29 Mayıs 2018 Salı

GS transfer güncesi #10; Okechukwu Azubuike


Her dönemin kendi içinde farklı şartları var. Ocak ayına dönelim. Badou Ndiaye'nin ayrılı sonrası o kadar dar bir zaman vardı ki tercih şansınız yoktu. O dönem Poko transfer yapmamış olsa an itibariyle Galatasaray'ın gündemine mutlaka girer ve transfer gerçekleşirdi. Aynı Poko'yu bugün ister misiniz deseniz hayır derim. Bu futbolcuyu beğenip beğenmemek değil, şu an yelpazem çok daha geniş. Zamanım var, piyasa da fazlasıyla büyük.

Azubuike için de bu geçerli. Ocak ayında da bu transfer konuşuluyordu, o gün zamansızlıktan belki hayır denmezdi. Gün itibariyle de medyada yazılıyor ama bu transferin gündemde olduğunu düşünmüyorum. Orta saha için en az 2 takviyeyi olmazsa olmaz görüyorum. Maliyet ve gençlik vurgusuna da Azubuike uysa da eminim ki havuz çok daha geniş. İlk olarak gündeme girecek isim olmaz, müthiş bir kalitesi olduğunu da düşünmüyorum.

Badou Ndiaye farklı bir isimdi mesela. Ben buradayım diye bağırıyordu ve Galatasaray'a geldiğinde de çok kısa zamanda gösterdiği etkinin altını çizdik. Kalsaydı çok daha iyisi olabilirdi, o transfer olmayı tercih etti. 6 ay içinde Premier Lig'e gidişi de kalitesini gösterir, bu anlamda çok iyi bir transferdi. Haliyle Azubuike de onunla kıyaslanacak ama aralarındaki fark büyük.

"Ciğersiz orta saha" tanımını hepimiz seviyoruz. Amansız tempo ve baskı bizleri cezbediyor. Azubuike de bu tarzda olsa bile teknik yeterliliğini düşük buluyorum. Şu an Fernando / Belhanda arasına bir ara taşı bekliyoruz ve nokta atışı gerekiyor. Eğer yabancı alma durumumuz çok daha geniş olsa gençliğine bakarak denenirdi ama böyle bir durum da yok. Çok fazla yabancı alamayız, haliyle araştırmaya devam.

21 yaşında tabii, ileride ne olur bilinmez. En azından ligimizde konuşulan bir futbolcu olmayı başardı. Yine de şu aşamada erken, biraz daha izlemek ve beklemek lazım. Bana şu ana kadar müthiş bir etkisi görünmedi, en azından Süper Lig için. Üzerine koyabilir, o potansiyeli de yok değil. Dediğim gibi henüz erken..

6 yorum:

  1. Anadoludan gelen N'diaye etkisi olmaz diyorsun yani?

    YanıtlaSil
  2. Ndiaye geri gelme imkanı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yok. Neden geri gelsin ki, Hadi o gelse neden Stoke kiralasın ki.

      Sil
  3. Sezon başındaki Lemina- İmbula- N'diaye planı doğruydu. Oraya dönmek lazım. İsimler aynı olmasa da seviye burası olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru plandı hem de ama bugün öyle lüks bir plan uygulanamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir