18 Haziran 2018 Pazartesi

Bu konudaki kararı bir an önce vermek gerekiyor


İlk etapta planlar arasında Gomis'in gidişi yoktu. Daha farklı isimleri konuşuyorduk, gün itibariyle ise Gomis'den ne kazanabiliriz üzerine düşünüyoruz.
Ayrılmak isteyebileceğini düşünsem de medyada çıkan çoğu habere de inanmıyorum. Maaşına zam istemesi de bunun başında geliyor. Galatasaray'da da aldığı ücret çok yüksek. Çin'den gelen teklifleri göstererek bu zammı isteyecek karakterde bir isim de değil.

Çin'e gitmek isteyebilir tabii. Doğal bir şey, yaşı 33 ve büyük bir kontrat kovalayabilir. Kariyerinde hiç lig şampiyonluğu yoktu ki bunu Galatasaray'la yaşamış oldu. Milli Takım hedefi olmadığını zaten yazmıştık, bunun dışında da Avrupa'da yapabileceği bir şey yok. Son büyük kontratı olacağı için de teklifi değerlendirmek istemesi doğal. Yine de bunu Galatasaray'a tehdit unsuru gibi göstermiyor.

Bu konudaki kararı bir an önce vermek gerekiyor. Sezonu açmamıza çok bir zaman kalmadı ve hala transferde aksiyon almış değiliz. Bütçe denkleştirme noktasında bu tarz satışlara ihtiyacımız var. Bu anlamda da Galatasaray kazançlı çıkacaktır. Gomis her ne kadar iyi ve garanti bir isim olsa da yaşı ya da maaşı derken olası transferi konuşulmalı. 

Galatasaray'ın Gomis'in varlığında da iyi bir forvet hamlesine ihtiyacı vardı, böylelikle iki isim alması gerekecektir. Gomis'in bonservisi 2.5 milyon avro'ydu, bu anlamda fırsat hamlesi diyebiliriz. Bu tarz fırsat hamlelerini de bugünlerde yaparsınız, Gomis'le alakalı karar bir an önce vermek gerekecek. Yerini doldurmak güç olacak, mümkün olduğunca hızlı hareket etmeli.

Çok büyük bir yürek ve Galatasaray'la da aidiyet oluşturdu. Yerini doldurmak mutlaka zor olacak. Her sezon yeni bir değişim yaşamanın da şartları zorlaştırdığını düşünsem de buna mecburuz. Şu aşamada ciddi teklif alan her isim gidebilir. Hem gelir elde etmemiz gerekiyor, bir yandan da bazı maaşlar bizi fazlasıyla zorluyor. 

Şu an en ciddi teklifi de Gomis'in aldığını düşünüyorum. Gomis için böyle bir sezonun ardından 10 milyon avro'nun aşağısında gelecek bonservisin başarısızlık olacağının altını çizelim. Daha fazlası zor, yaşı buna engel olacaktır. Eğer kalacaksa da bu bir an önce açıklanmalı ve haberlerin önünü kesmeliyiz. Bir bilinmezlik var, hala kadro noktasında ne olacağını kestiremiyoruz..

12 yorum:

  1. Tam bir manyaklik olur bu adami gondermek. Sanirim elinde ki degeri bizim kadar kolay harcayan bir klup daha yoktur. 29 gol atmis bu sezon, ne gondermesinden bahsediyorsunuz. Gelecek 10 milyon mu onemli yoksa ligde kendini kanitlamis, olusu 20 gol atacak Gomis mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manyaklık olmaz. 33 yaşındaki bir isim için 10 milyon civarı bir bonservis kazanmak önemli. Yerini doldurmak adına bir o kadar para yorumuna da katılmam, Gomis'in bonservisi 2.5 milyon avro'ydu. Bulunabilir yani.

      Sil
    2. Nasıl bulunabilir ? Alex'in gol rekorunu kırmak kaç yıl aldı ? Bu ligde Drogba oynadı Mario Gomez oynadı.. hangisi Gomis kadar katkı verdi ? Yanildiginiz nokta şu bu sene lig şampiyonluğu giderse ve direkt CL ye katilmazsak oradan olacağımız gelir Gomis den gelecek para yanında bir hiç. Tam rüzgarı arkanıza almışken böyle bir golcüyü bırakmak manyaklik olur. Kesinlikle yeri dolabilir yorumuna katılmiyorum.

      Sil
    3. Bulunur neden bulunmasın. Gol rekoru önemli ama hocanın mevcut forvetlerinden aldığı ve beklediği farklı katkılar var. İlla bir forvetin 29 gol atması değil konu.

      Sil
  2. Olmayan parayı harcayarak, aradan cebi doldurarak kulüp yönetmenin sonu bu işte. Devre arasında maaşları ödeyebilmek için N'Diaye'yi sattık. Şimdi Gomis, Rodriguez, Belhanda belki Muslera'dan en az ikisini satmak zorundayız. Çin'e senin de belirttiğin gibi 10 milyon avroya satabiliriz. BJK Ersan'ı bile 7.5 milyon avroya sattı. Bakalım yeni yönetim bu zorunlu satışları kazanarak yapıp ardından uygun isimlerle yerlerini doldurabilecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, buna mecburuz. Ersan Gülüm olayı şöyle, Çin'de o dönem Asya kontenjanı vardı. Ersan Gülüm de Avustralya vatandaşı olduğu için değer kazanmıştı.

      Sil
  3. gomis'in zam istemesi de çok ayıp. çok büyük para kazanıyorsun zaten. ayrıca taraftarın sevgisi ortada. daha ne zammı. gözün doysun. yakışmadı.
    (duyumcu ayakları yapmak istemem ama içeriden bilgi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zam istediğine inanmıyorum hala. Daha fazla kazanmak adına gitmek isteyebilir, o ayrı konu.

      Sil
  4. Para ile ilgili çıkan haberlere kesinlikle inanmıyorum. İnsanlar bu adamla sürekli uğraşıyorlar. Sene içinde de para alamadığı için sorun çıkarıyor dediler adam takım lideri iken... 10 milyonun üstünde her teklif tabii ki düşünülebilir. 33 yaşında bi oyuncudan bu bonservis elde etmek başarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum buna, zam istememiştir ama Çin'den gelen teklifleri de değerlendirmek istemesi doğal.

      Sil
  5. Yerini doldurmadan göndermek büyük acemilik olur.Ben de çıkan haberlere inanmıyorum.İnanan çok kişi var ama ve bi türlü anlatamıyoruz da bu haberlerin yalan olduğunu.Yerine ondan daha iyi veya onun gibi biri alınmadığı sürece satılması büyük hata olur hele Şampiyonlar Ligi'nde direkt yer alacağımız bi sezonda.Bu konuda çok örnek var ki en yakınını Marsilya yaşadı.Ona istediği parayı vermediler sonra forvet de bulamayıp panik transferi olarak Mitroglou gibi birine 20 milyon euro para verdiler ve büyük hayal kırıklığına uğradılar.Şu konunun da bi an önce çözülmesi hem o hem de bizim adımıza iyi olur ki hocada sevmez zaten böyle şeyleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Alternatifi belirlemeden satmamak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir