22 Haziran 2018 Cuma

2 yıl önce bugün, Serdar Aziz Galatasaray'da


2 yıl önce bugün, Serdar Aziz Galatasaray'da. Geldiği gün büyük eleştirilere maruz kalan, bugün ise takımın olmazsa olmazlarından görünen bir isim. Çok büyük bir ön yargı yıktı, kendini kabul ettirmesi x yeni transfere oranla çok daha zordu.

Maliyeti yüksekti çünkü. 4.5 milyon avro bonservis ve kendisine ödenen 2 milyon avro yıllık ücret o an itibariyle yüksek görüldü. Dönemin başkanı ve yönetimi zaten bu konuda sabıkalıydı ki haliyle büyük eleştiri aldı. Bu tarz maliyetlerin altında ezilen çok futbolcu gördük, Serdar Aziz ise onlardan olmadı.

Yalnız atladığımız bir detay var. Bilal Kısa, Sercan Yıldırım ve Furkan Özçal gibi isimler takas olarak gitti. Onların sözleşmesinden çıkmak başarıydı ve maliyetten düşürmemiz gerekiyordu. Biz ise o gün itibariyle bu isimleri maliyetin üzerine ekledik, oluşan ön yargı 2 katına çıktı.

Sakatlık geçmişi de kabarık. Bu anlamda eleştiri doğaldı mesela, çok sık sakatlanıyordu çünkü. İlk sezonunda da tam istikrar sağladı derken böyle bir sakatlık yaşayınca eleştiriler daha da yükseldi. Biten sezona girerken de o ön yargı ve tepki çok daha yükselmişti. 2. sezonunda işi bu anlamda daha zordu.

Tudor'un en büyük hatalarından biri Serdar Aziz'i Östersunds maçlarına hazırlamaması oldu. Maicon / Ahmet Çalık ikilisinin her iki maçta yaptığı büyük hatalarla turu kaybettik. Sonrasında Serdar Aziz'e döndü ve bir daha vazgeçmedi. Beklentiler Maicon'dan yana olsa da Serdar Aziz'in performansı bence çok daha üstteydi.

Fatih Hoca göreve geldiğinde de bu durum değişmedi. Maicon / Denayer değişimiyle birlikte sezonu şampiyon olarak tamamlarken en büyük pay sahiplerinden biri Serdar Aziz oldu. Milli Takım'da da olmazsa olmazlarındandı, özellikle Euro 2016'ya giden süreçte. Galatasaray'a transfer olurken de Fatih Terim iddiaları vardı ki "acaba Serdar Aziz onun transferi mi" diye soruyorduk. 

Lider karakter, ben kendisini geleceğin kaptanı olarak görüyorum. Bir maçta kaptanlık pazubandı ona geçtiğinde de bu konuyu yazmıştım. Yakıştığını düşünüyorum, o karizması var. Şu aşamada Galatasaray'ın olmazsa olmaz 3-4 isminden biri durumunda. Yeni sezonda çok daha fazlasını bekliyorum. Umarım onu daha da yükseltebilecek bir stoper alabiliriz..

8 yorum:

  1. Eğer konuşulduğu gibi Chiellini'yi alabilirsek Serdar onun yanında kendini geliştirebilir ama zor transfer.

    YanıtlaSil
  2. Forma çok yakıştı Serdar'a uzun yıllar giysin isterim Galatasaray formasını. İlk sene bonservis ve sakatlık meselesi ile uğraştı ama kalitesinden ve isteğinden ödün vermeyip ikinci sene bonservis meselesi de unutulmuşken çıkışını yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarını korumasını diliyorum, bayrak adam olma potansiyeli var.

      Sil
  3. Serdarla anlasma 4 yillikti kaldi 2 senesi 2019 yazini beklersek ipler serdarin eline geçer. 4.5 m euro bonservis odeyip ilk senesini bos gecen adam icin yine hatiri sayilir bir imza parasi ve maas zammi yapnak zorunda kaliriz. Anlamiyorum yuksek bonservis odedigin adama niye kulup opsiyonlu +1 yil uzatma sarti konmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özbek dönemi imzalanan sözleşmelerden bir şey anlamak güç..

      Sil
    2. Koltuğunu kurtarmak uğruna çok şuursuzca sözleşmeler yaptı

      Sil
    3. Kuruttu da. Bugün elimiz kolumuz bağlı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir