29 Mayıs 2018 Salı

Ufukta "sattığın kadar al" yaptırımı varken kendi değerlerimizi yaratmalıyız


Uefa yaptırımları açıklandıktan sonra bu konu hakkında daha sağlıklı yazmak mümkün olsa da az çok neler olacağı biliniyor. Uefa'dan gelmesi beklenen yaptırımlar arasında sattığın kadar al, bonservis kotası ya da maaş sınırı gibi maddeler olacak. Hepsi bir yana, avro kurunu göz önüne alınca da büyük transferler yapmak zaten zor.

Bonservisi olmayan futbolcularla ilgilenmek doğru hareket ama orada da isimleri doğru belirlemek gerekir. Bu isimler de bedavaya gelmiyor, yıllık ve imza ücretleri atlanıyor. Yıllığı 3 milyon avro'dan başlayan bir ismi alamayız mesela. Ya da kendisi içi 1.5 - 2 milyon avro imza ücreti vermekte gün itibariyle çok zor.

Yaya Toure'yi örnek verelim. Kalitesinden asla kuşkum yok, nerede oynarsa oynasın elbette büyük katkılar verir. 1-2 yıllık bir süreçte maksimumu alırsınız. Ama kendisiyle anlaşmak istediğiniz an en az 2 yıllık sözleşme, 3 milyon avro'dan başlayacak yıllık ücret olacak ki imza ücretine girmiyorum bile. Şimdi bu ismin bonservisi elinde olsa da bedava gelmiş olmuyor.

Bu ortamda maliyeti düşürmek ve gençleşmek öncelikli konular. Kendi değerlerimizi yaratmalıyız, ufukta "sattığın kadar al" yaptırımı varken. Bu yaptırım olmasa dahi plan böyle gerçekleşmeli. Garry Rodrigues mesela iyi bir örnek. 3.5 milyon avro bonservis verdik ama piyasasına bakınca önemli bir kazanç elde etmek mümkün. Bonservis verilecekse bu tarz isimlere yönelmeliyiz. Günü kurtarmak adına da bonservisi elinde olan daha makul isimler ya da kiralık piyasasına bakılmalı.

Şu ortamda hala Shaqiri yazanlar var. Tottenham, Everton gibi kulüpler kendisini istiyor ve 14 milyon avro'luk serbest kalma bedelini de ödemeye hazırlar. Ya da Badou Ndiaye'yi kiralarız hayalleri. Öyle bir yatırım yaptıktan sonra bu adamı niye kiralasınlar. Ayrıca onun da belli bir piyasası var, bizim için uçuk bonservisler konuşulur.

Hedefleri doğru ayarlamak lazım, sonra hayal kırıklığı yaşarsınız. Transfer yapılacak pozisyonlar belli ama daha makul rakamları konuşacağız. Maliyeti düşürmek, gençleşmek en önemli düşünce ki böyle de olmalı. Kendi değerlerimizi ortaya çıkarmalı ve artık "futbolcu satan" kulüp haline gelmeliyiz. Bonservis verirken "geri dönüşü olacak" isimleri almak en kıymetli olan..

7 yorum:

  1. Bence seneye şampiyonlar liginde bir şey yapamayız mevcut şartlarda. En iyisi yine ligde şampiyon olabilecek bir kadro kurmak.

    YanıtlaSil
  2. bence de cl seneye önemsiz. 4-5 puan al yeter. lig çok daha önemli. yatırımı 2020 için yapmalıyız :)

    YanıtlaSil
  3. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray her zaman iddia sahibi olur.Üsteki 2 yorum Galatasaray felsefesine yakışmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cl gayet önemli.. Arkadaşlar mevcut şartlara göre yazmışlar.

      Sil
    2. 2020'de kupa için yola çıkalım diyorum bundan büyük felsefe mi var :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir