2 Haziran 2018 Cumartesi

Asıl önceliğin Jason Denayer olması gerektiğini düşünüyorum


Nagatomo'ya daha odaklı gibiyiz. Onun takımda tutulması daha öncelikli bir hareket gibi anlatılıyor. Bence de kalmalı ama asıl önceliğin Jason Denayer olması gerektiğini düşünüyorum. 23 yaşına girecek, futbolu yükselmeye başladı ve gelecek anlamında çok önemli bir kazanım. Denayer için şartları zorlamak gerekiyor, hele ki Fatih Hoca'nın varlığında.

İyi bir sezon geçirdi. Hatta geçirdiği bu sezonu da bir önceki Galatasaray dönemiyle kıyaslamamız imkansız. İlk döneminde de potansiyel gösterdi ama altını çizdiğimiz nokta aidiyeti oldu. Arada geçen Sunderland döneminin de büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söylemek lazım. Hatta ben buna Tudor dönemini de ekliyorum. Denayer'in yükselişi Fatih Terim'le birlikte gerçekleşti.

Stoper, sağ ya da sol bek ya da orta sahada kullanabileceğiniz bir futbolcu. Asıl pozisyonu stoper olmakla birlikte farklı yerlerde de oynayabilmesi onun avantajı. Fatih Hoca'nın gelir gelmez ısrarcı olduğu futbolcuların başında geldi. Sivasspor deplasmanında yaşadığı sakatlık olmasaydı o aradaki dönemde de forma onun olurdu. Bu düzende hız ve atletizm çok önemli. Serdar Aziz / Denayer tandemi kağıt üzerinde güven vermiyor gibi görünse de bu oyun düzeninde müthiş iş görüyor.

Semih Kaya / Dany örneğini sık veriyorum. Bu özellikler sayesinde o ikiliyle devam edilmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkmıştık. Elbette yeterli isimler değillerdi ama istenen oyunu iyi kötü karşılıyorlardı. Serdar Aziz / Denayer ise hem kalite hem potansiyel noktasında çok daha iyi. Gelişeceklerdir ve Fatih Hoca'nın da eminim ki yeni sezonda ana planı bu ikili.

Denayer'i tutmamız gerekiyor. Son günlerde Atletico Madrid ve Inter gibi takımlarla da adı anılıyor. Bu haberler de potansiyelini ve geçen sezonu ne kadar iyi geçirdiğini gösterir. Denayer'in Galatasaray aidiyeti de kıymetli, böyle futbolcularla yürümek gerekiyor. Kiralanabilir mi ya da başarı bonuslu bir teklif mi yapılır bilmiyorum. Kesin olan Manchester City'nin onu gözden çıkardığı ama transferi de kolay olmayacaktır.

Stoperler geç olgunlaşır, Denayer'in de önünde uzun bir yol var. Galatasaray adına kıymetli bir yatırım olacaktır. Gençleşmenin altını çiziyoruz ama nedense Denayer'i pek konuşmuyoruz. Belki de gözümüz alıştığı içindir, bilinmez. 4-5 milyon avro civarında bir rakama alınabilir diye düşünüyorum, bu paraları da eder. Nagatomo'ya göre de öncelik bu transferde olmalı..

13 yorum:

  1. Öncelik nagatomo olması normal çünkü sol bek yok takım da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ama bulunabilir. Denayer genç ve potansiyel sahibi.

      Sil
  2. Fatih Terim'in istediği oyunu oynayabilmesi açısından kıymetli bir transfer olacak... Donk'un iyi oyununda Denayer'ın de etkisi büyük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Denayer'in hızı ve orta sahaya topla çıkması, pas dağıtımı çok rahatlatıyor.

      Sil
  3. denayer potansiyeli olan bir oyuncu ama denayer ile sürekli baskı oyununu oynamak zorundasız eğer geri çekilip savunma oyunu oynayacaksınız o zaman sıkıntı yaşarsınız çünkü denayer sık pozisyon hatası yapan bir oyuncu,bu pozisyon hatalarını belki de süper ligde değerlendirecek takımlar yok ama avrupa da affetmezler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca geriye çekilmiyor işte, bu yüzden altını ısrarla çiziyorum. Ayrıca dediğin yönde gelişim sağlayabilir.

      Sil
  4. öncelik yuto olmalı çünkü daha kolay bitirilecek bir transfer. hatta şu anda bitmeliydi bile. ayrıca takımda sol bek yok.
    2.5 teklif et. 500 borcu var inter'in 2'ye biter. yönetim uyuyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim uyumuyor. UEFA kararını bekliyor.

      Sil
    2. Uefa kararını bence yönetim biliyor, bir biz bilmiyoruz.

      Sil
  5. Denayer 2 senede çok kilo aldı. 2015-2016 sezonunda çok daha zayıftı şimdikinden.

    YanıtlaSil
  6. Bonservisini alabilsek sonraki yıllar iyi para da kazanırız.Çünkü hâlâ gelişmekte olan bi futbolcu ve defans jokeri

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir