7 Mayıs 2018 Pazartesi

Feghouli de yaptıklarıyla bu sezon olası şampiyonluğun mimarlarından olacak


Akhisar karşısında Feghouli'yi de beğenenlerdenim. 2-0'ı yakalamamızda pay sahibi, yaptığı asist ve oyun aklı noktasında. Tempo noktasında eleştirsek bile oyun aklının kıymeti büyük. Belhanda'yla alakalı farklı istatistikler var mesela, işin savunma tarafının da altını çiziyoruz. Feghouli ise ne olursa olsun hücum için önemli.

26 maçta 6 gol 9 asist oldu ve Galatasaray'ın en çok asist yapan futbolcusu. Ligde de bu anlamda 2. sırada. Visca 31 maçta 14, Emre Akbaba ise 30 maçta 9 asist yapmış. Feghouli'nin sahada kaldığı süre 1954 dakika. Visca 2662, Emre Akbaba ise 2690 dakika sahada kalmış. Valbuena'nın yaptığı iş aldığı süre başına çok daha kıymetli olsa da Feghouli'nin de hayal kırıklığı olmadığını söyleyelim. 

Beklentiyi karşılayamıyor yine de, herkes gibi ben de fazlasını bekliyorum. Pozisyonunda ismi itibariyle en iyisi olmasını beklediğim isim. Sezon başında hazırlık kampı görememesi, Eylül ayının ortasına kadar sakat olması, sezon içinde aldığı 1 aylık ceza gibi olumsuz etmenler var. Şu zamana kadar bir şekilde ayaklanmasını beklesem de bu tarz handikapları unutmamak gerekiyor.

Yeni sezonda mutlaka daha iyisini yapacaktır. Belhanda / Feghouli gibi futbolculara gelen x bir teklifi kabul edelim tarzı yorumları da kabul etmiyorum. Ederini ya da fazlasını bulan elbette gider ama kendi futbolcunu bu kadar değersiz kılmamak gerekiyor. Feghouli de yaptıklarıyla bu sezon olası şampiyonluğun mimarlarından olacak.

Mariano'nun asist sayısı da fazlasıyla iyi, uzun zamandır bir bekten böyle katkı alamadık. Garry Rodrigues isminin altını sadece asist değil, gol noktasında da çiziyoruz. O da özellikle Gomis'i beslemesiyle ön plana çıktı. Belhanda'yı sürekli yazıyoruz, Gomis de 5 asistle önemli bir noktada. Galatasaray'da gol yükü belki 1-2 isim üzerinde ama asistleri dağıtıyoruz..

8 yorum:

  1. feghouli asist dışında herhangi birşey yaptığını görmedim ki hoca da erken çıkardı zaten,ben de seneye birşeyler yapacağını düşünüyorum yine de ama oyun olarak hiç yok ortalıkta bunu söylemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ tarafta iyi işler yapıyor, geriye de yardımı var. Temposuyla alakalı sorun yaşadığını düşünüyorum, devamlılık yok. En iyi maçı Kayseri deplasmanı mesela, onda da 50. dakikada bitmişti.

      Sil
  2. Son haftalarda iyice düştü! Yarım saatlik kondüsyonu var artık, o anlarda bir şeyler yaparsa yapıyor sonrası felaket! Vücut gitmiyor yani! Fegholi'nin yarısı şu performansı gösteriyorsa seneye iyi bir hazırlıkla neler yapabilir görmek lazım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabuk kestirip atmamalı, bu adamlar önemli alternatifler.

      Sil
  3. futbola bakış açımızla alakalı bu. ne arıyoruz? çatır çatır top oynayan bir adam mı istiyoruz? yoksa istatistiklere bakıp "abi adam x gol x asist yapmış daha ne" demek bizim için yeterli mi?
    feghouli bu sene net olarak hayal kırıklığıdır. neredeyse her maçta pozitif bir hareketini bulmak için özel çaba harcıyoruz. gücün ve tempon mu yetersiz? tamam kardeşim bana uyar. o zaman 45 dakika yırt kendini. göster bana bunu. onu da yapmıyosun ki! bu adama "emeği yok" dersen ayıp olur. ama "mimar" ilan edersek, takım içindeki birçok oyuncuya büyük haksızlık olur. bazen forması terliyor mu şüpheliyim.
    1 sezon daha sabredilmeli. mutlaka kamp yemiş halini görmeliyiz. ama gene değişmezse, tarihin en büyük kazığı olacak. sözleşmesi inanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli iş yapmadı, benim de beklentimin uzağında. Ben mevcut kadro dahilinde bakıyorum. Feghouli olmadığında hücumda büyük bir akıl eksiliyor. Yerine daha iyisini yapabilecek kimse yok.

      Sil
  4. Tam Fatih hocanın seveceği orta saha özellikli bir kanat oyuncusu olmasına rağmen beklenen seviyeye ulaşamaması ilginç... kayserispor maçında çok iyiydi bir de bursaspor maçında galibiyeti getirdi onun dışında ortalama bir oyun sergiledi... kötü degil ama ondan beklenen fark oluşturması...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir