26 Haziran 2018 Salı

Galatasaray'da kalmasının imkansız olması yabancı sınırıyla alakalı


Anlaşılmayan bir konu var. Geçtiğimiz günlerde transfer edilmesi gereken yerli sol bekleri konuşuyorduk. Bazı yorumlarda Carole'nin o isimlerden daha iyi iş çıkarabileceği yazıldı. Hatta bu anlamda tepki dahi geldi. Oysa işin öznesi başka.

Carole bence de iyi bir alternatif olabilirdi. Maaşı düşük, yaşı 27 olsa da gelişime açık, bir Garry Rodrigues potansiyelinde olmasa da ayağa kalkabilecek durumu vardı. 1. sol bek olarak Carole'yle başlamam ama mevcut sol bekimi onunla alternatif altına almak isterdim. 

Galatasaray'daki ilk maçlarında neler yapabileceğini kanıtlamıştı. Ne zaman sakatlık yaşadı ve Mustafa Denizli dönemi başladı, işte o noktada düşüşü başladı ve bir daha toparlayamadı. Sevilla'nın şans olduğunu düşünürken de kadroyu ayarlama noktasında gözden düşürdüler.

Bugün itibariyle Galatasaray'da kalmasının imkansız olmasının nedeni yabancı sınırıyla alakalı. İş sadece maddiyat değil, elimizde çok sayıda yabancı var. Giden / kalan isimleri düşündüğümüzde de çok keskin adımlar atmak zor. Haliyle gidecek isimlerden biri Carole olacak ve o pozisyonu yerli bir alternatifle doldurmak zorundayız.

Bu anlamda alttan gelen bir isim yok. Ülke içinden de alınabilecek isimler belli. Bazı isimlerin yetersizliklerinin farkında olsam da en iyilerinden birini seçeceğiz. Linnes'i de rotasyon içerisine dahil ederek sol bek konusunu kapatmak durumundayız. Bu Ömer Bayram mı olur, başkası mı onu zaman gösterir.

Carole'den bonservis de kazanılabilir. Ya da ülke içinden bir transfer yaparken takas için kıymetli olacaktır. Bunda maaşı etken, x bir takım bunu karşılayabiliyor. Cavanda için de bu geçerli, Jose Rodriguez adına da geçerliydi. Bu tarz örnekler var ama biz ısrarla maaşları 1 milyon avro'nun üzerinden başlatıyoruz. 

8 yorum:

  1. Atilla Turan da düşünülebilir sol kanada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülür de bonservisin var mı, sorun o :)

      Sil
  2. ömer bayram ne durumda ? süper lig için yerli statüsünde ama cl kadrosu için yabancı kontenjanında oluyor.türkiyede yetişmediği için.tek sıkıntı bu.

    YanıtlaSil
  3. Koskoca altyapıda nasıl olur da sol bek olmaz ben de onu anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patates eker gibi futbolcu yetişmiyor aga.
      önemli olan alt yapıya doğru isimlerin kayıt olması.yani torpil olmaması.bazı fakir ama yetenekli çocuklar torpil olmadığı için eleniyor.torpil her alanda var maalesef.bu iş biraz yetiştirmekten çok seçme ile alakalı.güney amerikada harika modern alt yapılar mı var.hepsi fakir ülkeler.ama orada seçimlerde torpil olmadığı için yetenekli çocuğun yükselmesi kolay oluyor.

      aslında yetenek biraz doğuştan geliyor.sonradan yeteneğe disiplin taktik eklenebiliyor.
      sen alt yapını harika hocalardan kur süper teknoloji ile donat fiziksel olarak herşeyin tam olsun ama yanlış oyuncuyu seçersen bişey çıkmaz aga.yanlış oyuncu seçimi ise genelde torpil ile oluyor.çünkü yetenekli oyuncu kolay kolay gözden kaçmaz bir maç izlediğinde.
      onun için işin sırrı alt yapı seçmelerinde .o seçmelerde torpil olmasın çok oyuncu çıkar alt yapıdan.

      Sil
    2. Yeniden yorum yapmana sevindim, hoş geldin tekrar :) Umarım bundan sonrasında eski hatalarımızı yapmaz, karşıda olanı daha iyi dinler, ifadelerimize dikkat ederiz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir