16 Mayıs 2018 Çarşamba

Galatasaray'da da uzun bir kariyeri olabilirdi


Sasa Iliç'i sadece 900 bin avro karşılığında Salzburg'a satmıştık. Tarifi yoktu bende, tarihin en sorunsuz ve iş gören futbolcularından birini anlamsız şekilde gözden çıkardık. Gerçek anlamda bir 10 numara değildi de inanılmaz yararlı değil miydi. Galatasaray formasıyla oynadığı 71 maçta 25 gol 9 asist ve kazanılan şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden. Biz ise bu adamı yolladık, sonrasında Iliç'i menajerinin kandırdığı tarzında şeyler de yazıldı ama bilemiyorum. Salzburg sonrasında kısa bir Yunanistan deneyimi olsa da 2010 yılında Partizan'a gitti ve hala orada forma giymekte. Partizan için bayrak oyuncu zaten. Oranın altyapısından yetişti, uzun yıllar forma giydi ve transfer yaptı. Devamında ise gittiği yer yine orası oldu ve bugün dahi yeni sözleşme imzalayarak takımında devam ediyor. Yaşı 40 oldu, yanlış anlaşılmasın. Kenarda tutulan bir isim de değil, gayet rotasyonun içinde ve iyi işler çıkarıyor. Takımda kalması da kenarda dursun, takıma liderlik yapsın üzerinden olmadığına eminim. Galatasaray'da da böyle uzun bir kariyeri olabilirdi, ben ona takılıyorum. Elbette 40 yaşını görmezdi ama çok daha uzun yılları vardı.. 

Sasa Ilic'le de alakalı bir nostalji yapalım;

6 yorum:

  1. Formaya çok yakışan bir oyuncuydu...

    YanıtlaSil
  2. Büyük bitiriciydi, golü koklayan adamlar vardır ya aynen öyle bir adamdı. Ayrıca yedek kalmayı da sorun etmeyen bir adamdı Bu açıdan kendisini linnes'e çok benzetirim. Çok yazık oldu! Yıllarca yararlanacağımız,istikrarlı skor katkısı verebilen tam bir görev adamını çok erken kaybettik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurucu değildi, sahte forvet tarzı vardı ama öyle de oynamazdı. Ben çok beğenirdim.

      Sil
  3. Çok severdim İlic'i.Belki çoğu kişinin 2.plana attığı bi isimdi ama benim için çok özel bi futbolcuydu ve tarz noktasında da ondan sonra onun gibi birisi gelmedi.10 numara değildi zaten.Tamamlayıcı forvetti tıpkı Talisca veya Giuliano gibi.2006 şampiyonluğunda müthiş bi katkısı vardı.Keşke daha uzun süre giyseydi Galatasaray formasını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tanım. Onlara göre farkı da maliyetinin düşük olmasıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir