25 Haziran 2018 Pazartesi

Galatasaray'ın böyle bir satıştan kazancı 3 milyon 350 bin avro


Badou Ndiaye'nin adı Galatasaray'la geçse de bu transferin zor olduğunu her fırsatta söylüyorum. Yine de karalar bağlamamak lazım, sonraki satış karının yüzde 15'i bize ait. Telles'de de yüzde 10'luk sonraki satış kar payı var ve onun transferi çok daha olası.

40 milyon avro'luk serbest kalma bedeli olduğu söyleniyor. Aylar önce Premier Lig'i konuşuyorduk, gün itibariyle de PSG'nin bu bedeli ödemeyi göze aldığı söyleniyor. Ne denli bir potansiyel olduğunu Porto'da kanıtladı. Henüz 25 yaşında ki çok daha fazlasını yapabilir.

Galatasaray'ın da böyle bir satıştan kazancı 3 milyon 350 bin avro oluyor. Nagatomo'nun bonservisi için 3 milyon avro'ya anlaştığımızı düşününce de bu transferi bedavaya getirmiş oluyoruz. Daha doğru tabirle, sattığın kadar al noktasındaki ilk ciddi adım.

Şu noktada Cavanda'nın satışından gelecek olası 1 - 1.5 milyon avro dahi önemli. O rakam da x ismin kira bedelini karşılayabilir. Ciddi bir satış yapmamız halinde ise elimiz iyice rahatlar. Bu tarz hamleleri dikkatli takip etmek gerekiyor. 

Telles'in PSG'de iyi işler çıkaracağını, o yolun da son noktada Brezilya Milli Takım'ı olacağını söyleyebilirim. Potansiyel bir hücum bekiydi, şu noktada etkili bir hücum beki oldu. Duran toplara kadar mükemmel kullanıyor ve asist rakamlarının temelini de bu oluşturuyor. İtalya vatandaşlığı da Telles'in olası transferinde Avrupa takımlarının elini güçlendiren diğer bir neden.

Galatasaray'ı sahiplenen, aidiyet besleyen bir futbolcu. Bunu her fırsatta dile getirmekten çekinmiyor. Getirdiği bonservisin yanında bir de şu gün itibariyle satış karı ihtimal oldu. Bu adamı sevmeyelim de ne yapalım şimdi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir