6 Haziran 2018 Çarşamba

GS transfer güncesi #21; Mario Balotelli


Bildiğim bir şey var. Değerini bulan herkes gidebilir, bu anlamda hareketli bir transfer döneminin geçmesi olası. Sürpriz ayrılıklar yaşayabiliriz ve biraz da bunu Uefa emrediyor. Sattığın kadar al geldiği dakika yapacak bir şey yok. Gomis'le alakalı da bazı teklifler yazılıyor, gerçekleşmesi halinde kimse şaşırmamalı.

Gomis'i çok seviyorum ve son derece memnunum. Son dönemde yaşadığı düşüşü ligin erken açmaya ve tüm sezonu alternatifsiz şekilde oynamasına bağlıyorum. Gomis'in arkasını güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer gelecek iyi bir teklif kabul edilecekse de yerinin en doğru şekilde doldurulması lazım.

Gomis'den kazandığınız x miktarı başka bir isme aynen verdiğinizde kazançlı olmuyorsunuz. Gomis için ödediğimiz bonservis akıllara gelmeli, yine bu tarz bir iş lazım. Balotelli'nin de bonservisinin elinde olması onu güçlü bir alternatif kılar. Belki maaş anlamında Gomis'e verdiğinizi ona da vermek zorunda kalırsınız ama en azından bonservis noktasında kazançlı olur ve sattığın kadar al olayında avantaj sağlarsınız.

Gomis gitmeli anlamında yazmıyorum bunları. İyi bir teklif gelmesi durumunda düşünülür ki bu Muslera için dahi geçerli. Belhanda'yı çok övüyorum mesela, o da gidebilir, iş teklifin boyutuna bakar ve mecburuz. Bu isimlerin gitmeleri durumunda yerleri nasıl dolar buna bakmalı. Sözleşmesi biten ya da kiralama ihtimali olan isimler ön plana çıkacaktır.

Balotelli'ye gelirsek. Geçmişte yaşadığı sorunların altı çizilse de son 2 sezonu itibariyle durulduğunu düşünüyorum. Nice'da 2 iyi sezon geçirdi ve büyük bir istikrar kazandı. Geçen sezon başında da transfer olma ihtimali olsa bile o kalmayı tercih ederek iyice işleri rayına koydu. Öyle ki İtalya Milli Takım'ına da geri döndü işte. 

Belki eski potansiyelinin uzağında ama hala Avrupa'nın en önemli forvetlerinden biri. Inter, Manchester City ya da Liverpool günlerinde ondan beklenti elbette çok daha büyüktü. Nice'da istikrar sağladı ama o potansiyeli karşıladı diyemem. Zaten o yüzden bizim gibi takımlar adına ihtimal oluyor. Riskli bir hamle gibi görünse de Fatih Hoca'nın varlığında olabilir diyebilirim.

Tabii bize önerilen Balotelli illa ki tüm Avrupa'ya önerilmiştir. Biz de ihtimallerden biriyiz, imkansız da diyemem. Balotelli'yi de uzun uzun anlatmaya gerek yok, komple bir forvettir. Bitirici, teknik özelliği çok yüksek, her iki ayağını da iyi kullanan, kanatlarda da kullanabileceğiniz hareketli bir isim. Balotelli'de her özellikten var, bitirici ve teknik özelliği daha ön plana çıkar ama komple bir forvettir.

Gomis'le bir arada da çok çılgın ikili olur ama o da lüks kaçabilir. Gomis'in varlığında alınacağını zannetmem, ancak onun gitme ihtimaline karşılık böyle bir hamle gelir. Durulduğunu düşünüyorum, sorunlarından arındı. Riskli gibi görünse de tam hocanın kalemi. Gelişmeleri beklemekte yarar var..

2 yorum:

  1. belhanda-feghouliyi-gomisi falan satacağız sonra onlar kadar yetenekli adam arayacağız peki neden satma gibi düşüncemiz var ben bunu anlamıyorum,bu adamlar tutmuşken neden başka maceraya giriyoruz uefa cezalar veriyor tamam da zaten feghouliyi gönderirsen başka feghouli arayacaksın aynı parayı vereceksin neredeyse,1-2 oyuncu satarsın çıkartırsın transfer bütçesini olur biter,musleraya 10-15 m teklif edildi diyelim ee onun kadar iyi bir kaleciyi en az 10-15 m a alırsın zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para lazım, haliyle de iyi teklifler değerlendiriliyor. O paralar da bu tarzda isimler için öneriliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir