13 Mayıs 2018 Pazar

Bugün ilk adımlardı, çok uzun ve başarılı bir Galatasaray kariyeri seni bekliyor


"Ozan'ı da Galatasaray taraftarına tanıştırmak istiyorum. Celil'le bir süredir bizimle çalışıyordu. Galatasaray altyapısının tekrar ayağa kalktığını göstermek istiyorum. Onun adına memnunum, diğer gençlere örnek olacak. Uzun yıllar hizmet eden gençlerden olacak."

Alt yaş kategorilerinde iyi jenerasyonlar yakaladık. Ağırlıklı olarak 2000'lileri konuşuyoruz ama 98 - 99 jenerasyonundan da beklentimiz var. Uluslararası noktada ise 2000'li gençler çok daha ön planda ve bu jenerasyonun oluşmasında da Fatih Hoca'nın emeği büyüktü. Haliyle de önümüzdeki dönemde bu çocukların üzerine gidecek.

İlk geldiği gün de söyledi. Şu an mevcut kadroda altyapıdan herhangi bir ismin olmaması kabul edilemez bir durumdu. Şampiyonluk ateşinin tam ortasında göreve geldiği için de bu anlamda adım atmak kolay değil. Zamana bırakmak gerekirse de şampiyonluk virajının son dönemecinde dahi bu gençleri maç kadrosunda görür olduk. Hoca ipleri eline alıp, ortama daha hakim olduğunda bu sonuç sürpriz olmuyor.

Malatyaspor maçıyla birlikte Ozan Kabak, Galatasaray forması altında ilk adımlarını atmış oldu. Başarılı ve uzun bir gelecek onu bekliyor. Uluslararası düzeyde takip edilen bir isim ve fazlasıyla potansiyel sahibi. Bu çocukların en büyük sorunu fiziksel gelişimdi, o sıkıntıyı da U17 Dünya Şampiyonası'nda yaşamışlardı. Ozan Kabak'a bakınca da çalıştığını, fizik anlamda büyük bir gelişim içinde olduğunu görüyorum.

Gelecek sezon geniş kadro içinde yer alır, hatta rotasyon içinde dahi değerlendirilir. Koray Günter gidiyor, Ahmet Çalık gibi isimlerin ise önünde. İlk aşamada 4. stoper olması fazlasıyla olası. Şansı da iyi kullanırsa Fatih Hoca o formayı vermekten geri durmayacaktır. Modern bir stoperde arayacağınız tüm özelliklere sahip. İş fizik anlamda gelişim ve tecrübede.

Yaz aylarında kamp döneminde de birçok ismin şans bulacağını göreceğiz. Atalay Babacan, Recep Gül, Yunus Akgün gibi gençler var daha. Bir alt jenerasyonda da Celil Yüksel, Barış Zeren, Ali Ülgen, Gökay Güney gibi isimleri izleyeceğiz. Fatih Hoca kendi kadrosunu kuracak, o kadro içinde de bu çocukların yeri hazır..

10 yorum:

  1. Bu isimlere ek olarak Ahmet Sivri icin guzel seyler duydum ama son durumu nedir bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 99 kuşağıdan ,yeni profesyonel imza attı 2+1, adından söz ettirecektir

      Sil
    2. Altta var gençler. Mutlaka göreceğiz..

      Sil
  2. Yolun açık olsun Çocuk....

    YanıtlaSil
  3. Zaten iskeletimiz belli.Tecrübeli bi iskeletimiz var.Tabi yaşlı bi iskelet bu.Bize yedek ve yardımcı parçalar lazım.Yazın bu yüzden en az geçen sezob kadar hareketli geçecek gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimleri rotasyona katarsak büyük kazanç olacak.

      Sil
  4. Mustafa Kapı nın 18-19 yaşlarının beklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum, aynı yaşta Fırat da var ama ona daha var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 18 - 19 da biraz genç, 17 yaşında yavaştan ısındırmaya başlamalı.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Melih Gökçimen falan var ama görmek lazım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir