23 Haziran 2018 Cumartesi

Galatasaray ise belki çok daha zor şartlar altında Uefa'yı ikna etti


Milan'ın ffp'yle alakalı durumu bizim men yediğimiz döneme benziyor. Bir anlaşmaları vardı ama ona uymadılar. O arada kulübün sahipleri değişse de tablo bu. Yeni bir anlaşma imzalamak için çabalasalar da bu Uefa tarafından kabul görmedi. Şu an itibariyle Avrupa'dan 1-2 yıllık men ya da transfer cezası almaları olası.
Inter için de benzer bir durum var mesela, onlar da yaz döneminde ciddi yatırım yapma peşindeler. Milan'a dönersek, bu konuda Galatasaray'ı örnek gösteriyorlar ve fazlasıyla tepkililer. Galatasaray'ın ekonomik anlamda daha kötü olduğunu dile getiriyorlar ve yeni bir anlaşma imzalanması hoşlarına gitmedi. Milan'ın bu konudaki talebi geri çevrilmişti, Galatasaray ise belki çok daha zor şartlar altında Uefa'yı ikna etti. Buna lobi mi dersiniz ya da başka bir şey mi bilmiyorum. Ben bu duruma "Mustafa Cengiz yönetiminin" başarısı diyeceğim. Uefa anlaşmasının şartları zor da olabilir ama hiçbiri Avrupa'ya gidememekten daha acı olmazdı. Eğer mali disiplin uygulanırsa da ödül niteliği dahi taşıyabilir. Uefa ile ilk anlaşmaya uymayıp, 2. bir anlaşma yapmaya ikna etmek çok büyük bir başarıdır. Maddi durumumuzun ben de çok daha kötü olduğunu düşünüyorum, demek ki iş doğru yönetimde bitiyor. Milan eğer men cezası alırsa Galatasaray'ın durumunu mahkemeye taşıyacağını söylüyor. Gerçi Özbek dönemi devam ediyor olsa bizim de durumumuz çok farklı olmayacaktı..

4 yorum:

  1. Dursun Özbek kalsa biz de aynı cezaları alır ve uzun yıllar şampiyon olamazdık. 45 milyon euro maaş sınırı büyük handikap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezalar açıklansın da daha detaylı konuşuruz. İddialar üzerine yazmak istemedim ama bahsi geçen şartlar oldukça ağır.

      Sil
  2. İddialara bakınca çok ağır duruyor ancak yine de doğru bi yapılanmayla en az zararla atlatılabilir.Milan zaten yıllardır şampiyonluk yarışından uzak ve bu durum belki onları yeniden ayağa kaldıracak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar için yaptırımlar büyük. Altından nasıl kalkılır bunu bilmiyorum da :) ABD'li yatırımcılar geliyor tabii, işin maddi noktası zorlamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir