17 Haziran 2018 Pazar

Amrabat'ın Galatasaray günleriyle bugünü arasında büyük bir değişim var


Fas'dan yana beklentim büyüktü. İran karşısında da oyuna çok hızlı başladılar ve o anlarda Belhanda'nın etkisi çok büyüktü. O hızlı başlangıçta golle başlansa görüntü farklı olurdu. Golün gecikmesi Fas'ı oyundan düşürdü.
Kenardan doğru hamleler gelmeyince de İran karşısında yedikleri son gol sürpriz olmadı. Bu maçta her ne kadar Belhanda'ya odaklansak bile eski dost Amrabat'ı görmek beni mutlu etti. Galatasaray'ı yaşayan, buraya gelmek için fedakarlık yapan bir isimdi. Fatih Hoca yoluna devam ediyor olsa ya da yabancı sınırı gibi bir dert olmasa takımda da kalırdı. Kiralık dönemleri, opsiyon derken yine de zarar etmedik diyebilirim. Bizden sonra da önemli rakamlara transfer yapmaya devam etti. 31 yaşına geldi, en son Leganes formasını kiralık olarak giydi ve gelecek sezon Watford'a dönecek gibi görünüyor. Oyunuyla alakalı ise önemli bir değişim var. Biz onu ısrarla sol kanatta kullanıyorduk. Kat etme özelliği ve topu sağına çekip yaptığı ortalarla etkili olmaya çalışıyordu. Gole uzak kaldı, bonservisi de büyük olunca hayal kırıklığı olarak yazıldı. Fas formasıyla ise sağ bek gibi oynuyor. Direkt sağ beke de yazılıyor, 3'lü savunmalı düzenin sağ kanadında da orayı tek başına kullanabiliyor. İran karşısında en beğendiğim isimdi. Fas'ın etki ettiği her anda Amrabat'ın sağ kanat performansının altı çizilmeli. Zaten sağ ayağını da iyi kullanıyor, orta özelliği fazlasıyla iyi. O performansı görünce de Galatasaray için "acaba" mı dedik. Tabii yabancı sınırıyla alakalı bu imkansız ama bugün rotasyonda olsa mutlaka fayda sağlardı. Biz bu adamı sağ tarafta kullansak daha farklı bir etki alabilirdik. Hem bek hem de ön taraf için ciddi bir alternatif olabilirmiş.

Amrabat demişken o günleri tekrar bir hatırlayalım;
https://www.sportifcumleler.com/2018/05/sc-nostalji-89-nordin-amrabat.html

2 yorum:

  1. Hatırlar mısın bilmem ama geçen günlerde yine Amrabat konusuydu ve ben bizde oynayabilir demiştim.Hâlâ aynı yöndeyim.Amrabat bizde oynayabilir diyorum ama hem şartlar hem de yabancı sayımızın fazla oluşu buna engel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle bir tarza evrildiğini bilmiyordum. Bence ancak alternatif olur, ötesi değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir