18 Mayıs 2018 Cuma

Nigel de Jong'un Fatih Hoca'yla bir şansı olabilir miydi?


Nigel de Jong İstanbul'a gelmiş, geldiği gibi de soluğu Fatih Hoca'nın yanında almış. Sadece 2-3 gün birlikte çalışabildiler ama Fatih Hoca'nın tutumu bunda etken. Nigel de Jong'un Mainz'e transfer durumu olmasa onu kampa da götürecekti. 

Hatta Donk'un durumuna baktıktan sonra da takımda kalması dahi ihtimal dahilinde olabilirdi. O aralar gözden çıkardığımız her futbolcu için umutsuzduk ama olmamak gerektiğini sezonun 2. yarısında gördük. Nigel de Jong'un de iyi bir Galatasaray kariyeri olmadı, hatta hayal kırıklıklarından biri. İsim anlamında büyük, fizik / kalite noktasında ise gerilemiş bir futbolcuydu. Yaşı 33 ve pek toparlayacak gibi de değildi. 

Tudor'un onu kadroda düşünmemesi doğal, bu karara bir şey diyemem. Fatih Hoca'nın dokunuşu fazlasıyla özel, farkı da buradan geliyor ve Tudor'la kıyaslanmaması gerekiyor. Nigel de Jong için de olmazdı diyemiyorum, en kötü ihtimalle kampta görürdük ve en azından denemiştik derdik. Mainz'e transferi güzel zamanda geldi, bir anlamda hızır gibi yetiştiler. Jose Rodriguez'i de oraya güzel bir rakam karşılığında yolladık, Nigel de Jong'un da en azından 6 aylık ücretini ödememiş olduk. 

Mainz kariyeri ise fena geçmedi, takımını ligde tutan futbolculardan biri oldu. Nigel de Jong'u bitti gözüyle görüyordum, bitmediğini kanıtladı. Biraz karışık yazsam da demek istediğimi umarım anladınız. Ayrılığı güzel zamanda geldi, takımda kalmış olsaydı da belki bir şansı olabilirdi. Bitmediğini gösterdi en azından, işin özü bu..

8 yorum:

  1. Yeni Melo niyetine almıştık galiba bunu zamanında. Ama Melo ile kıyaslanamaz bile bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni kavramını bir türlü anlamam. Yeni şu dediğimiz kimse bir şey yapamadı. O yüzden de kullanmam.

      Sil
  2. O dönem kalmasını isteyen nadir insanlardan biriydim.Fatih hoca onu bi şekilde kullanır diye düşünüyordum ki Fernando'nun sakatlığında o oynar diyordum ama bi anda Mainz'a gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gitmesini istiyordum ve doğru da yaptık.

      Sil
  3. valla terim bundan bile verim alabilir.
    jose demişsin aklıma geldi. sol açığa eski realli jese'yi kiralayamaz mıyız acaba :)

    YanıtlaSil
  4. Orta sahada çok sıkışık olduğumuz dönemlerde yedekte bir alternatif daha olabilirdi ama gitmesi daha iyi oldu gibi maaşı baya yüksekti sanirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 milyon avro alıyordu, en azından yarısından kurtardık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir