1 Haziran 2018 Cuma

Bazen kimya > kalite


Sadece Gomis için değil, herkes için geçerli bir durum. Hayır denilemeyecek, ciddi görünen her teklif kabul edilir. Gomis'e de özellikle Çin pazarının ilgisi olduğu söyleniyor ve olası bir 10 milyon avro üzerindeki teklife de hayır denilemez. Belhanda için bu rakam 15 milyon avro'lara gelir, belki Garry Rodrigues için daha yüksek. Muslera da dahil olmak üzere herkes için geçerli.

Uefa'nın söylemi açık, sattığın kadar al diyor ve dönem sonu bilançolarında zarar istemiyor. Bizim de artık "futbolcu satan" bir kulüp olmamız gerekiyor. Badou Ndiaye bu anlamda en büyük adımdı, 6 ay içinde önemli bir kazanç elde edildi. Belki zamansız bir transferdi ama o tarzda gelen teklife hayır diyebilme lüksünüz olmuyor.

Yarın başka bir teklife de hayır denilemez ve sürpriz ayrılıklara hazır olmalı. Gomis'in Galatasaray'da olmaktan çok mutlu olduğunu ve ayrılmak istemeyeceğini düşünüyorum. Yine de açıklamalarına bakınca o da "hayır" diyemeyeceği bir teklif karşısında bu kararı alır. Bir yaştan sonra başka şeyler konuşmak doğal. Galatasaray da onun adına iyi bir kazanç kapısıydı ve aldığı paranın da hakkını fazlasıyla verdi.

Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu. Alex gibi bir ismin rekorunu kırmakta bu istatistiği değerli kılıyor. Sezon sonuna doğru yaşadığı düşüşü de doğal buldum, yaşı ve sezonu erken açması itibariyle yaşanabilir bir durumdu. Yeni sezonda çok daha diri, Şampiyonlar Ligi'ni de hedef kabul edecek bir Gomis izleyeceğiz.

Bizler adına garanti bir forvet. Yapılması gereken ona alternatif üretmek. Koca sezonu tek başına oynadı, şu aşamada en az 2 alternatif gerekecek. Gomis'e nefes aldırabilirsek alacağımız katkının çok daha yüksek olacağını göreceğiz. Bazen kimya > kalite ve Gomis'in kimyası da Galatasaray'da fazlasıyla tuttu..

6 yorum:

  1. muslera dahil diyoruz ama bu isimlerin yerlerini dolduramazsan belki de sattığından daha fazlasını kaybedeceksin vereceğin bir şampiyonluk ile,ben ise kemik oyuncaların satılmamasından yanayım kesinlikle, tamam satmak zorundayız ama sonuçta hedefleri olan bir kulübüz,kupalar kazanmak istiyorsak yerleri doldurulması zor olan oyuncuları satmamalıyız, tabi bu garry gibi oyuncular için geçerli değil onların yeri dolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı tekliflere yok diyemiyorsun. Cenk Tosun'un Everton'a transferi gibi. Ben o rakamlardan bahsettim.

      Sil
  2. gomis gs'nin adeta yüzü oldu. bu tür şeyler önemlidir. garry falan satılır. muslera fernando gomis gibi isimler önemli. saçma sapan paralar verilmedikçe satılamazlar. biz de kasımpaşa değiliz. hedeflerimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle ama maddi durum da biraz zorluyor. Çok ütopik tekliflerden bahsediyorum ben de.

      Sil
  3. Bu yaşta bir oyuncu için 10 milyon euro üstü bir bedel asla geri çevrilemez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir