1 Mayıs 2018 Salı

Fernando'nun geri dönüşü


En mutlu olduğum konulardan biri de Fernando'nun geri dönüşü. Uzun bir sakatlık dönemi oldu ve beklenen görüntünün uzağındaydı. En kritik zamanda, hatta ateş çemberinin içinde bu dönüşü sağladı. Maç eksiği büyük etmen ve doğru olan Fernando için ısrarcı olmaktı. Fatih Hoca da ısrarla Fernando'yla devam ederek bunu sağladı.

Tudor dönemine göre farklı bir rolü var. Fernando'nun bu role adapte olması da kötü görüntüsündeki diğer konuydu. Tudor döneminde stoperlerin arasına giriyor ve orayı 3'lüyordu. Bunu da geriden oyun kurmakta zorlanıyoruz ve Fernando baskı yiyor derken yaptık. Badou Ndiaye de bu yüzden biraz daha geriye çekildi. Haliyle de Tudor'un iyi başlayan ve ilerleyen düzeni çöktü.

Fernando o rolü iyi oynadı, burada sorun yok. Sorun takımın düzeniyle alakalıydı. Fatih Hoca ise Donk'u kazanmasının ardından Fernando'yu ağırlıklı olarak 8 gibi kullanmaya çalışıyor. Fernando'nun bu oyun için çok fazla ezberi olmasa da önemli bir kalite ve tecrübesi var. Beşiktaş karşısında da bu oyunu iyi oynadı, bir anlamda geri dönüşüydü.

Donk'un performansı apayrı bir konu. Belki de Fatih Hoca'nın kariyerinin en önemli dokunuşlarından biri. Fernando'nun yokluğunda orayı doldurmasını bekliyorduk, o ise oynadığı oyunla kendini vazgeçilmez kıldı. Hal böyle olunca da Fernando'yu biraz daha hücuma atabiliyoruz. Beşiktaş karşısında hücumu çok zorladı, rakip ceza sahası içine sık girdi ve golünü attı, topla dikine çıktı ve ön alan baskını şahaneydi. 

Pas tekniğinin de yüksek olduğunu düşünüyorum. O oyun aklını da göstererek bu pozisyonda yapabileceğini gösterdi. Badou Ndiaye için Tudor döneminde yaptığım yorum "10 liralık malzemeden 5 liralık katkıydı". Görünen o ki Fernando için de böyleymiş, çok daha iyisini almak mümkünmüş. Sakatlığını ve maç eksikliğini atlatması güzel. Kalan 3 haftada en önemli kozlarımızdan biri olacak. Böyle bir tecrübeye haddinden fazla ihtiyacımız var..

4 yorum:

  1. Beşiktaş maçında ki 8 numara performansı oyunun dengesini bizim lehimize çeviren en büyük faktördü. Önümüzde ki üç maç içinde fernando'nun performansı çok belirleyici olacak! Şampiyonluğu alalım Allah'ın izniyle sonrasını konuşuruz ama Fatih Hoca'nın kafasında çok farklı bir ortasaha düzeni var önümüzdeki sezon için, bu ipucunuda vermiş olayım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 için alışkanlığı yok diyordum ama öyle bir tecrübe ki oynuyor işte.

      Sil
  2. Rakip Gomis'i tutarken içeriye başka futbolcuların da girmesi gerekiyordu.Bunu Belhanda'dan bekledik ama o hep en geride kalan isim oldu.Fatih hoca baktı ondan hayır yok son 2-3 maçta Fernando'yu bu rolde oynattı ve bence katkı da aldı, almaya da devam edecektir.Fernando çok büyük kalite.Ligin de en iyi oyuncusu, sadece kendi mevkisi olarak söylemiyorum.Genel olarak ligin en iyisi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir