22 Haziran 2018 Cuma

Ahmed Musa'nın "ben buradayım" mesajı


Ahmed Musa'nın "ben buradayım" mesajına şahit olduk. Gözden düştü, transferi için tüm şartlar oluştu derken İzlanda karşısında yaptıklarıyla bizler için bir soğuk duş etkisiydi. Umarım bu transfer bitmiş ve Dünya Kupası sonrasına sarkmamıştır. Bu maçın ardından işimiz zor çünkü.

Hırvatistan karşısında yedek başlamış ve oyuna girdikten sonra da etkisi olmamıştı. İzlanda maçının 2. yarısında ise galibiyeti getiren unsurdu. Attığı ilk gol zaten piyasasına 2.5 milyon avro koymuştur. Kendi başlattığı atak ve ceza sahası içinde müthiş kontrol, devamında bitiriş. 

Akabinde Tsubasa misali attığı bir şut var. Bir anda çıkardı ve topun havada aldığı falsoyu gördünüz. O top direkten döndü, 1 dakika sonra İzlanda savunması ve kalecisini ipe dizerek 2. golünü attı. Bu dediklerim de 10 - 15 dakika içinde gerçekleşti. İşte bu patlayıcı güçtür. Ahmed Musa'nın transferini en çok bu yüzden istiyorum.

Galatasaray'ın patlayıcı güce sahip bir forveti yok. Hatta genele yayayım, patlayıcı özelliği olan tek hücumcusu Garry Rodrigues. Elimizde bu tarz bir forvetin olması çok büyük avantaj. Seyri bir anda değiştirebildiğini gördük, hızlandığında durdurulması çok güç. Ahmed Musa'ya sadece savunmanın arkasına sarkan adam muamelesi yapılmamalı.

İyi bir tamamlayıcı olduğunu söyleyelim. Maçına göre tek forvette de kullanabilirsiniz, sahte 9'lu 4-6-0'a yakın bir düzen doğar. Ben çift oynamasını beklerim, Gomis ya da başka bir isimle de harikalar yaratır. Tam bu ligin ve Galatasaray'ın futbolcusu, başarısız olma şansı olduğunu düşünmüyorum. Fatih Terim bu transfer için boşa ısrar etmiyor.

Dünya Kupası'nın kötü yanı da bu. Futbolcunuz piyasa yapsın diye beklersiniz ama erken elenir. Ya da bir ismi transfer etmek istersiniz ama turnuva sonrasına sarkarsa sizi aşabilir. Ahmed Musa'dan böyle bir etki beklemiyordum. İzlanda karşısında harikalar yaratması mutlaka piyasasında önemli bir etki yarattı.

Zaten iyi bir futbolcuydu. CSKA Moskova'da iyi iş çıkarıyordu, Leicester City'e de ciddi bir rakama transfer oldu. Premier Lig'de yapamadı, o hayal kırıklığıyla da bugün bizim gündemimize geliyor. CSKA Moskova'ya kiralık döndüğünde de fena bir dönem geçirmediğini söyleyelim. Galatasaray'a transfer ihtimali kiralık üzerinden olacak, biri çıkıp bonservis verirse geçmiş olsun diyeceğiz.

8 yorum:

  1. Okaka ya göre çok daha iyi bir seçenek. Eğer gomis giderse tek forvet oynayabilir ama Okaka oynayamaz biz de saç baş yolariz çünkü Okaka net bitirici bir adam değil. Ahmed musa gomis le oynar tek başına oynar. Hareketli mücadeleci bir oyuncu. Alinabildiyse çok iyi bir transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okaka benim için mücadele unsuru, tarzları farklı. Bu noktada kıyas yapmam.

      Sil
  2. 4-4-2 nin tamamlayıcı forveti gibi düşünülebilir. Geçen sene fatih hoca az da olsa denedi çift forvet ama eren den dolayı verim alamamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren / Gomis ikisi de pivot özellikli. Birbirlerini tamamlamaları imkansızdı. Ya mücadeleci ya da hızlı isim gerekir.

      Sil
  3. Okaka ancak Gomis giderse gelir. Abel Hernandez de seçenekler arasında ama ne alacagimiz şüpheli velhasil 2 yabanci forvet lazim gomis giderse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, en kötü ihtimalle 2 isim lazım. Biri Ahmed Musa desek diğeri Okaka olur mu emin olamadım.

      Sil
  4. Ahmed Musa forvet değil daha doğrusu nokta santrafor değil geçen gün de yazmıştım yoruma.Tek başına anca zorluk eşiği düşük maçlarda yer alır onun dışında tutup da Gomis yerine zaten düşünülemez ama Gomis Musa ikilisi iş yapar.Gomis gönderilirse de yerine çok iyi bi komple forvet veya pivot alınmalı ki Musa'yla iş yapsın.Gomis giderse Abel Musa iyi ikili olur kağıt üstünde mesela

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir