15 Mayıs 2018 Salı

Doğal olarak "acaba Galatasaray'a olur mu" üzerinden düşünüyoruz


"Borussia Dortmund yönetimi takımı teknik direktör Lucien Favre'ye emanet etme kararı aldı. Nuri Şahin, Marcel Schmelzer ve Gonzalo Castro'nun ayrılmasına da izin çıkacak."

Bild'in haberi bu şekilde. Dortmund'da görünen o ki büyük bir değişim olacak ve ellerindeki genç potansiyeli düşünerek yeniden yapılanmaya giriyorlar. Bunun için de teknik direktör noktasında Favre olabilecek en iyi seçimlerden biri. İş biraz da "teknik direktör yeme" noktasına doğru ilerliyordu. Dortmund'un mutlaka değişim yaşaması gerekiyordu, bana sorarsanız geç bile kaldılar.

Bu isimlerin dışında da ayrılıklar olabilir. Sokratis'i Arsenal'in istediği söyleniyordu, Pulisic için de Manchester United iddiaları vardı. Yukarıdaki isimler ise uzun zamandır bu takımın formasını giyen, yaş noktasında da +30 olmuş futbolcular. Takımın bir noktada söz sahipleri diyelim. Tuchel'in de sorun yaşadığı isimler aslında, konu oraya geliyor. Tuchel'in insan ilişkileri kötü olsa da iyi bir teknik adam, bu sayede PSG'e imza atıyor. Dortmund ise Tuchel'den bu yana profil düşürdü diyebilirim. Sezonda 2 teknik direktör değişir oldu ve bu durum da Dortmund'un son yıllardaki ezberi değil.

Yukarıdaki isimleri gördüğümüzde doğal olarak "acaba Galatasaray'a olur mu" üzerinden düşünüyoruz. Üç isim de Bundesliga'da rahatlıkla kalabilecek, iddialı talipleri olacak isimler. Nuri Şahin'in oyun tarzının Fatih Terim'e pek uymadığını düşünüyorum gerçi. Castro ve Schmelzer'in ise bu oyun tarzı içinde yaratacakları farkı büyük olurdu. Nagatomo olmasaydı Schmelzer'i ciddi olarak düşünmek gerekebilirdi.

Gonzalo Castro'yu çok severim. Öncelikle büyük bir jokerdir, forvet ve stoper dışında oynayamadığı pozisyon yok diye biliyorum. Tempolu, oyun aklı yüksek, teknik becerisi olan ve oyunun iki tarafında aktif bir merkez orta saha. Göztepe'li Castro ve Poko ya da bizdeyken Badou Ndiaye'nin dahi neler yapabildiğini biliyoruz. Şu an Galatasaray'ın aradığı profil orta saha da Gonzalo Castro gibi olmalı. Temposunun yanında ikinci bir Belhanda diyebilmeli. Fernando'nun varlığında asıl farkı hücumda arıyoruz.

Nuri Şahin'i severim ama Fatih Hoca'nın düzeninde Milli Takım'da dahi istikrar gösteremedi. Sertliği, agresifliği, temposu ve hızı sorun. Son yıllarda biraz daha regista'ya evrildi. Nuri Şahin'i orta sahanın en derinine yazdığınızda önüne iki tane tempolu isim koymanız lazım ki tekniği ve pas aksiyonuyla fark yaratsın. Bizde ise Fernando var, onun önüne ikinci bir Belhanda arıyoruz. Ya da Badou Ndiaye tarzında bir isim diyelim, tempo noktasında öne çıkacak.

Kagawa'nın adı Galatasaray'la geçtiğinde de yazdım. Zor hamleler bunlar, Bundesliga'da kalmak ilk hedefleri olacaktır. Bonservisleri adına da iyi rakamlar konuşulur, en azından şu aşamada bizi aşar. Yine de bu tarz seken futbolcuları transfer döneminin sonuna kadar kovalamak lazım. Daha nice fırsatlar çıkacaktır..

6 yorum:

  1. Belli mi olur belki nagatomoyu alamazsak yerine schmelzeri aliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabii de Nagatomo'yu alamayan bence onu da alamaz :)

      Sil
  2. Castro ve schmelzer büyük fark olusturur galatasarayda kesinlikle ama talipleri çok olacaktır

    YanıtlaSil
  3. Kesinlik Castro derim! müthiş bir futbolcu ama bu mali tabloda çok zor!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir