12 Nisan 2018 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #32; Rafinha


Mariano'dan kaynaklı bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun istikrar gösteremiyor, özellikle de son dönemde. Sezona iyi başladı, ilk günden itibaren kalitesini belli etti ama 2018 yılının Mariano adına kayıp olduğunu düşünüyorum. Takıma aidiyeti noktasında sorun yaşadığını da düşünüyorum ki bu görüntüsüyle sezon sonunda ayrılması sürpriz olmaz.

Eminim ki Fatih Hoca gelirken en büyük beklenti duyduğu isimlerden biri Mariano'ydu. Geriden oyunu iyi kurabilen bekleri çok sever. 3. döneminde Eboue ve Riera bu anlamda çok büyük katkı vermişti. Solda Nagatomo beklenti dahilinde iyi işler çıkarsa da Mariano o istikrarını kaybetti. Kalite noktasında hala ülkenin en iyisi ama o kalitesinden biraz uzaklaştı.

Bazı mevkilerde öyle isimler bulursunuz ki tecrübeye oynarsınız. Gomis böyleydi ve katkı aldık. Mariano'dan da aynısı beklense bile o istikrarı kaybetti. Yine de zarar etmeyiz, piyasası olan bir isim. Rafinha gibi bir ihtimal doğarsa da yine tecrübeye oynarsınız. Beşiktaş'ın Adriano transferine benzer biraz, bu kalitede isimlerin katkısı büyük. 

Fatih Terim'in takımında geriden oyunu kurabilmenin ve bek etkisinin önemi büyüyor. Rafinha da bu işi en iyi yapabilecek isimlerden. Yıllardır Bayern Münih formasını giyiyor ve rotasyonlarının şu ana kadar vazgeçilmez isimlerindendi. Sezon sonunda biten sözleşmesi uzatılacak mı bilmiyorum ama bu konuda bir ihtimal var. Eğer Mariano'yla yollar ayrılacaksa Rafinha ihtimalini ciddi olarak düşünmeliyiz.

Böyle bir ismi çok fazla anlatmaya gerek yok. Çok büyük bir tecrübe. Teknik ve pas özelliği, geriden oyunu kurabilme kabiliyeti üst düzeyde. Almanlaşan Brezilyalılardan diyebiliriz, o disiplini de mevcut. Bugün çoğu büyük takımda da oynayabilecek kaliteyi hala taşıdığını düşünüyorum. Bayern Münih'de de kalması sürpriz olmaz, orada devam etmek istediği sürece tutulur..

17 yorum:

  1. mariano varken rafinha ya ne gerek var abi, ne çabuk vazgeçtin marianodan, son maç tek sorumluluk alan adamdı ve ülkeye son yıllarda gelmiş en teknik bek bence mariano

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'dan vazgeçmeyeyim de ne yapayım. Aidiyet 0.

      Sil
  2. ts maçında gayet çatır çatır oynadı, mariano dan daha ne bekliyorsun anlamadım,adam sol ayakla ofansif orta saha oyuncusu gibi asist yaptı, hangi bek yapar bunu abi gözünü seviyim, rafinha iyi oyuncu ama ofansif yönü daha mı iyi marianodan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2018 yılında oynadığı tek iyi maç belki de.

      Sil
    2. karabük maçı 2 asist müthiş performans,konya maçı da iyi oynuyordu kartı vardı, karşısında fofana gibi oyuncu olduğu için çıkarttı hoca,gençler maçı tek sorumluluk alan adamdı, nagatamoyu da beğenirim mesela ama o maç çok kötüydü hiçte sorumluluk almadı,mehmet abinin analizine bi göz at derim ordan görürsün marianonun ne kadar sorumluluk aldığını,feghouli gibi paylaşımlar yapmadığı için mi aidiyet duygusunu yakalamamış oldu ,adamın karakteri bu demek ki diğerleri gibi çok sıcak değil ama işini yapıyor

      Sil
    3. bu arada başakşehir maçı için de marianoyu kesmişsin,takımda yaratıcı oyuncu eksiliği var diyoruz sen diyorsun ki takımda ki 3 yaratıcı oyuncudan birini keselim abi

      Sil
    4. Yaratıcı oyuncu eksikliği kulübede var diyorum, 11 için demedim.

      Sil
  3. Burak bakıyorum mariano'yu istemediğin söylentileri yayılmış buralarda :) Senin demek istediğin; Fatih hoca Mariano'yu gelecek ilk teklifte gönderir! Sebebini merak eden arakadaşlara da söyliyeyim; Mariano cezalıyken İtalya'ya tatile gitti ya hani Fatih hoca'dan izin aldı! Fatih hoca böyle durumlarda asla gitme demez izini verir sezon sonunda da yol verir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderir, göndermeli de. Bu halkaya sevdiğim Maicon'u falan da ekleyebilirim.

      Sil
    2. Maicon kesin gönderilmeli zaten asla büyük takım stoperi değil

      Sil
    3. Talibi olursa gider tabii.

      Sil
  4. mariano kim ya geçiniz. övünmek gibi olmasın daha ağustos ayında sıradan bir bek olduğunu gördüm. savunmada gölge markajı sırf. keşke biri teklif yapsa da satsak. yarı maaşını alan linnes'le devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalite değil de aidiyet noktasına takılıyorum.

      Sil
  5. Son zamanlarda tek iyi maçı trabzon maçı.Onun dışında özellikle sakatlıktan sonra ligin başındaki gibi oynamıyor.Ligin açık ara en iyi sağ beki ama bu kötü formu devam ederse hoca yerine de ondan daha iyi veya onun kalitesinde birini bulursa da yollar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yollar, ben de böyle düşünüyorum.

      Sil
  6. Belhanda gibi verimsiz bir ismi bu kadar savunurken Mariano'yu bu kadar sert şekilde eleştirmeniz çok ilginç..Ilk yarıda birçok kişiye göre takımımızın en iyisiydi hatta yillar sonra sag bekimize aranan kan geldi dedik .. 2.yarı hafif bir düşüş yaşadı diye bu kadar sert sözler çok anlamsız.. Muslera ılk yarı formsuz diye birileri bu kadar sert şeyler yazsa tepkim olacağı gibi bu yazıya da hicbir şekilde katılmıyorum.Aidiyet duygusuna gelince, kimisi bu durumu göz önünde yaşamayı sever hatta abartır, kimisi ise bu durumlara hiç girmez, yanı karakter meselesidir. Inşallah sezon sonunda şampiyon olacaz ve iyi birer teklif karşılığı Belhanda, feghouli,eren,sinan ve maiconla( bence çok sıradan bir stoper)yollarımızı ayıracaz.Yerlerine de mariano kalitesinde oyuncular alacaz!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda verimsiz değil, görevi dahilinde en azından bir yerlerde var ve onsuz olmuyor. Mariano olayı bambaşka. Hafif düşüş değil, bu resmen çakılış. Ayrıca Muslera için de yazdım eleştiri, herkes için yazıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir