tamamen bu defolar üzerine yorumlanıyor. Ağır kalması, açık alanda tek hamleli oluşu, odak kaybı gibi sorunlar var. Akhisar karşısında da bu sezon için finali yaptığını söyleyebilirim.

Fatih Hoca'nın felsefesinde hızlı ve atlet savunmacılar ön plana çıkar. Stoperleri orta sahaya yakın oynatıyoruz ve mümkün olduğunca ön alanda savunmaya çalışıyoruz. Böyle bir oyunda da Maicon'un yeri yok diyebiliriz, eksikleri daha da ön plana çıkıyor. Son haftalardaki düşüşü biraz bundan, bu oyunda başarılı olması imkansız. Akhisar karşısında yanında Serdar Aziz de olmayınca iyice dağıldı.

Maicon'dan beklentilerim olsa da ilk zamandan bu yana Serdar Aziz'i daha ön plana çıkardım. Oyunu kadar lider özelliği olduğunu da düşünüyorum ve güvenilecek bir stoper. Denayer'le de bu anlamda iyi bir uyum sergileyebilir diye düşünüyordum, öyle de oldu. Denayer'in de birçok defosu var ama hızı ve atletizmi itibariyle Fatih Hoca'nın kalemi. 

Kalması durumunda da iyi bir gelecek onu bekliyor olabilir. Henüz 22 yaşında ve stoperlerin geç olgunlaştığını düşünüyorum. Bek ya da defansif orta saha oynayabilmesi itibariyle de her zaman iyi bir alternatif. Yeni sezonda da Serdar Aziz / Denayer'le devam edip, arkalarına tecrübeli bir stoper transferi benim adıma şaşırtıcı olmaz. Dany / Semih Kaya ile Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yürüyorduk, bu ikili çok daha iyi.

Bir de Donk'u ekleyeceğiz. Fatih Hoca'yla birlikte ayağa kalktı ve form noktasında fazlasıyla iyi. Fernando'nun dönüşüyle Donk'u alternatif olarak düşünüyorduk ama bu ikili bir arada da oynar. Belhanda iyi işler yapıyor çünkü, oyunu yönlendirme noktasında yeterli. Burada Fernando'nun hala maç eksiği var ve iyi durumda değil ama o da toparlar. Fernando'yu biraz daha öne atıp Donk'u 6 numara gibi düşünüyor hoca. Bu hat bizi biraz daha agresif kılıyor, deplasmanlar adına çok daha kıymetli.

8 yorum:

  1. Denayer henüz 22 yaşında olduğu için kendini geliştirebileceğini düşünüyorum. Üstelik Fatih Terim gibi bir hoca varken. Serdar ise kesinlikle elden kaçırmamamız gereken bir stoper. Malum yabancı sınırı gelecek 1-2 sene sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperler geç olgunlaşıyor, Denayer'in önü hala açık.

      Sil
  2. Maicon bence büyük takım stoperi değil ama şöyle bir durum var arkaya yaslandığınız anlarda denayer'den daha fazla iş görür Çünkü her maçı önde oynayamazsınız mutlaka arkaya yaslanacağınız ya da dengeli oynamak zorunda olduğunuz maçlar olacak! Ben olsam maicon'u 8 e almışken gidip 3 ya da 4 e satmam takımda tutar gerekli maçlarda oynatırım. Çünkü ne olursa olsun şampiyonlar ligi de oynayan bir takım 4 iyi stoperi kadrosunda bulundurmalı ahmet çalık ve koray günter hemen satılsın ama maicon öyle kolay gözden çıkaralıbilcek bir stoper değil hele ki bu mali şartlarda! Tolga ,Selçuk zaten bye bye verilen her bir kuruşa yazık! Donk ta kalacaksa zaten yaş olmuş 32 500 bin eurp artı maç başına oynasın, oynamıyorsa ona da bye bye Galatasaray gibi bir takımda oynamaya devam edicek daha ne istiyor! Bu hırsız yönetici tipleri olmasa bunlar 500 bin euro'ya bayıla bayıla oynar! Açtıracaklar şimdi benim ağzımı yorum gene uzayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenarda iş görür o vakit, sonradan oyunu dahil etme noktasında. Biri yazmıştı geçen, Maicon eğer Fenerbahçe forması giyse o tarz içinde müthiş iş yapar diye. Doğru da. Yalnız yaslandığımız bir Kayseri deplasmanı vardı, Denayer orada fena iş çıkarmamıştı.

      Sil
    2. Denayer'in en büyük problemi yerleşik savunmada duracağı yeri yeri bilmiyor,o anlarda kısa süreli konsantrasyon eklsikliği yaşıyor zaten o hatayı yaparsan golü yersin! Fatih Hoca bunu halledebilirse, Denayer premier stoperidir!

      Sil
    3. 22 yaşında, stoperler geç olgunlaşıyor. Zorlamak lazım :)

      Sil
  3. Maicon'un bu sorunları hep vardı zaten.Çok ağır bi futbolcuydu hep ama gol atıyordu ve biraz daha dik durunca bunlar konuşulmuyordu doğal olarak ama son zamanlar iyice açığa çıktı bu durum.Bi stoper ağır olur bu suç değil ki zaten dünyada hızlı stoper çok fazla yok ama Maicon ağır olduğu gibi pozisyon almasını da bilmiyor ve bu durum büyük sorun oluşturuyor.Havadan iyi, agresif, frikikleri iyi kullanıyor.Kornerlerde tehlike yaratabiliyor ama pozisyon almasını bilmiyor olması çok eksi yazıyor ona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu da etken. Geldiğinde sezonu devam ediyordu ve biz de sezonu erken açtık. Hiç dinlenme fırsatı bulamadı ve doğal olarak bu dönemde düştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir