22 Haziran 2018 Cuma

Giorgio Chiellini & Galatasaray, imkan olsa tüm şartlar zorlanır


Chiellini konusuna sezon içinde de değinmiştim. "Keşke" diyoruz da hala pek olacak bir iş gibi görünmüyor. Sezon içinde yazdığımda Juventus'ta kalmaya devam edeceğini düşündüğümü söyledim, gün itibariyle hala neden imza atmadığı konusunda ise fikrim yok. Bu konuda herhangi bir ses ya da haber olmaması da enteresan.

Üst düzey bir tecrübeden bahsediyoruz. Yaş 33 olsa da Juventus'un olmazsa olmazlarından biri, hatta Juventus denildiğinde ilk olarak akıllara gelen isimlerden. Beşiktaş'ın Pepe transferi ister istemez örnek veriliyor, o transfer olduysa bu neden olmasın diye soruluyor. Orada kesin olan Real Madrid'le devam etmeyeceğiydi, PSG gibi ciddi takımlar peşinde olsa da. Burada böyle bir durum yok, ben hala Juventus'la devam etmesini bekliyorum.

Bir yandan lider stoper diyoruz, diğer yandan sol ayaklı bir ismin gerekliliğinin altını çiziyoruz. Her ikisi de eksik görünüyor, ne lider ne de sol ayaklı bir stoperimiz var. Serdar Aziz'in yerini garanti görüyorum, Denayer'in de kalma ihtimali az gelirken mutlaka bir stoper hamlesi yapılacak. O hamle de yapılırken ihtiyaca yönelik olması tercihimiz olacaktır.

Chiellini her iki özelliği de karşılıyor mesela. Hem lider bir stoper, hem de sol ayaklı. Bunun yanında sol bek özelliği de var. Chiellini'nin böyle şöyle özellikleri var diye anlatmamıza gerek yok. Geriden oyunu kurar, Serdar Aziz'i şu an geldiği noktanın çok daha üzerine çıkarır, takım içinde liderlik yapar ve büyük tecrübe katacaktır.

Zor tabii. Juventus olmasa dahi talip olacak birçok dev takım var, hele ki İtalya içinde. Hukuk etiğimi aldığı söyleniyordu, onu da bırakmak istemeyecektir. Maliyet noktasında da her ne kadar bonservisi elinde olsa da zorlayacaktır. Pepe örneği veriyoruz ya, onun için ödenen iyi bir yıllık ve imza ücreti vardı. Bu tarz isimler hak eder, imkanınız varsa da vermeniz gerekir ama Galatasaray'ın şu an öyle bir imkanı olduğunu düşünmüyorum.

Böyle bir stoperle seviyemiz yükselir. Fatih Hoca'nın atlet ve hızlı stoperlere odaklandığını yazsak bile böyle bir lider ismi de geçmişte ne denli iyi kullandığını görmüştük. Popescu ve Ujfalusi gibi örnekler var, bence Chiellini çok daha üst seviye. İmkan olsa o da hayır demez, hatta tüm şartları zorlar..

7 yorum:

  1. abi pepe yıllık 5 m ye yakın para alıyor yani iki yıllık maliyeti imza parası ile birlikte 13-14 milyon, inanılmaz bir para bu ki bjk bu sene 4.oldu ve avrupa ligine gidecek yani chielliniyi bende çok istiyorum ama bu parayı vermek enayilik bir stopere bu kadar yatırım yapmak hele bu yaşta bir oyuncuya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke durumumuz olsa da versek. Sorun şu ki durumumuz yok.

      Sil
  2. Belki Chiellini olmayacak ama Fatih hoca mutlaka lider bi stoper alınmasını istemiştir ve lider bi stoper alınacaktır mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı, atlet bir isim de istemiş olabilir.

      Sil
    2. Serdar'ın lider özelliğini kullanıp bunu da düşünebilir evet

      Sil
  3. İsviçrenin stoper ikilisi var baya uyumlular... Akanji henüz yeni transfer yaptı galiba Fabian Schar biraz daha uygun gibi bizim takıma yaşı da 26...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Schaar için 4 milyon avro istiyorlar diye biliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir