30 Haziran 2018 Cumartesi

Miranda & Galatasaray, Inter operasyonunda keşke onun da adı olsa


Galatasaray'ın stoper ihtiyacı ikiye ayrılıyor. Sol stoper önemli, bana sorarsanız lider stoper ondan da önemli. Tabii Fatih Hoca'nın oyun tarzına uygunluğunun altını çizerek. Hız ve pas kalitesi ön plana çıkar. Ujfalusi bek özellikliydi, ağır değildi ve pas kalitesi yüksekti. Ertesi sezon gelen Cris tutmadı mesela, hızdan geriye bir şey kalmadığı için.

Abdennour sol ayaklı, sert, agresif ve güçlü bir stoper ama gerçek anlamda ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Hızı ve pas aksiyonu sorun. Maicon'un da hızı sorun, bu yüzden gözden çıktığını ve kenara alındığını düşünüyorum. Yine de bir farkı var ki o da pas kalitesi. Bu tarzda alınacak bir stoperin kaderi de onun takımdaki varlığıyla alakalı.

Eğer Maicon kalacaksa bu tarz bir lider stoper hamlesi gelmez. Denayer ya da Kurt Zouma tarzı isimler konuşulur. Maicon'un gitmesi halinde ise bir stoper transferi daha konuşulmaya başlar. O noktada da yaşı 33 olsa dahi Miranda'nın ciddi alternatif olması gerektiğini düşünenlerdenim. Farkı çok büyük olur.

Miranda'nın lider özelliği var. Stoper için pas kalitesi yüksek ve hızlı bir stoper. Tecrübe ve hareketliliği de başlı başına büyük unsur. Yanında oynayacak ismi de yükseltir ve en az 2 sezonluk bir katkıdan bahsediyorum. Tabii Inter'in onunla alakalı düşüncesini bilmiyorum, iyi araştırmak lazım. Bir yandan stoper transferi yapıyorlar, Miranda şu aşamada alternatif konumuna düşecek. Ama geçen sezonu da iyi geçirmiş bir isim. 

Miranda'nın düşüncesi ön plana çıkacak. Bu şartlarda ayrılmak isteyebileceğini düşünüyorum. Olay Şampiyonlar Ligi değil, Inter de o vizeyi aldı. De Vrij hamlesi geldi, Skrinar gibi yükselen bir değer var ve eğer 3'lü savunma oynanmayacaksa da Miranda kenara gelecek. Ağırlıklı olarak düşünülen isim olmaz, bu da ayrılık ihtimali getirir.

Nagatomo'nun transferi gerçekleşti ve idarecilerimizin hala Milano'da olduğu yazılıyor. Transfer operasyonunda keşke Miranda'nın da adı geçse, çok isterim. Sol stoperden öte bu tarz bir lidere ihtiyaç var. Hocanın düzenine uyacak stoper çok önemli. Ağır isimleri düşünmemek gerekiyor, hız ve atletizm çok daha kıymetli. Mevcut stoperleri yükseltebilecek bir liderin de farkı çok büyük olacak.

İstikrarı da çok kıymetli. Inter'e gittiği günden bu yana 30 maçın aşağısına henüz düşmedi. Atletico Madrid günleri de bir o kadar istikrarlıydı. Brezilya Milli Takım'ının da stoperi, hatta kaptanlığa kadar yükselmiş durumda. Yine de yüksek bir piyasası yok, maksimumu Inter işte. Bu anlamda da olabilecek bir transfer..

14.06.2018 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. olabilse keşke. defansı toparlar akıl katar. keşke yanında denayer de olabilse. miranda onu da ciddi şekilde yükseltirdi. akıllı bir defans oyuncusu olduğunu düşünüyorum. popescu yu ujfalusi yi izledik, defans kurgusuna ne kadar etkileri olduğunu gördük. hagi hücumun aklı iken popescunun defansın aklı olduğu çok açık bir şekilde ortadaydı keza ujfalusi de öyleydi. kimin nerede duracağını ne zaman ileri çıkacağını belirlerlerdi. keşke olabilse diyorum yine. takımda görmeyi isteyecğim oyunculardan biri. yaşı itibari ile belki çok uzun süre izleyemeyiz ama defans bloğuna ciddi seviye atlatacak bir adam .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas ve teknik özelliği yüksek bir stoper. Hızlı ve sertliği var, bir anlamda arayacağımız her özelliğe sahip.

      Sil
  2. İzleyeceği maaş da önemli interde ne kadar alıyor ama ordan daha az istemez bizden... bir de bonservis ödeyeceksek sıkıntı daha da büyür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis mecburen veririz, büyük olmasa bile. Yıllık maaşı da 3 milyon'dan aşağı olmaz diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir