28 Mayıs 2018 Pazartesi

GS transfer güncesi #9; Emre Mor


Sorunlu adam ama bunun kaynağına inmeyeceğim. Deli bir potansiyeliniz olsa da o olgunluğa sahip değil. 20 yaşında, belki toparlar demek dışında bir yol kalmıyor. Dortmund ve Celta Vigo onun için önemli yatırımlar yaptılar. Aldıkları karşılık ise 0, özellikle de Celta Vigo tarafında. Onlar adına 13 milyon avro'luk bir yatırım bu, hadi Dortmund'u kenara bırakalım.

Sezon içinde gelgitleri çok oldu. Yükseldiği ve çakıldığı anlar var. Şu an 2. kez kadro dışı kaldı ve bu formayı bir daha giymesinin zor olacağı söyleniyor. İlk kadro dışı kaldığı anda da Galatasaray'a olur mu diye düşündük ama geri dönmeyi başarmıştı. 2. kez kadro dışı kaldığında da aynı şeyi düşünüyoruz, özellikle de Fatih Terim varken.

Belli ki Celta Vigo'nun Emre Mor'u kazanması zor. Bu noktada yapabilecekleri tek bir iş var. Emre Mor'un yükselebileceği ve piyasa yapabileceği bir takıma kiralanması, o piyasayı yaptıktan sonra da satmak. Ne kadar potansiyelli olsa da mental noktada kendini hiç geliştirememiş bir futbolcu. Yaşının henüz 20 olması şans, ne olursa olsun şu kısa kariyerinde arkasında Almanya / İspanya deneyimi var. Henüz yapamamış olması bundan sonra yapamayacağı anlamına gelmiyor.

Fatih Terim'in Milli Takım'a kazandırdığı ve çok daha genç yaşlarında şans verdiği bir futbolcuydu. İlişkilerinin de iyi olduğunu biliyorum, Emre Mor'un Fatih Terim'e büyük bir saygısı var. Bu anlamda yeniden bir araya gelmeleri Emre Mor'un büyük faydasına. "Biz başka takımların futbolcularını mı yetiştirmeliyiz" gibi bir soru da sorulabilir, sonuçta gideceğini bildiğiniz bir isim. Emre Mor'u bugün kiralasanız dahi bonservisini almanız çok zor.

Orada da Talisca örneği verilir. Benfica'da olmamıştı, onlar da futbolcuyu geliştirmek ve piyasa yapmasını sağlamak için Beşiktaş'a verdiler. 2 sezonda gelişimini de izledik, takımına katkısını da. Emre Mor için de bu planı düşünüyorum, gayet akıllı bir adım. Özellikle de yerli ihtiyacı duyduğumuz şu zamanlarda ilaç gibi bir transfer olabilir. Fatih Hoca'nın elindeki Emre Mor beni heyecanlandırır. Bu tarz bir patlayıcı futbolcumuz yok.

Gündeme gelmemesi bence imkansız. Olası da bir transfer, Celta Vigo'nun kiralamak isteyeceği takımlar arasında Galatasaray olacaktır. Yerli konusunda açık olduğu kadar kanat rotasyonu da sorunlu. Feghouli'den beklenileni alamadık, Garry Rodrigues gidecek diyoruz, Yasin Öztekin'in sözleşmesi bitiyor ve elde bir anda Sinan Gümüş kalabilir. Açık bir yabancı hakkı da yok, haliyle bu tarz yerliye burun kıvrılamaz..

3.05.2018 tarihli yazı..

16 yorum:

  1. Biz oyuncu yetistirecek takim miyiz seklinde dusunenlere sasiriyorum gercekten. Buyuk takima gelecek kiralik oyuncular zaten rotasyon icin alinir. Yillik ucret harici, cuzzi bir kiralama ucretiyle kadronuzu rahatlatiyorsunuz sonucta. Emre'den bir superstar olmasini acikcasi beklemiyorum, onda da Odegaard sendromu var. Genc yasta cok sisirip inanilmaz ucretlerle baski kurdular, o da kaldiramadi. Dortmund gibi bir akademide, en azindan oyun gorusunu gelisteribilirdi ama ona bile ugrasmadi. Ama hocanin Donk'tan cikardigi canavari gorunce, yabanci sinirini etkilemeyecek Emre'yi almamak bence buyuk hata olur. Hele ki bu seneki kulubeyi goz onune alirsak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir noktada kazan kazan. 2 senede hem sen kazanıyorsun, hem de kiralık yollayan takımın artısı oluyor.

      Sil
  2. Fatih hocanın elinde patlayıcı bir kanat oyuncusuna dönüşebilir, dediğiniz gibi Talisca'nın kontratına benzer şekilde özellikle 2 yıllık bir kiralık sözleşme çok iyi olur. Üstelik yerli statüsünde. Forvet alternatifi anlamında Ümit Bozok, keşke ihtimali olsa Kenan Karaman vs. Çünkü ülkemize baktığımızda Barış Alıcı, Musa Çağıran dışında alternatif gözükmüyor. Kanat rotasyonu da problem olacak Rodrigues de giderse... Ama 15 milyonluk bir teklife de hayır denemez. O paranın yarısına daha iyi oyuncular bulabiliriz diye düşünüyorum. Ama kateden, patlayıcı, dinamik kanat lazım. Keita, Bruma, Rodriguez gibi... Hocanın elinde şimdiden birçok isim vardır diye düşünüyorum. Feghouli de bu sezonki performansına bakılarak gönderilirse büyük hata olur. Yaz kampında Fatih hoca ile çalışmalı. Sonrası Allah kerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de düşüncem bu. Alınabilecek çok fazla yerli yok ama bir yandan da yerli gerekiyor.

      Sil
  3. Önünüzde ki sezon için kesin olacak bir transfer, hatta çoktan iş bitmiş gibi duyumlar aldım,anlaşma 2 yıllık kiralık, ayrıca bizimkiler satış opsiyonu koydurmak istiyor, celta vigo bunu kabul etmiyormuş şimdilik,ama bu sorun da bir şekilde çözülür diye düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi artı Fatih Terim etkisi Emre mor için doping etkisi yaratabilir! Olur mu? Bence çok güzel olur! bekleyip göreceğiz..

    YanıtlaSil
  4. uygun fiyata gelsin. bu çocuk için masrafa hiç değmez. çocuk top oynamayı resmen bilmiyor. evet bilmiyor. nerede pas nerede şut nerede çalım. sıfır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım oyunu oynamayı bilmiyor desek daha doğru. Yaşı 20, öğrenmemesi adına neden yok :)

      Sil
  5. Kendisini pek sevmesem de Fatih Terim olduğu için kiralık gelmesi doğru olur ama 2 yıllık kiralanması gerekir.Tek yıl kiralanması yanlış olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, tek yıl günü kurtarmaya yönelik olur.

      Sil
  6. Fatih Hoca kesinlikle ister Emre'yi ve onu oynatabilecek yegane teknik adam Fatih Terim sanırım. Kiralamak en mantiklisi iki senelik bi kiralama ile işi çozebiliriz. Bonservis sonra düşünülür.

    YanıtlaSil
  7. Bruma'nin ilk zamanlarindaki durumun aynisi Emre'de de var ve gelismemesi icin neden yok bana gore Bruma'dan daha teknik ve gelisime acik. Bir Talisca degil elbette ama mac kazandiracak yetenekleri var. Umarim bu transfer gerceklesir zira yaratici yerli oyuncu pek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'nın bu yaşlarda ayağı yere basıyordu. Emre Mor bu anlamda gecikti ama hala şansı var tabii.

      Sil
  8. Hikmet KESKİN29 Mayıs, 2018 09:04

    Ben Emre Mor'un farklı bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Takım oyununu bilmeyen bir adama bunu öğretebilirsiniz. Hele ki bu kadar genç ve potansiyeli olduğunu düşündüğünüz bir adama hayli hayli öğretirsiniz. Hiç olmadı altyapıya gönderirsiniz, orada futbolu öğretmekten başlarsınız. Ama Dortmund gibi futbolcu yetiştirme konusunda oldukça iyi olan bir takım bile bunu hiç denemediyse ve yapılan yatırıma karşılık bu kadar kolay vazgeçtiyse başka bir sorun var demektir. Celta Vigo'nun yatırımı ve yaşadıkları da cabası.

    Farklı bir sorunu var bu adamın. Fubol dışı bir sorun bence (Alkol, madde bağımlılığı, manager, vb...). Fatih Terim düzeltebilir mi bu sorunları? Bilemiyorum, emin olamıyorum. Bu konularda en başarılı doktor Fatih Terim ama kanser ne kadar yayılmış bilmiyorum. Onun müdahalesi için bile geç kalınmış olabilir. Kendisi bir ön incelemeyi yapar ve hastanın kurtulup kurtulamayacağına karar verir sanıyorum.

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan değil ya da öğrenmeye kapalı diyelim. Bunu açmak lazım. Tabii farklı ne sorunu vardır ben bilemem :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir