27 Nisan 2018 Cuma

Transfer tarzı "2018" #33; Mario Balotelli


Galatasaray adına forvet transferi noktasında hareketli günler yaşayacağımız bir gerçek. Hangi düzende oynayacağımızı bilmiyorum, Fatih Hoca dönemlerinde en kötü ihtimalle dahi 4 forvetimiz olurdu. Gomis kaldı, Sinan Gümüş'ü de bu isimlerden biri gibi düşününce 2 forvet hamlesi bekliyorum. Biri biraz daha güçlü ve mücadeleci olacaktır, diğeri ise biraz daha sahte 9 özellikli.

Maçına göre değişir de Gomis'i tamamlayacak esas tarzın "sahte 9" olacağını düşünüyorum. İyi bir Podolski şu dönemde müthiş iş çıkarırdı. Ceza sahasını dolduracak, ceza sahası çevresinde oyun kurma özelliği olacak, biraz daha gezecek ve teknik özelliğini ön plana çıkaracak bir forvet arıyoruz. Gomis / Eren Derdiyok ideal bir ikili değil ama maç içinde buna mecbur kalabiliyoruz.

Balotelli ismi de sıklıkla dillendiriliyor. Sözleşmesi sezon sonunda biteceği için doğal olarak herkesin aklına geliyor. 27 yaşında, Nice günleri fazlasıyla başarılı ve ayağa kalkmış bir Balotelli var. Geçen sezonun sonunda da ayrılığı ihtimaldi ama 1 yıllık sözleşme uzattı. Bence doğru olanı yaptı, 1 yıllık çıkış neticesinde hareket etmedi. Şimdi takımdan ayrılması biraz daha kesin gibi ve İtalya'ya geri dönüş anlamında açıklamalar yapılıyor.

Son 2 sezon izlediğimiz Balotelli'nin çok ciddi talipleri olacaktır. Haliyle de Galatasaray gibi takımlar adına mümkün görmediğim bir transfer. İtalya'ya geri döneceğini düşünüyorum. Yukarıda verdiğim sahte 9 profiline de uyardı, Gomis'i tamamlar, ileri uçta tek başına da farkını ortaya koyar. Yetenek noktasında ucu açık olsa da ilk piyasaya çıktığında beklenen çok daha fazlasıydı. Yine de bir yerden kurtarmayı başardı. Bu sezon 34 maçta 22 golü var, iyi bir sezon geçiriyor.

Ocak ayında Javier Hernandez gibi bir ihtimali konuşuyorduk. Haliyle yaz dönemi için en az 1 iddialı forvet hamlesi bekliyorum. Diğeri de Ocak ayında gündeme gelen Okaka olabilir ve o pozisyonda kaliteyi mutlaka oluşturmamız gerekecek. Avrupa Ligi'nde devam etmememiz neredeyse avantaj oldu diyeceğim, Gomis'in herhangi bir alternatifi yok. Nefes dahi aldıramıyoruz ki o tempoda işimiz gerçekten zordu..

5 yorum:

  1. javier hernandez çok iyi olurdu aslında,niasse da olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurdu ama artık olamayacak gibi görünüyorlar.

      Sil
  2. Balotelli tipi futbolcular sorunludur ama kendilerini kucaklayan bi taraftar bulursa da çok iyi işler çıkarır bu tip futbolcular.Biz de bu tarz taraftarlardanız.Balotelli buraya gelir ve futbola da odaklanırsa sonrasında iyi bi paraya elden de çıkarabiliriz ancak senin de belirttiğin gibi buraya geleceğini düşünmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem taraftar hem de teknik direktör diyelim buna.

      Sil
    2. Evet haklısın.Fatih hoca da bu tarz sorunlu isimleri sever ama böyle bi transfer gerçekleşmeyecek

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir