21 Mayıs 2018 Pazartesi

Günlerden Galatasaray: Şampiyon #1

Bir geleneği daha canlandıralım ve şampiyonluğun kronolojisini maç maç çıkartalım. Çok kıymetli bir şampiyonluk oldu. İyi başladığımız, devamında sarsıldığımız ve umutsuzluğa sürüklendiğimiz, Fatih Hoca sonrası ise "nerede kalmıştık" dediğimiz. 



Şu fotoğraf unutulmaz. Linnes'ine kadar müthiş bir hırs izledik. Sezona müthiş bir futbolla başladık ve herkes yeni sezon adına büyük heyecan duymaya başlamıştı. Bir anlamda Gomis'in taraftara merhabası.



Kim ne derse desin kritik bir deplasman. İlk deplasmanı da bu kadar rahat geçmek şampiyonluk yolunda inancı perçinlemişti. Maicon'un golle merhabası, devamında ise Gomis ve Tolga Ciğerci. İlk haftalarda bu isimlerin attığı birçok gol var.



İç saha etkisi ilk haftalardan itibaren ortaya çıkan bir özellik. Özellikle de ilk haftalarda Tolga Ciğerci'nin sürpriz sol kanat etkisinin altını çiziyorduk. Bu maçta da Tolga Ciğerci'nin attığı 2 gol var, ceza sahasına sürpriz girişleri ve şutları önemliydi.



Sezonun ilk puan kaybı. Öyle 3 hafta yaşadık ki onun da yarattığı küçük bir rehavet oldu. Tabii buna sıcak gibi etmenleri de ekliyorum. Kötü bir futboldu, ona rağmen kazanabilirdik. 



Galatasaray adına çok kolay geçen bir maç değildi. Kasımpaşa'nın Galatasaray'ı iyi durdurduğunu da söyleyebilirim ama o haftalarda Gomis'i durdurmak imkansıza yakındı. Onun attığı 2 golle gelen bir 3 puan.



Bu maçla birlikte Galatasaray ilk kez yenik duruma düşmüştü ama büyük bir reaksiyon gösterdik. Tudor'un da beğenilmese dahi önemli bir dokunuşuyla gelen 3 puan. Bana sorarsanız Feghouli'nin golü de sezonun unutulmayacak anlarından biri.



Sezonun bir kırılma noktası daha. Galatasaray bu maçta 2-0 öne geçtiğinde her şey çok daha rahat olacak gibisinden düşüncemiz vardı. Maçın 2-2'ye gelmesi bir şok, golü son dakikada Maicon'un müthiş vuruşuyla bulmamız ise diğer bir şok. Yine şampiyonluğun fotoğraflarından biri daha.



Bu maçı iyi hatırlamak lazım. Sonrasında kazandığımız ilk deplasman haftalar sonrasındaydı, Tudor'un son deplasman galibiyeti. Zor bir deplasmandı ama doğru futbolla rahat geçtik diyebilirim. Yine Gomis'in attığı 2 golle öne çıktığı.



Tudor adına sonun başlangıcı. Kendi kurduğu iyi düzeni yıktığı maçtır bu. Rakibe göre kurgu aldık, bence beraberliği ön plana koyduk ve belki Tudor istediğini aldı ama taraftarla olan bağını büyük ölçüde zedeledi. Hakem hatalarını da unutmuyoruz tabii, o efsane performansı.



Sezonun en kötü futbollarından biri ve ilk mağlubiyet. Yine rakibe göre kurgu aldığımız, Feghouli'nin kırmızı kartı sonrası ne yaptığımızı bilmediğimiz bir maç. Duran top golünden, Yusuf Yazıcı'nın Galatasaray maçlarındaki klasiği jenerik golüne kadar olumsuz anlamda her şey vardı.



Tudor'un son iyi maçlarından biri de bu. 3'lü düzeni hatırlıyorum ve maçın başından itibaren harika bir futbol oynamıştık. Şu maç için de unutamayacağım bir numaralı olay gol atmamasına rağmen Eren Derdiyok'un oynadığı müthiş futbol.



Bana göre Tudor'un Galatasaray dönemini bitiren gündür. Yine rakibe göre kurgulandığımız ama maç sonunda hocamızın "Adebayor fark yarattı" dediği bir gün işte. Felaket bir futbol, neresinden tutsak elimizde kalıyor.



İç sahada oynadığımız maçlarda bir sıkıntı yok. Tudor'un dönemi bitmişti ve geri sayım başlamıştı ama iç sahada her şekilde ayakta kalıyorduk. Yasin Öztekin'in ligde ilk kez 11 oynadığı bir maçtı ve attığı golle öne geçmiştik. Daha farklı bitebileceğini söyleyebilirim, skor aldatmasın.



Tudor döneminde büyük maçları kaybetmemizi geçtim, futbol anlamında da varlık dahi gösterememeye başlamıştık. Beşiktaş deplasmanına da mümkün oldukça rakibe göre kurgulanarak çıktı. Belki ilk yarıda istediğini aldı ama 2. yarının hemen başında Muslera'nın hatasında yenen golle büyük bir dağılma yaşamıştık.



Büyük bir geri dönüş. İlk yarısını 2-0 geride kapattığımız bu maçta 2. yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen 4-2 kazanmasını bildik. Yalnız bu maçta öyle bir hava vardı ki 2-0'ın ardından dahi hemen hemen herkes geri döneceğimizi biliyordu.



Kim diyebilirdi ki bu mağlubiyetin Galatasaray adına çok büyük bir kazanca dönüşebileceğini. Tudor'un son maçı ve ona yakışan bir final. Berbat bir futboldu bu, deplasman fobisinin zirvesi hatta. Neyse ki yolun sonu Fatih Terim'e çıktı, hayırlı mağlubiyet.



Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşünün başladığı gün. Fatih Hoca dönemini başlattık ve bu maça çıkarken ligde 3. sıradaydık. Galatasaray'a yakışan bir futboldu, 2-3 günlük dokunuşla dahi neler olabileceğini gördük.

4 yorum:

  1. Çekişmeli, inişli çıkışlı bir sezonun ardından gelen harika şampiyonluk. Kronoloji için teşekkür ederim. Galatasaray'ımıza kutlu olsun

    YanıtlaSil
  2. Ne yorumlar yapmışız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da onları hatırlayayım dedim, minik bir derleme :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir